HABERLER>GÜNCEL
25 Eylül 2019 Çarşamba - 11:57

200 bin liralık Kangal'ın yavruları için sıraya girdiler

Bursa'daki bir çiftlikte yetiştirilen "Karaboğa" isimli Kangal cinsi köpeğin yavrularını almak için çok sayıda kişinin sıraya girdiği belirtildi.

200 bin liralık Kangal ın yavruları için sıraya girdiler

Bursa’da 200 bin lira değer biçilen "Karaboğa" isimli Kangal cinsi köpeğin yavruları büyük rağbet görüyor. 

Heybetli görüntüsüyle göze çarpan ‘Karaboğa’nın, safkan yavruları da benzer özellikler taşıdığından Türkiye’nin yanı sıra, dünyanın farklı noktalarından da talep ediliyor.

15 yıldır profesyonel olarak Türk çoban köpeği yetiştiriciliği yapan çiftlik sahibi Şeref Alkan, Karaboğa’nın en büyük yavrusunun 7.5 aylık olduğunu belirterek fiyatının 10 bin liradan başladığını ifade etti. Alkan, yavruların satışında ise yüksek ilgiden dolayı alıcıları sıra işlemine dahil ederek randevu şeklinde çalıştıklarını söyledi.

YAVRU KANGALLAR İÇİN RANDEVU ALIYORLAR
Karaboğa’nın, görsel olarak oldukça heybetli göründüğüne işaret eden Alkan, "Fizik olarak kendini yeni bulmaya başlayan bir köpek. Şu an daha da iyi olmaya başladı. 36 aylık olduğunda çok daha mükemmel bir görsele sahip olacak. Karaboğa’nın yavrularına da dünyanın pek çok noktasından yoğun talep var. Bu sebeple randevu şeklinde çalışmak zorunda kalıyoruz" dedi.

''YAVRULARIN FİYATI 10 BİN LİRANIN ÜZERİNDE"
Karaboğa’nın en büyük yavrusunun 7.5 aylık olduğunu söyleyen Alkan, "Arz talebin artmasının sebeplerinden birisi de ‘Karaboğa’nın damızlığının da çok iyi olması. Kendi fiziksel görüntüsünde yavrularını çıkarabilmesi en belirgin özelliklerinden. Özellikle 7.5 aylık yavru köpeğimiz bunu ispatlamış durumda. Damızlığın mükemmel olması nedeniyle yavrularına oldukça yüksek bir talep var. Yavrular şu anda başlangıç fiyatı olarak 10 bin lira ve üzerinde satılıyor. Aşırı bir talepten ve köpeğin popülaritesinden ötürü bunda rakam sınırı yok. Daha sonraki fiyatlar da 20-25 bin lira arasında değişiyor. Yavruların fiyatlarında kaç aylık olduğunu da baz alıyoruz. 1 aylık, 3 aylık, 7 aylık yavruların fiyatları da ay bazında kriterize ediliyor" diye konuştu.

"YAVRULAR, İLGİ GÖRDÜKLERİNDE SAHİBİNE HEMEN ALIŞIYOR"
Yavru köpeklerin alışma süreçlerinin, özellikle birkaç aylık yavrularda yalnızca 1-2 gün olduğuna değinen Alkan, "Yavrular ilk gün yadırgayabilir ancak daha sonraki süreçte ailenin, kişilerin kendisine gösterdiği sevgi ile birlikte hemen adapte olur, alışmaya başlar. Yetişkin köpeklerde de bu durum kişisel olarak karakter bazında değişebilir. Burada da iki faktör var; köpeğin karakteri ve sahiplenen kişinin davranışları. Sahiplenen kişi köpeğe mükemmel bir yaklaşımla, sevgi, aidiyet duygusuyla yaklaşırsa köpekte de karakter problemi yoksa 4-5 gün içerisinde alışabilir. Köpek karakter olarak sert mizaçlı, kolay alışmayan bir karaktere sahipse, sahibi de buna hamle yapamaz ve yeteri kadar ilgi göstermezse alışma süreci birkaç ay uzayabilir, hatta belki de hiç alışamayabilir de. Burada sahiplenen kişinin verdiği ilgi, sevgi, köpeğine aşıladığı özgüven ve köpeğin de kendi doğuştan gelen karakteri önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

"TÜRK ÇOBAN KÖPEKLERİ, DÜNYANIN EN İYİ KÖPEKLERİ"
Son olarak Türk çoban köpekleri hakkında da bilgiler veren Alkan, "Türk çoban köpekleri güçlü, kuvvetli, heybetli köpekler olmasına rağmen yavruları aslında zorlu bir büyüme periyodundan geçiyor. Yavruları diğer ırk köpeklere nazaran daha nazik hayvanlar. Büyüme süreleri çok daha zorlu bir süreç arz ediyor. Türk çoban köpekleri – bir başka deyişle Kangal köpekleri- dünyanın en harika köpekleridir. Sürü bazında, sürü korumada, alan korumada, dostlukta, hissiyatta, sadakatte, sahiplenmede dünyanın en iyi köpekleri diyebiliriz. Özellikle kurtlara karşı organize olabilen tek köpek ırkıdır dünyada. Avrupa’dan, İtalya’dan ve diğer birkaç ülkeden daha sürüleri korumak için hükümetler bazında da talepler olmuştu. Bu köpekleri zaten ispatlıyor. Sürü korumada kurtlara karşı organize olabilen, ki kurtlar da organize şekilde saldıran hayvanlardır, kurtlara karşı koyabilen tek köpek ırkıdır" açıklamalarında bulundu. (DHA)

 
Yer: İzmir... Bu okulda ilk ders hayvan sevgisi
 
'Türkiye IMF defterini kapatmış, kenara atmıştır'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Okuldaki dayak görüntüsü ile ilgili İzmir Milli Eğitim'den açıklama
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, bir okul müdür yardımcısının öğrencilere ...
İki ilçede 149 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'in Çeşme ve Dikili ilçelerinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya ...
İçişleri Bakanlığı: Kıran-3 operasyonu başladı!
İçişleri Bakanlığı, 21 Eylül itibarıyla Herekol, Bestler Dereler Bölgesi ...
 
Öğrenci sandviç yedi, bayıldı... Ortalık karıştı!
İstanbul Sultangazi'de ilkokulda bir öğrencinin kantinden aldığı sandviçi ...
İzmir'de ölüme davetiye... 'Yok artık' dedirten görüntü!
İzmir'in Konak ilçesinde, seyir halindeki bir otomobilin üzerinde duran ...
Sınıfta kalan liseliye mesleki eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı 9'uncu sınıfta başarısız olup tekrar yapan öğrencileri ...
 
Prof. Dr. Erkan Sevinç Egedesonsöz’de
Bilim adamlığı ile gazeteciliği bir arada sürdüren ender isimlerden Prof. ...
Polis aracına bombalı saldırı! İşte o an
Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde çevik kuvvet polislerini taşıyan servis ...
İzmir'i sağanak vurdu... Evleri, dükkanları, karakolu su bastı!
İzmir'i sağanak vurdu... Evleri, dükkanları, karakolu su bastı!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva