HABERLER>GÜNCEL
3 Eylül 2011 Cumartesi - 17:54

2 yaşında ve hastane mahkumu…

7 ay önce hava ambulansıyla İzmit’ten İzmir’e getirilen 2 yaşındaki Çiğdem Güler, bayramı da yapay kalp takılıp hayata bağlandığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde karşıladı. Tıpkı kendisi gibi kalp nakli bekleyen 3 yaşındaki Hamdullah ve 10 yaşındaki Barış gibi…

2 yaşında ve hastane mahkumu…

İZMİR - Yapay kalp takılıp hayata bağlandığı 5 Şubat 2011 hastane mahkumiyeti başlayan 2 yaşındaki Çiğdem Güler’e, bayram tatilinde İzmit’ten gelen ablaları 12 yaşındaki Gamze ve 10 yaşındaki Fatma’nın ziyaretiyle mutlu oldu. Bayramı hastane odasında hasret kaldığı kızlarıyla geçiren anne Yaşagül Güler, “İnşallah bundan sonraki bayramı bizler de diğer yapay kalpli Barış ve Hamdullah da evlerimizde geçiririz” dedi.

İzmit’te oturan, ev kadını Yaşagül Güler ile polis memuru Müjdet Güler’in üç kızının en küçüğü olan Çiğdem, minik kalbinin kapaklarında sorun çıkınca hastanelerle tanıştı. Tamir ameliyatlarına karşın kalbi düzelmedi. 5 Şubat’ta hava ambulansıyla İzmir’e Ege Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Kliniği’ne getirilen Çiğdem’e 5 gün sonra yapay kalp takıldı. İki kızını İzmit’te yakınlarına bırakan anne Yaşagül Güler ve minik Çiğdem için hasretin bol, umutların zaman zaman yeşerdiği, zaman zaman yok olduğu, ne zaman sona ereceği meçhul bir süreç başladı. Kimi zaman yoğun bakımlık olan Çiğdem, annesiyle birlikte 16 ay önce yapay kalp takılan Bursalı 3 yaşındaki Hamdullah Kanat ile 20 ayını hastanede geçiren 10 yaşındaki Manisalı Barış Keklik ile aynı odada hayatı paylaşırken, bu bayramı da hastanede geçirdiler.

Uzun bayram tatilinde minik Çiğdem ve annesi, ailesiyle yeniden biraraya geldi. İzmit- İzmir arasında mekik dokuyan, hem çalışıp hem de kızlarının yanında olmaya çalışan baba Müjdet Güler, bu gelişinde Çiğdem’e ablaları Gamze ile Fatma’yı da getirdi. Klinik yönetimi birbirlerine hasret kalan aile fertlerini boş olan suit özel odada kalmalarını sağlayınca, Güler ailesi aylar sonra ilk kez aynı çatı altında bir araya gelebildi. Gamze ve Fatma, Çiğdem’i öpücüklere boğup, hasret giderirken, Çiğdem sevincini gülücüklerle gösterdi. Kardeşlerine en kısa sürede kalp çıkmasını, nakil olup eve dönmesini istediklerini belirten ablalar, “Onu çok özlüyoruz. Birlikte oynayacağım günlerde o hastaneden çıkamıyor. İyileşmesini istiyoruz” dedi.

Çiğdem’in rahatsızlığı nedeniyle yakınlarına emanet ettiği iki kızına kavuşmanın sevincini yaşayan anne Güler, “Buluşmamız hastane odasında olsa da çok mutlu olduk. Biz Çiğdem’le daha buradayız ve ne zaman evimize döneceğimizi bilemiyoruz. Uzun bayram tatili sayesinde biraz olsun özlem giderebildik. İkisi de burnumda tütüyordu. Tatilden sonra dönecekler çünkü okulları başlayacak. Ailemizin bir araya geleceği, sağlıklı günleri bekliyorum. Çiğdem gibi Hamdullah’a, Barış’a ve diğer nakil olması gereken hastalara bağış organ çıkmasını ve bir sonraki bayramı herkesin evinde, sevdikleriyle geçirmesini diliyorum” diye konuştu. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Askeri araca saldırı: 3 yaralı
Bitlis'in Tatvan ilçesinde askeri araca saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asker yaralandı.
'Kocam ihmalden öldü'
Tatile gittikleri Muğla’nın Fethiye İlçesi’nde, Bababadağ’dan pilot eşliğinde ...
Apartmanı ateşe verdi
Ruhen rahatsız S.U’nun evinin balkonunda gaz bidonunu devirerek yaktığı ...
 
Zağar’ı ‘Yunan’ yaptılar
Türk mutfağının lezzetlerini birer ikişer kendilerine mal eden Yunanlılar, ...
Plajlar da '5 yıldızlı' olacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı, yılda 50 milyon kişinin denize girdiği plajlardaki ...
Uzanlar kaybetti
Uzan ailesinin Türkiye aleyhine açtığı 10.1 milyar dolarlık dava sonuçlandı.
 
İzmirimiz'in vazgeçilmezi
''Boyoz, tulum peyniri, kaynamış yumurta ve çay. İzmir, sırf bu yüzden ...
Tatil rezaleti
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği İzmir Balçova Şubesi tarafından organize ...
Tartışmalı doktor üniversiteden atıldı
Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yönetim Kurulu, skandallara imza ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva