HABERLER>POLİTİKA
28 Ocak 2015 Çarşamba - 09:27

2 başkan aynı masada: Delican ve Serter’den kritik mesajlar

AK Parti ve CHP İzmir İl Başkanları bir televizyon programında İzmir ve ülke gündemini değerlendirdi. Delican büyük kongre süreci hakkında önemli açıklamalarda bulunup hükümetin İzmir’i ötelediği iddialarına yanıt verdi. Serter ise genel seçim hedefini Başkan Kocaoğlu ile sorun iddiasını cevaplarken, ‘Bizde 3’ü, 5’i bir yerde olmaz’ sözleriyle birlik mesajı verdi.

2 başkan aynı masada: Delican ve Serter’den kritik mesajlar

Mehmet İŞLER/EGEDESONSÖZ – Ege TV’de yayınlanan Söz Meclisten İçeri programı AK Parti İl Başkanı Bülent Delican ile CHP İl Başkanı Bedri Serter’i ağırladı.

İki il başkanı Egedesonsöz Genel Yayın Yönetmeni Ümit Yaldız ve Egedesonsöz Yazarı Gönül Soyoğul’un sorularını yanıtladı, iki il başkanı genel seçim ve İzmir gündemi üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Delican genel seçimlerin sivil anayasa için önemli olduğunu vurgularken, “7 Haziran’da partimizin bir iddiası var; Bu vesayet anayasanın değişmesi lazım” dedi.  CHP İl Başkanı Serter ise seçimin partileri için önemini “Kamyonun artık freni boşalmış direksiyonsuz gidiyor. Bu seçim bizim iktidara yürüyüşümüzdür” sözleriyle ifade etti. 
 
GENEL BAŞKAN İZMİR’İ SORDU
Programın ilk bölümünde söz alan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican konuşmasının başında kongre sürecinde gerçekleşen Ankara ziyaretinden bahsetti.  Delican, “Kongre sürecimi devam ederken başbakanımız bizi İzmir’le ilgili istişarelerde bulunmak için Ankara’ya davet etti. Görüşmeler gayet güzel geçti. Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Koordinatör Mustafa Baloğlu, İzmir Koordinatörleri Mehmet Yüksel ve Salih Koca vardı. Başbakanımız ‘İzmir nasıl gidiyor, takip ediyoruz’ dedi. Ben de bazı bilgiler aktardım. Memnun oldu. İzmir sevgisini kendinden dinlemek beni mutlu etti. Kendisini daha fazla İzmir’de görmek istiyoruz” diye konuştu. 


 
KONGREYE BOŞUNA GELMEYECEKLER
İl başkanı olarak göreve geldiği süreci de kısaca anlatan Delican, “3 Temmuz’daki atanmam öncesi 2 bin 500 kişiyle görüşüldü. Yöneticilerimizle, kadın kollarımızla, gençlik kollarına varıncaya kadar geniş bir yelpazeyle soruldu. İzmir’deki kanaat önderleriyle konuşuldu ‘nasıl bir il başkanı istiyorsunuz’ dendi. Meslek odalarıyla aynı şekilde geniş bir yelpazeyle tarama yapıldı. Sayın cumhurbaşkanımız, dönemin başbakanının karşısına 4 kişi olarak çıktık. Teşkilat o fotoğrafa sahip çıktığını mahalle başkanlarımızla yaptığımız yemekli toplantıda gösterdi. Parti tüzüğümüzde yer alan mahalle başkanları bizim için önemli. Genel başkanın temsilcisi ilde il başkanı, ilçede ilçe başkanı, mahallede de mahalle başkanlarıdır. Yani hafta sonu yapılan kongreye gelenler boş gelmemiş olacak” ifadelerini kullandı.

İzmir’deki duruşunun Ankara’da nasıl yorumlandığı hakkında konuşan Delican, “Olumsuz bir durum olsaydı herhalde kongreye tek adayla gitmezdim. Genel merkezimizde biz bunları istişare yapıyoruz” şeklinde konuştu.
 
KENTİN RUH HALİ BİNALARLA ÖLÇÜLÜYOR
İzmir’in sorunlarının çözülmesini insanlarının da huzurlu olmasını isteyen bir parti olduklarını ifade eden Delican, “Partimizin ilkeleri, bize koymuş oldukları, AK Parti sevgisiyle inandığımız davayla birlikte İzmirli olarak siyaset yapmak müthiş keyif veriyor. İzmir güzel bir şehir... Bütünleşmek önemli. Bana bu görev 4 kişi arasından verilirken cumhurbaşkanımız atadığında bana ilk talimatı ‘İzmir’de gönüllere gireceksin, kimseyi kırma hakkımız yok. Gönülleri kazanacaksın’ şeklindeydi. İzmir’i tüm teknik alt yapıları çözülmüş, halkımızın dünya kentlerindeki insanlar gibi huzurlu olmasını istiyoruz. İzmirli bunun fazlasını hak ediyor. Dünyada daha kalkınmış kentler arasında İzmir’e ne yapabiliriz diye baktığımızda, çıkıp dolaşmak kentteki binalara bakmak lazım. Kentin ruh hali binalarla ölçülüyor” dedi.
 
AK PARTİ KILCAL DAMALARI AÇTI
‘İzmir verdiğini alamıyor, üvey evlat gibi görülüyor, cezalandırılıyor’ eleştirilerine de açıklık getiren Delican, “İzmir’in gelişmişliğine beli bir süre daha var. Daha tam oturmuş değil. Adım atanlara teşekkür ederiz. İzmir’e yapılacak her atılımın arkasındayız. Yapılanı överiz. Yapılmayanı da kürsülerden duyuracağız. Ulaşımda yaşanılanlara bakarsak durum olumsuz... Bir kent ne kadar gelişirse kılcal damarlarını açmalı. İzmir’de bu anlamda bir atalet var. Yatırımların önü açılmalı. İzmir’de sanayiciye baktığımızda belediyelerle ilgili bürokrasiyle uğradıkları için yatırım yapmak istemiyorlar. Kentin cezalandırması iddialarına hep karşı çıktık, buna devam da edeceğiz. İzmir otobanına, PETKİM’e, Konak tünellerine bakalım hükümet çalışıyor. 18 yıl bitirilemeyen çevre yolunu, Bayraklı tünellerine bakalım. AK Parti geldiği gibi kılcal damarları açmaya başladı” ifadelerini kullandı.
 
PROJELERİN RANTABL OLMASI LAZIM
Delican, hükümetin 2015 yatırım programında İzmir’in özellikle ulaşım konusunda hayal kırıklığına uğraması; metro için İstanbul’a 700, Ankara’ya da 900 milyon ayrılırken kent için 62 milyonluk yatırım öngörülmesini hakkında da konuştu. AK Parti İl Başkanı, “Belediye tarafından istenmesi gerekiyordu. Bunu bildirdiler ama teknik alt yapının kontrolü gerekiyordu. Karayollarını İzmir’e yatırımına bakılırsa hükümetin buradan esirgediği bir şey yok. Projelerin rantabl olarak sunulması lazım. Çalışması lazım. Tam net değil.  Ete kemiğe bürünmüş olan Torbalı hattı var. Çok hızlı yapılıyor” şeklinde konuştu.

İZBAN BELKİ DE DÜNYADA TEK!
Delican ayrıca halka hizmet düşünceleri olduğunu belirtirken genel iktidar ve yerel yönetimin ortaklaşa gerçekleştirdiği İZBAN projesi için de açıklama yaptı. Delican, “AK Parti İzmir’de körü körüne siyaset yapmıyor. Bu İzmir’deki yanlış bir algıdır. Muhalefet partilerinde çözüm üretme yerinde yok etme var. Ağır hakaretler var. Bunlar doğru değil. Bizim ise İzmir’de halka nasıl hizmet ederiz düşüncemiz var. İZBAN’da bunu birlikte başardık. Dünyadaki iki karşı partinin yaptığı belki de tek projedir. Çok güzel bir proje yapıldı. İzmir’de biz elimizden gelen katkıyı kavga için değil İzmirliye ne yapabiliriz diye harcamalıyız. Cumhurbaşkanımızla ilgili müthiş bir algı yanlışı var. Ben İzmir’i ne kadar çok sevdiğini biliyorum. Bir problemi yok. Her geldiğinde Akdeniz’in incisi diyor. Kente hizmet varsa sonuna kadar arkasında” ifadelerini kullandı.


 
AK PARTİ FİLİZDİ, AĞAÇ OLDU
Aday belirlenmesinde kamplaşma olmaması için genel merkezin bir yönlendirmesinin olacağını belirten Delican, “7 Haziran’da partimizin bir iddiası var; Bu vesayet anayasanın değişmesi lazım. Genel merkez parti içinde bir kavga istemediği için yönlendirme yaptı. Yerel seçimlerde bu oldu milletvekilleri de bu yöntemden geçecek. Parti seçtiği insana sahip çıkıyor. İzmir’den AK Parti için çıkaracağımız her aday çok değerli. AK Parti filizdi şimdi ağaç oldu” diye konuştu.
 
ARAMIZA GÜVEN PROBLEMİ SOKTULAR
AK Parti İl Başkanı 7 Haziran’daki seçimlerde İzmir için gönlünden geçenleri söylerken oluşturulan algı yönetiminden de şikayet etti. Delican, “Binali Bey’i biz İzmir’de çok sevdik. Bakanlığında da çok sevdik. Bu seçimde benim gönlümden geçen İzmir’den hem milletvekili hem bakan çıkması. Bu defa sayı daha yukarıda olacak. İzmir’de o kutuplaşma bitecek. Algı yönetiminin bir partiyi yok etmek için yapılan çabanın ötesi yok. İzmir’le ilgili bir performans koyuyoruz. Yapılan her şeyin arkasındayız. Hizmet için çalışan bir partiyiz. Başbakanımız Batı’ya açılan yeni Türkiye’nin İzmir’den ayağa kalkacağını söylemişti. Burası yeniliklere, gelişme açık, çağdaş insanların yaşadığı bir kent. Bu kent kavga kültürünü sevmiyor. Yapacaklarınızı anlattığınızda size oy verir de vermez de. Biz bekliyoruz. Aramıza güven problemi soktular” ifadelerini kullandı.
 
KONGREMİZLE İŞARET FİŞEĞİ YAKACAĞIZ
31 Ocak’taki kongreyi cumhurbaşkanlığı seçimindeki Gündoğdu mitingiyle aynı gördüğünü söyleyen Delican, “Sayın başbakanımız İzmir’e ilk defa başbakan olarak geliyor. İlk ziyareti. Bir kez geldiğinde sık sık gelmek isteyecek. O salonun getireceği enerjiyle İzmir’e daha sık gelmek isteyeceğini biliyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimindeki sonucu Türkiye’de herkes biliyordu. AK Parti teşkilatlarında boşluk oluyordu. Ama İzmir’deki Gündoğdu mitinginde 100 bin kişiyi topladık. Cumhurbaşkanımızın çok hoşuna gitmişti. İstanbul’a, Ankara’ya etkisi olmuştu. Bu kongremizde öyle olacak. Bir işaret fişeği yakacağız. Seçim startı vereceğiz” dedi. 
 
TOMURCUK VERMEYE BAŞLADIM
CHP İzmir’in yeni il başkanı Bedri Serter konuşmasına başlarken göreve geliş sürecini anlattı. Serter sürecin mantıklı olduğunu söylerken ayrıca partide hiçbir tartışma olmadığını da vurguladı. Serter,  “Biz büyük bir partiyiz. Hiçbir tartışma yaratmadı. Genel merkezde gayet iradeli bir seçim ve atama oldu ve bu koltuğa Bedri Serter geldi. 1 buçuk 2 ay önce başladı. 13 arkadaşımız arasında benim ismim vardı. Çeşitli araştırma ve irtibatlardan sonra benim adımda karar kıldılar. Arkadaşlarım çok değerli arkadaşlardır. Şu an hepsi yanımdadır. Gayet mantıklı bir süreçti. Artık çiçeği burunda değilim tomurcuk vermeye başladım. Bahara ve seçime gidiyoruz çiçek açacak” diye konuştu.


 
BİRİNİN ADAMIYSAK…
Birilerinin adamı olarak görülmek istemediğini belirten Serter, “Bizler CHP’liyiz. Kurumsal bir yapının ferdiyiz. Şu an aday adayı olan arkadaşlarım da bu bayrağı taşımak için mücadele ediyor. Kimsenin adamı değiliz. Birinin adamıysak genel başkanın adamıyız” dedi.
 
276 BİN İŞSİZ VAR…
İşsizlik konusunda konuşan Serter ayrıca bazı verilerde verdi. Serter, “Bu konuda çok üzgünüm. İş dünyasından gelen biriyim. Hükümetin yaptığı baskılardan dolayı 276 bin işsiz var. Bu veriler net ve doğrudur. Böyle olunca herkes belediyeden iş istemek durumdan kalıyor.  Çoğunlukla işsizlikle ilgili sıkıntılar var. Ben İzmirliyim. İnsanlarda benim gelmemle biraz daha sinerji oluştu. Bunu da genel başkan görmüş. ‘Bu seçimde bu bayrağı daha nasıl yukarı çıkarırız’ diyorlar bu beni mutlu ediyor. İzmir kent kimliği olarak çok verimli bir kenttir. Ama çok göç alan bir kent, bundan dolayı işsizlik artıyor. Yoksa kentin yapısı buna müsaade edecek. İzmir kendi kent kimliğini oturtmaya başladı. Biz fuar kentiyiz. Şimdi yapılan fuar alanı güzel olacak” ifadelerini kullandı.
 
‘AK PARTİ İL BAŞKANINA RİCA EDİYORUM…’
İzmir’in ödediği verginin onda birini geri aldığını söyleyen Serter, AK Parti İl Başkanı Delican’dan da bir ricada bulundu. Serter, “Vergi olarak ödediğimizin yüzde 10’u geri geliyor. İzmir’in cezalandırıldığını düşünüyorum. İktidarın İzmir’e daha fazla boyutta destek vermesi gerekiyordu. AKP İl Başkanından şunu rica ediyorum; İzmir’le ilgili tüm projelerin arkasında dursun… 35 projeyle yola çıktılar mı? Kaç tane proje oldu? Daha 3 tane somut olan yok. Hangilerini yaptılar görelim, göstersinler. Biz teşekkür de ederiz. Bu kadar medeni insanlarız. Biz sulh kentiyiz. Kavga etmenin kimseye yarayı yok. Biz yarıştayız. 4 parti ipi göğüslemeye çalışacak. Aynı yerde yaşıyoruz. Seçildiğim gün itibariyle AK Partili arkadaşlarımdan aldığım telefonların haddi hesabı yok. Onlara da teşekkür ediyorum” dedi.
 
GENEL BAŞKAN’DAN 2 TANE İZMİRLİ BAKAN İSTİYORUM
Son günlerin en önemli tartışma konusu olan ön seçimle ilgili de konuşan Serter, “Benim genel başkanım bir söz söylediyse onun üstüne söz söyleyemem. MYK’dan olumlu bir karar vardı. Tahmin ediyorum 1 aya kadar belli olur” diye konuştu. Serter, “Ben genel başkanımın temsilcisiyim. Orada verilen karar emir telakki olur. Biz demokratik olarak seçimlerimizi yaparız. Bazı durumlarda da atama olur. Kurumsal yapımız var. Etik kuralları korumamız lazım. Seçime gidiyoruz. Bu seçimde iktidara gidiyoruz. Genel başkanımızdan 2 tane İzmirli bakan istiyorum. Ondan sonra İzmir’in uçuşunu göreceğiz. Biz somut olarak ilerliyoruz. Türkiye’nin gidişatını herkes görüyor. Cumhuriyete, Atatürk ilkelerine sahip CHP iktidarına herkesin ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.
 
FERMUAR SİSTEMİNE İHTİYAÇ VAR
Serter aday belirlenirken fermuar sistemine ihtiyaç duyulduğunu söylerken genel başkanın elini rahatlamanın gerekliliğinden de bahsetti. Serter, “Yerel seçimlerde mahallelerde aldığımız oyların yüzde 10 artmasını istiyorum. Tüm örgütümden bunu istiyorum. Seçimlere mahalle bazındaki çalışmalardan gideceğiz. Bütün milletvekillerimin İzmir kökenli olmasın tercih ediyorum. Ama bazı konularda genel başkanımızın elini rahatlatmak lazım. İktidara giden bir partiyiz. Aday adaylarına tanışıyorum hepsi ciddi bakan olacak insanlar. Genel başkan da hükümetini kurarken değerlendireceği isimler vardır. Bunları seçileceği noktalara koyacaktır. Bunu halka anlatmak zorundayız. Fermuar sistemine ihtiyacımız var. Makul düzeyde olmasını yeğliyorum. Bunun arkasındayım. Ricasında bulunacağım” şeklinde konuştu.


 
3’Ü, 5’İ BİR YERDE ALTINDA OLUR!
“Tek ağız ve tük güç olacağız” diyerek sözlerine devam eden Serter, “İlçe ve belediye başkanlarıyla toplantılar yaptık. Bir güç halindeyiz. 3’ü bir yerde 5’i bir yerde yok. O altında var.  Biz bir bütünüz. Tek vücut olmak mecburiyetindeyiz, öyleyiz. CHP rozetini takıyoruz ve CHP şemsiyesi olmasa hiçbirimiz bir yere gelemeyiz” dedi. 
 
YEKNESAK İÇİN GÖREVLENDİRİLDİM
İzmir’deki bütün bilgilenmeyi Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sunduğunu belirten Serter, “İlçe örgütlerimizi ziyaret edip neler yapabileceğimizi de sunacağım. Bunları çözecek olanlar bizleriz. Yeknesak olarak hareket etmek için görevlendirildim. Sorun varsa çözmek güzellik varsa yaşatmak için görevlendirildim. 7 Ocak itibariyle tüm dosyalarımızı rafa kaldırdık. O tarih bir milattır. Birleştirici, kardeşçe, kol kola girerek bir iktidara yürümek mecburiyetindeyiz. Geçmişte bir şeyler olmuş olabilir. Ben sorunların altından kalkmaya geldim. Tomurcukları vermeye başladım yakında çiçek açacağım” şeklinde konuştu. 
 
VEKİLLİKTEN DE İSTİFA ETMESİNİ BEKLERDİM
Serter ayrıca CHP’den istifa eden İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler için de konuştu. Serter, “Birgül Ayman Güler bizden milletvekili olan MYK’ya yükselen bir arkadaşımızdır. Bir hata yapıldıysa hata yapan bedelini öder. O bedelini ödedi. Ben partiden istifa ederken vekillikten de istifa etmesini beklerdim. Çünkü 4 ay kalmış” ifadelerini kullandı. 
 
ZÜL GELİYOR…
Önceki seçimlerde 500 bine yakın oy kullanmayan vatandaşın olduğunu söyleyen Serter seçmenleri ön görüşü olmaya çağırdı. Serter, “Artık ön görüşlü olmak lazım. Kamyonun artık freni boşalmış direksiyonsuz gidiyor. Herkes bu partiye destek versin. Evlatlarımız var. Nasıl yasaklar olabilir, coplar mermilerle nasıl öldürülürler. Böyle memlekete yaşamak zül geliyor” dedi.
 
KOCAOĞLU’YLA AKLISELİM…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yla arasındaki uyum hakkında konuşan Serter, “Aklıselim olarak bir aradayız. Benim de ondan, onunda benden kazanacağı şeyler var. Kocaoğlu’nun kulvarı farklı benimki farklı. Ben partimi temsil ediyorum o belediye başkanımızdır. Bizim tüm belediyelerimizle dirsek temasımızın olması lazımdır. Yapılan toplantılarda fikir birliği olması lazım” ifadelerini kullandı.
 
SOKAĞIN DİLİNİ KULLANACAĞIZ
Son olarak profesyonellik vurgusu yapan Serter, “Profesyonelliği yerinde kullanmak lazım ama genel seçim olduğu için sokakta olmalıyız. Sokaktaki insanların algısı da yüksek. Profesyonelce alttan yapmak lazım... Sokağın dilini kullanacağız” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
reco 29 Ocak 2015 Perşembe 00:10

niye bazi insanlar bizi idare etmeyi bukadar istiyor? hic anlayamadim

Yorumu oyla      11      5  
BARIŞ KAZANSIN 28 Ocak 2015 Çarşamba 10:32

ARTIK İZMİRDE BARIŞ OLSUN..2 PARTİ KAVGA ETTİKÇE İZMİRLİLER ARADA KALIYOR..BU KAVGA SONUCU DEĞİLMİ 2 KEZ DÜNYAYA TANITILAN İNCİRALTI HALA İMAR SORUNU İLE BOĞUŞUYOR...

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Strasbourg'ta kritik gün: Perinçek Clooney'e karşı!
AİHM Büyük Daire, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, “Ermeni soykırımı ...
Devlet Bahçeli onunla fotoğraf çektirmedi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grubu’nda, kendisiyle ...
AK Partili başkanlara hapis cezası!
Mahkeme, Ömer Sayın ve Adil Esen'e 'Seçim Kanunu'na Muhalefet' suçundan ...
 
Flaş! Davutoğlu'ndan büyük konut müjdesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu İnşaat Sektörü Zirvesine katıldı.
İzmir Davutoğlu’nu Rock müzikle karşılayacak
AK Parti, 31 Ocak Cumartesi günü yapılacak il kongresi için İzmir’e gelecek ...
Erdoğan'ın kitabını yazdı İzmir'den vekillik istiyor
Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili "Türk Siyasetinde Bir Kasımpaşalı" ve ...
 
HDP’li vekilden Davutoğlu’na hediye: Kürtçe çocuk kitabı
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında Kobani ...
Günay’dan Bakan Elvan’a 6 İzmir sorusu!
İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ...
Perinçek 'Ermeni soykırımı' için Strazburg'a gitti
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, beraberindeki yaklaşık 200 partiliyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva