HABERLER>EGE
5 Mart 2013 Salı - 11:54

2 kişiyi öldüren alkollü sürücüye 20 ay hapis!

Trabzon'da yolun karşısına geçmek isteyen 53 yaşındaki Şaban Doğan ile 51 yaşındaki Ercüment Malkoç'a çarpıp ölümlerine neden olan 29 yaşındaki sürücü Deniz Önder'e 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmesi, Malkoç'un üniversite öğrencisi kızı Sedef Malkoç'u isyan ettirdi. Önder'in 5 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakıldığını ifade eden Sedef Malkoç, "Beni babamdan ayıran ve 0.71 promil alkollü çıkan sürücü dışarıda geziyor. Adaleti, Avrupa'da mı aramamız gerekir?" dedi.

2 kişiyi öldüren alkollü sürücüye 20 ay hapis!

AYDIN - Trabzon'un Faroz mevkiinde 12 Şubat 2012 tarihinde meydana gelen trafik kazasında, Sahil Yolu yönünde ilerleyen Deniz Önder yönetimindeki 61 EP 448 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmeye çalışan Ercüment Malkoç ve Şaban Doğan'a çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan iki kişi olay yerinde can verdi. Kazanın ardından hızla olay yerinden kaçan ve daha sonra otomobilini terk ederek gittiği özel hastanede yakalanan sürücü Önder, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

BEŞ AY SONRA SERBEST KALDI
Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması 28 Şubat 2013 tarihinde yapıldı. Kazanın ardından tutuklanıp 5 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılan Deniz Önder, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebebiyet vermek' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılırken, mahkeme daha sonra indirime giderek cezayı 1 yıl 8 ay olarak belirledi. Mahkeme heyeti ayrıca, sanık Deniz Önder'in sürücü belgesine 3 ay süreyle el konulmasına karar verdi. Önder'in daha önce tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak, tekrar tutuklanmasına gerek görülmedi.

SEDEF MALKOÇ: BABAMI BİZDEN AYIRDI
Kazada can veren Ercüment Malkoç'un Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Emlak Yönetimi Bölümü son sınıf öğrencisi kızı 25 yaşındaki Sedef Malkoç, verilen cezaya isyan etti. Kazanın meydana geldiği yerde hız sınırının saatte 30 kilometre olduğu halde, sürücünün 90 kilometre hızla gittiğini ifade eden Malkoç, kan testinde alkol ve uyuşturucu tespit edilen sürücüye ödül gibi ceza verildiğini savundu. Sedef Malkoç, "Sürücü Deniz Önder'in kazadan 4 saat sonra yapılan kan testinde 0.71 promil alkollü ve 49.9 oranında uyuşturucu madde kullandığı tespit edildi. Bizi babamızdan ayıran sürücü şu an serbest. Sadece 5 ay cezaevinde kaldı. Sigorta şirketi ise babamın canının bedelini 3 bin lira olarak belirledi. Bu adalet değil. Adalet Bakanı'na sesleniyorum; Türk mahkemelerine güvenemeyecek miyiz? Adaleti Avrupa'da mı aramamız gerekiyor?" diye konuştu.

Mahkeme kararına itiraz ettiklerini ve dosyayı temyize gönderdiklerini dile getiren Malkoç, "Alkol ve uyuşturucu alarak direksiyon başına geçen kişinin 'taksirle adam öldürmek' suçuyla yargılanmasını anlamıyorum. Bu, kasten adam öldürmeden başka bir şey değil" dedi.

FACEBOOK'TA GRUP KURULDU
Davanın ardından cezaya isyan eden Sedef Malkoç'un Adnan Menderes Üniversitesi'nde eğitim gören arkadaşları sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta, '2 canın bedeli 1 yıl 8 ay olmasın' başlığı altında grup kurdu. Grubun sayfası paylaşıma açıldıktan 8 saat sonra 10 bin üyeye ulaştı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cezaevinde nikah mutluluğu
Denizli’nin Kale İlçesi'nde düğün hazırlıkları yaparken yaralama suçundan ...
Polisten gençlere konser sürprizi
Denizli Emniyet Müdürlüğü, öğrenci polis ilişkisini arttırmak için lise ...
Marmaris’te okul sütü yeniden yola çıktı
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde okul sütü dağıtımına yeniden başlandı. Gıda ...
 
Sevgilisine kızınca intihara kalkıştı
Muğla’nın Fethiye İlçesi'nde erkek arkadaşı 60 yaşındaki V.G. ile tartışan ...
Kadın çiftçiden erkeklere sıra tepkisi
Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde kadın çiftçilere yönelik düzenlenen seminerde ...
Kara haber eski Başkan Ortekin’e söylenmedi
Aydın'da yangında yaralanıp hastanede tedavi gören belediye eski Başkanı ...
 
Köpeğe çarpan tır devrildi: 2 yaralı
Fethiye’de 33 yaşındaki Serkan Şahbudak kullandığı TIR ile aniden önüne ...
Amatör dağcıları ölümden Jandarma kurtardı
Fethiye’de doğa yürüyüşüne çıkan 11 kişiden 6'sı, aşırı yağış ve Alman ...
Denizli havlusu için Pamukkale'de bornoz giyecekler
Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri (DETGİS) ile Türkiye Moda ve Hazır ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva