HABERLER>GÜNCEL
20 Haziran 2018 Çarşamba - 14:51

2 milyon liralık büyü dolandırıcılığı!

Antalya'da 'ölüm büyüsü' yapıldığı ve 'cin çıkarma' bahanesiyle İ.O. ve ailesini 2 yılda 2 milyon lira dolandıran karı koca hakkında, 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

2 milyon liralık büyü dolandırıcılığı!

Antalya'da çok sayıda kişiden "cin çıkarma" seansları düzenleyerek 2 milyon lira civarında haksız kazanç sağladıkları öne sürülen tutuklu çift hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Tutuklu sanıklardan T.Y.Y. hakkında "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık", "cinsel saldırı" ve "işkence ile eziyet" suçlarından toplam 24 yıl, eşi Ö.Y. hakkında ise "dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık" suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istenen ve Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede ilginç detaylar yer aldı.

İddianamede sanıklardan T.Y.Y'nin, bir türbe ile irtibatlı olduğundan büyülü, cinli ve hastalıklı kişileri iyileştirdiği, manevi gücüyle birçok hastayı seans ve uygulamalar yaparak iyileşmesini sağladığı şeklinde ün yaptığı öne sürüldü. Sanığın, "rızk" adı altında cinlere okutacağı bahanesiyle mağdurlardan yüksek miktarda paralar aldığına işaret edilen iddianamede, T.Y.Y'nin uyuşturucu vererek kadın mağdurlara cinsel saldırıda bulunduğu da ileri sürüldü. Sanıklardan Ö.Y'nin ise eşinin mağdurları hasta olduklarına inandırmasına yardımcı olup, dolandırıcılık olaylarına iştirak ettiği belirtildi.

İddianamede ifadelerine yer verilen müştekiler, sanığın seanslar sırasında hasta olduğu öne sürülen kişilerin getirdiği, içinde toprak bulunan leğene sirke döktüğü ve sonra ışıkları kapattığını kaydetti. Müştekiler, ışıkların açılmasının ardından sanığın, leğenin içinden cinlerin getirdiğini söylediği muskaları çıkarttığını anlattı. İfadelerde, T.Y.Y'nin seansın ardından büyüden kurtulmaları için okunmuş su verdiği bildirildi.

"TOPLAMDA 2 MİLYON LİRA VERDİK"
Mağdurlardan E.O'nun ifadesinde 2015'te Londra'da yaşarken babası ve amcasının arayarak seansına katıldıkları T.Y.Y'nin kendisine "ölüm büyüsü" yapıldığı haberini verdiğini aktardı.

Ailesinin çok paniklemesi nedeniyle onların rahatlaması için Antalya'ya geldiğini anlatan E.O, şöyle devam etti:

"Babam bizi kendi evimize götürdüğünde 15-20 kişilik şahitler eşliğinde bir seans hazırlamışlardı, T.Y. ilk seansta kendisini '6 tane zatım var' diye tanıttı, bu zatlarla temasının olduğunu belirtti. Seans başladı, ışıklar söndürüldü, mumlar yakıldı, daha sonra benim seans esnasında yere yatmamı sağlayarak başucuma getirilen bir leğenden toprağın içerisinden kilit ve muskalar çıkarıldı, bana ölüm büyüsü yapıldığını ve bu büyünün nişanlımın ailesi tarafından yapıldığı söylendi."

E.O, ertesi gün sanığın evine davet ettiğini belirterek, orada şişelerde su verip kendilerinden bin 750 lira aldığını öne sürdü.

Sonraki evrede nişanlısıyla şahitler huzurunda aynı ortamda seansa alındıklarını bildiren E.O, ifadesini şöyle sürdürdü:

"T.Y. bizden yaptığı seanslar sonucunda sağlığımla oynayarak toplamda yaklaşık 2 milyon lira aldı. T.Y'nin zamanla bana verdiği suların etkisiyle olduğunu düşündüğüm şekilde ciddi sağlık problemlerim başladı. Bu sağlık problemleri cinsel uyarı şeklinde oluştu, psikolojik ve ruhsal anlamda bozulmalar, iş ve okul hayatımı tamamen kaybetmeme sebep oldu."

Sanıkların para vermemesi halinde kendisinin öleceği yönünde ailesini inandırdığını iddia eden E.O, maddi durumlarını zorlayarak taksi durağında çalışan taksileri, 2 araç ile 2 daire sattıklarını ve bankadan kredi çekerek bütün parayı T.Y.Y'ye verdiklerini savundu.

T.Y.Y'nin paraları cinlerin okumasının ardından geri vereceğini söylediğini kaydeden E.O, ancak sanığın kendilerine sadece 2016 model 2 otomobil verdiğini anlattı.

İddianamede müşteki olarak yer alan diğer 7 kişinin daha benzer suçlamalarda bulunarak, sanıklara bin lira ile 21 bin lira arasında değişen miktarlarda para verdiklerini söyledikleri aktarıldı.

"400 BİN LİRAYI HEDİYE OLARAK ALDIM"
Sanık T.Y.Y. ise ifadesinde kendisine "6. zat" ismini E.O'nun taktığını ileri sürdü.

T.Y.Y, "E.O'nun ruh sağlığına yaptığım yardımlara ilgili yaklaşık 400 bin lira parayı 2 yıl içerisinde aldım. Paraları hediye olarak verdiler. Son 8 aydır da kendisiyle sevgiliyiz. Suçlamaları kabul etmiyorum." iddiasında bulundu.

İddianamede sanıkların büyü bozma, cin çıkarma ve muska yazma gibi mizansenlerle tüm müştekilerin dini duyguları istismar edilerek aldatıldıkları ve bu şekilde sanıkların haksız menfaat elde ettiği belirtildi.

Ayrıca iddianamede T.Y.Y'nin kadın müştekileri cinle ve hastalıkla korkutarak manevi cebir uyguladığı ve uyuşturucu vererek sistematik şekilde müştekilerin psikolojisi ve ruh sağlığı üzerinde tahrip edici etkiler oluşturduğu öne sürüldü. (AA)

 
Seçim Kurulu’ndan İzmir'de DİSK’e yasak… Sarı’dan işçilere çağrı!
 
Türk düğün konvoyu Almanya'da kriz çıkardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TSK'dan Münbiç'te ikinci devriye!
Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, Münbiç'in YPG/PKK'dan arındırılması ...
Turistlere şok: Karaya inek vurdu!
Tatilciler ne olduğunu şaşırdı! Kleopatra Plajı'nda ölü bir inek karaya ...
Denizli'de dehşet: Arabayı gören telefona sarıldı
Denizli'nin Pamukkale ilçesinde pazarcılık yapan bir kişi, park halindeki aracında ölü bulundu.
 
Ferdi Tayfur'dan sağlık durumuyla ilgili açıklama
İstanbul ve Marmaris'teki özel bir hastanede tedavi gördüğü iddia edilen ...
Bakan'dan açıklama: Öğle yemekleri devletten
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Tam gün eğitime geçen okullarımızda ...
Hakkari'den acı haber: Şehitler var!
Hakkari'nin Çukurca ilçesi Uzundere köyü Harkabirim Tepe Üs bölgesinden ...
 
Nerede oy kullanacağım? Seçmen sorgulama sistemi
24 Haziran Cumhurbaşkanı ve genel seçimlerine sayılı günler kaldı... Seçim ...
İki kez oy kullanıp poz verdi: İzmir'de gözaltına alındı!
Belçika'da ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda sandık başında çektirdiği ...
Şüphelinin eşinden isyan: Gerçek cani saklanıyor!
Ayakları ve kuyruğu kesilen köpekle ilgili soruşturmada tutuklanan iş ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva