HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
28 Ocak 2019 Pazartesi - 16:27

20 yıllık başkan aday gösterilmedi ve sert konuştu: Genel merkezden nezaket göremedik!

Menemen Belediye Başkanı Şahin, 5’inci dönemi için aday gösterilmeyince, “Parti ile şahsım arasında 15 bin gibi bir oy farkı varken genel merkezin böyle bir karar alması çok kabul edilir bir şey değil. Başarısız bir yönetim sergilemiş genel merkez başarılı yönetim sergilemiş belediye başkanlarını çok kolay harcayabiliyorsa iktidar olmak istemiyoruz anlayışları mı var? Yapılan çok önemli bir haksızlıktır. Böyle bir kararı elbette beklemiyorduk. Herkeste bir nezaket olmalıdır. Biz genel merkezimizden bu nezaketi ne yazık ki görmedik” dedi.

20 yıllık başkan aday gösterilmedi ve sert konuştu: Genel merkezden nezaket göremedik!

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) geçtiğimiz gün yaşanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi(PM) toplantıları sonrasında İzmir özelindeki adaylar belli oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ilan edildi. İlçe belediye başkan adaylıkları noktasında da önemli kararlar alınırken mevcut isimlerin tamamına yakınına yeni dönem için bize çıkmadı.

İzmir’de en uzun süre görevde bulunan başkanlardan olan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in 5’inci dönem için yetki alamaması ilçede krize yol açtı. 20 yıldır koltukta oturan Başkan Şahin yerine Serdar Aksoy 31 Mart yerel seçimleri için aday gösterildi. Bunun üzerine CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ve yönetimi, kadın ve gençlik kolları yönetimleri toplu halde istifa etti. Örgütün genel merkez kararına tepki göstermesi sonrasında Egedesonsöz’e konuşan Menemen Belediye Başkanı Şahin önemli mesajlar verdi.

PARTİ İLE ŞAHSIM ARASINDA 15 BİN OY FARKI VARKEN BÖYLE BİR KARAR ÇOK KABUL EDİLİR BİR ŞEY DEĞİL!
Şahin, “Türkiye’de CHP son 20 yılda her girdiği seçimi kaybettiyse, sayın genel başkanın genel başkan olduğu sürede durmadan seçim kaybedilmişse, 1999’da İzmir, Karşıyaka kaybedilirken Menemen gibi sağ seçmenin olduğu yerlerde belediye başkanlığını CHP’ye kazandırdık. Daha sonra her seçimde oyumuzu arttırarak 20 yıldır bu görevi onurla yapmaya çalışıyoruz. Parti ile şahsım arasında yüzde 12-13 puan yani 15 bin gibi bir oy farkı varken genel başkan ya da genel merkezin böyle bir karar alması çok kabul edilir bir şey değil. Keşke bu kararı almadan önce beni çağırarak, ‘başkan devam etmiyoruz, bilgin olsun’ deseydi biz de saygı duyardık, ‘eyvallah’ derdik, teşekkür ederdik” dedi.

BU HAKSIZLIK SADECE BANA DEĞİL BİZİ DESTEKLEYEN MENEMENLİLERE YAPILMIŞTI!
Şahin ayrıca, “Başarısız bir yönetim sergilemiş genel merkez başarılı yönetim sergilemiş belediye başkanlarını çok kolay harcayabiliyorsa Türkiye’de ne genelde ne yerelde iktidar olmak istemiyoruz anlayışları mı var? Bu kadar başarılı bir belediye başkanına, şahsıma ya da bir başkasına, yapılan çok önemli bir haksızlıktır. Bu sadece şahsıma yapılan bir haksızlık değildir, bizi bugüne kadar destekleyen Menemenlilere yapılan bir haksızlıktır” açıklamasını yaptı.

GENEL MERKEZDEN NEZAKET GÖREMEDİK!
Aday gösterilmeyeceğini beklemediğini aktaran Şahin, “Böyle bir kararı elbette beklemiyorduk. İnsan yaşamında özellikle siyaset yaşamında ben dahil herkeste bir nezaket olmalıdır. Biz genel merkezimizden bu nezaketi ne yazık ki görmedik. Aday yapılıp yapılmamam zerre kadar önemli değil. Keşke o nezaketi görselerdi. Başarılı belediye başkanlarını onurlandırmış olurlardı. Kaybeden kazanan olmak istiyoruz. Genel merkezde de bunun tam tersini görüyoruz” dedi.

‘BAĞIMSIZ ADAY OLACAK MISINIZ?’ SORUSU KARŞISINDA: PARTİMİ SEVİYORUM AMA...
Yeni süreçte bağımsız ya da başka bir partiden aday olmayı düşünüyor musunuz?’ sorusu karşısında konuşan Şahin, “Bu kolay bir soru değil. Partimi seviyorum ama Menemenli hemşerilerimi daha çok seviyorum. Bu kadar söyleyebilirim. Takdir Menemenli hemşerilerimindir” ifadelerini kullandı.

ÖRGÜTÜN İSTİFA AÇIKLAMASI!
Menemen'de şu anki Belediye Başkanı Tahir Şahin'in 31 Mart yerel seçimlerinde yeniden aday gösterilmemesi CHP İlçe Örgütü'nde tepki yarattı. Serdar Aksoy'un belediye başkan adayı gösterilmesinin ardından CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, ilçe yönetimi, ilçe kadın kolları yönetimi ve ilçe gençlik kolları yönetimi, tepki amacıyla görevlerinden istifa etti. İlçe örgütünden yapılan açıklamada 2004, 2009, 2014'te yapılan tüm yerel seçimlerde rakiplerine fark atarak seçimleri kazandığı belirtilen Tahir Şahin'in, her seçimde partiden daha fazla oy aldığı vurgulandı. İlçede yaşayan herkesin Şahin'i sevdiği vurgulanan açıklamada, "Sağcısı, solcusu, Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi, Boşnağı, Arabından ve Kürdünden oy alan Tahir Şahin tüm Menemen'in gönlünü kazandı. 2019 yerel seçimlerinde de sadece ve sadece örgütümüzün ve Menemenlilerin baskısıyla aday oldu. Tahir Şahin'in hiçbir gerekçe gösterilmeden Genel Başkan ve Genel Merkez tarafından aday gösterilmemesine bir anlam verememekteyiz" denildi.

'KAZANAN CHP OLMAK İSTİYORUZ'
Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiği ve böylesi zor dönemde, riskli bir karar alındığı ileri sürülen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Başarılı belediye başkanlarının aday gösterilmemesi, hem ilçe örgütümüz hem de başarılı belediye başkanımız ile Menemenli hemşerilerimize büyük haksızlık yapılmıştır. Yapılan bu haksızlıklara tepkisiz kalmamız düşünülemezdi. Bu anlayışların bu partide devam ettiğini ve edeceğini gördüğümüzden bu anlayışlar CHP'yi ne genelde ne yerelde iktidar yapmak istemiyor. Partimizi iktidar yapmama anlayışına  anlam verememekteyiz. Biz de partimizde bugüne değin ne kadar başarılı çalışmalar yaptıysak genel merkez tarafından gösterilen adayla başarılı olunamayacağının tespiti net olarak görülmektedir. Biz kazanan birey, kazanan yönetim, kazanan CHP olmak istiyoruz. Menemen Belediye Başkanlığını kaybetmek istemediğimiz için CHP ilçe yönetim kurulu üyeliğinden istifa ediyoruz. Kaybeden değil kazanan olacağız."

 
İYİ Parti Manisa Milletvekili istifa etti!
 
EBSO Başkanı Yorgancılar'ın acı günü
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Güngör 29 Ocak 2019 Salı 11:17

4 dönem yaptın az bir süre değil menemenin vizyonu çok değişmedi hizmet anlamında çok şeyde yapmadın yeter artık saygılı bir şekilde gitmeni beklerdik şimdi belediyede yanında çalışan akrabaların istifa etmesi çok normal bir iki aya kalmaz hepsi büyük başkan Serdar diye etrafına üşüşürler kimse merak etmesin martın sonu bahardır

Yorumu oyla      9      5  
çaylak 29 Ocak 2019 Salı 10:20

istifa edenler bu partiye gönül bağı olmayıp ekonomik bağı olanlardır. Bir nevi paralı askerler teskere almışlar gibi düşünün. Hayırlı teskereler..

Yorumu oyla      9      7  
DEFOLSUN ARTIK 29 Ocak 2019 Salı 09:05

KEMAL KILIÇTAROĞLU 1 NİSAN SABAHINI SAĞLAMA ALMAK İÇİN BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL DELEGE AYARLAMASIYLA GARANTİYE ALDI KENDİNİ ATATÜRK ÜN ADINI BİLE ANMASIN GENEL MERKEZDEKİ BİR AVUÇ SAHTEKAR BU PARTİ SAHİPSİZ DEĞİLDİR TABANI ASLA SUSTURAMICAKSINIZ KEMAL KILIÇTAROĞLU VE SAZ ARKADAŞLARI ADAM OLSAYDINIZDA HER İLE SANDIK KOYSAYDINIZ ÖN SEÇİM YAPSAYDINIZ MİLLET BIKTI ARTIK SİZİ BU PARTİNİN BAŞINDA GÖRMEKTEN GİDİN KEMAL VE SAZ ARKADAŞLARI

Yorumu oyla      10      5  
Engin yılmaz 29 Ocak 2019 Salı 08:22

Yazıklar olsun bornova içinde aynısını yaptılar oy yok

Yorumu oyla      12      9  
Basın dünyası 29 Ocak 2019 Salı 00:10

Bence başkan, bağımsız aday olmalı.

Yorumu oyla      11      10  
Murat 28 Ocak 2019 Pazartesi 23:55

Bağımsız bile olsa kazanır seveni çok Menemen''de

Yorumu oyla      11      10  
Ossi.. 28 Ocak 2019 Pazartesi 23:55

TAHIR ŞAHİN YOKSA OY YOK.....

Yorumu oyla      11      10  
kemal kılınç 28 Ocak 2019 Pazartesi 23:05

Rantı bölüşemediler pm 18 saat sürdü bayraklı ilçesini bitiremediler işte CHP bu yazıklar olsun.Adam iki dönem karşıyakada başkanlık yapmış adammı kalmadı tekrar bayraklıya aday yapıyorsunuz.90 yılılık bir parti neden iktidar olamıyor yoksa olmakmı istemiyor mevcutlar yeter bizemi diyorlar.hasanı seviciler sizlerde fazla sevinmeyin hasan yok artık bunu kabüllenin geleceyine zarar veriyorsunuz geleçekte millet vekili olur size o zaman lazım olacak .

Yorumu oyla      11      7  
Burhan 28 Ocak 2019 Pazartesi 22:27

CHP Bu Aday Belirleme Yöntemini Mutlaka Değiştirmelidir; Çok Sarsıcı ve Yıpratıcı.

Yorumu oyla      13      7  
Can çiler 28 Ocak 2019 Pazartesi 20:46

Parti tüzüğüne bir belediye başkanı iki dönem üst üste aday olabilir ilkesini getirmek lazım. Bak o zaman bu partide masıl kadro yetişiyor. Şimdi hiç bir belediye başkanı ikinci adam yetiştirmiyor kadro anlayışı yok tersi engelliyorlar. Yalan mı?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aday gösterilmeyen Başkan Şentürk: Sabah kalktım ve ilk iş olarak…
Genel merkez tarafından aday gösterilmeyen Beydağ Belediye Başkanı Şentürk, ...
Başkan Çalkaya’dan 4’üncü dönem mesajı: Halkımın huzuru için çalışacağım!
Balçova Belediye Başkanı Çalkaya, 3 dönemin ardından 31 Mart yerel seçimlerinde ...
Başkan Batur: İzmir'in kalbi Konak için çalışacağım
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Konak Belediye Başkan adayı olarak ...
 
Başkan Kocaoğlu'ndan açıklama: Aday listesi için ne dedi?
CHP İzmir adaylarının belirlenmesinden sonra bir açıklama yapan Büyükşehir ...
'Bayındır’ın Doktoru' ikinci dönem için hazır
Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, parti meclisinde gerçekleştirilen ...
Avni Anıl'ın adı Bornova'da yaşayacak
Bornova Belediyesi tematik heykellerine bir yenisini ekledi. Türk Sanat ...
 
Bornova'da kadınının adı var
Bornova Belediyesi, kadınların hayatın içinde daha fazla söz sahibi olmasını ...
Karşıyaka'da Ata’nın gençleri 100. yıl nöbetinde! 
Ulu Önder Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 100’üncü ...
Bornova'nın en yeni sakinlerine en sıcak 'Hoşgeldin'
Hayata Bornova'da gözlerini açan bebekler, Bornova Belediyesi'nin  'Hoşgeldin ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva