HABERLER>SAĞLIK
2 Ağustos 2018 Perşembe - 09:45

12 düşük yaptı... İzmir'de hamile annenin dramı: Doktor 'Cumhurbaşkanı bile doğuma sokamaz' dedi!

Geçmiş yıllarda 12 tane bebeğini karnındayken kaybeden İzmirli Gülbahar Kesici 13 Ağustos’ta gerçekleşecek doğumu için hiçbir hastaneden gün alamadığını belirtti. Kesici, bebeğinin kalbinde rahatsızlık olduğundan dolayı doktorların risk almaktan kaçtığını söyledi.

12 düşük yaptı... İzmir de hamile annenin dramı: Doktor  Cumhurbaşkanı bile doğuma sokamaz  dedi!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) İzmir’de yaşayan ve doğumuna 11 gün kalan Gülbahar Kesici, çaresizliğiyle bir başına kaldı.

Karnındaki bebeğinin kalbinde rahatsızlık olan Kesici, İzmir’de bulunan hastanelerden doğum için gün alamadığını belirtti.

Doğumun ardından bebek için gerçekleşmesi gereken ameliyatın risk taşıması nedeniyle hastanelerin kapısının yüzüne kapandığını ifade eden Kesici Egedesonsöz’e konuştu ve yetkililerden yardım istedi.

Kesici ayrıca 12 tane bebeğini geçmiş yıllarda karnındayken kaybettiğini belirtirken 13 Ağustos’ta gerçekleşmesi gereken doğum için, “Tek amacım, sağlıklı bir doğum gerçekleştirmem ve bebeğimin ameliyatını kabul edecek bir doktor olması” dedi.

12 TANE DÜŞÜK YAPTIM!
Daha önceki dönemde gerçekleşen 12 düşük hakkında konuşan Kesici, doktor mağduru olduğunu söyledi. Kesici, “12 tane bebeğimi kaybettim. Bir tane yaşayan çocuğum var 5 yaşında. Araştırmalarında bulamadılar. Yine doktor mağduruyum. Her tarafa yolladılar, gittim. Sadece kan pıhtılaşması varmış. Bunu belirlemeleri yıllar aldı” açıklamasında bulundu.  

SİCİLLERİ KİRLENMESİN DİYE AMELİYATI ÜSTLENMİYORLAR!
Hayatta bir tane çocuğu olan Kesici, 13 Ağustos’ta gerçekleşmesi beklenen doğum için gün verilmemesi nedeniyle yaşadığı çaresizliği anlattı. Kesici, “Ege Üniversitesi Hastanesi’ne, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne gittim, hiçbir şekilde yardım etmediler. Benim gibi birçok hasta vardı. Hepsi ağlıyordu. Bu tür kalp hastalığı olan bebekleri ölü sayıyorlar. Bebeğimin sol kalp kapakçığı gelişmemiş. Bunun ameliyatını kimse kabul etmiyor. Bu ameliyatın doğum olduktan sonra hemen gerçekleşmesi gerekiyor. Bunu da üstlenecek doktor yok. Ölüm tehlikesi olduğu için, sicilleri kirlenmesin diye ameliyatı üstlenmiyorlar. Ameliyatın olmaması daha büyük tehlike ama zaten yok sayıyorlar. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde bir kalp damar cerrahı var. Başka hastalara da aynı şekilde davranmış. ‘Biz bu tür ameliyatlara girmiyoruz’ demiş. Ben de, ‘o kabul etmiyor, bu kabul etmiyor, nereye gideceğim? Ücret ne kadarsa gerekirse dileneceğim bu parayı toplayacağım’ dedim” diye konuştu.

‘BEN GİREMEM, UZMANLARIMIZ VAR, ONLAR DA NE KADAR BECEREBİLİRSE ARTIK’ DİYORLAR!
Her kapıyı çaldığını belirten Kesici, “Ege Üniversitesi’nde hastalar vardı, ‘içimde kıpırdayan bebeğimi yok sayıyorlar’ diyerek ağlıyorlardı. Çalmadığım kapı kalmadı, bütün profesörlere dünya kadar para verdim. Bana dedikleri, ‘bebeğinin kalbi hasta…’ Bunu ben biliyorum. Bilinen bir durum. ‘Doğduktan sonra durumuna bakacağız’ diyorlar. ‘Ameliyata girecek misiniz?’ diye soruyorum. ‘Ben giremem, uzmanlarımız var, onlar da ne kadar becerebilirse artık’ diyorlar” açıklamasında bulundu.

‘DOKTOR KABUL ETMİYORUM DERSE CUMHURBAŞKANI BİLE AMELİYATA SOKAMAZ’ DEDİLER!
Doğumuna sayılı günler kala hiçbir hastaneden gün alamadığını söyleyen Kesici, “Hiçbir yerden gün alamıyorum. Ege Üniversitesi’ne, Dokuz Eylül Üniversitesi’ne gittim. Sağlık Bakanlığı için 184’ten yardım istedim. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü beni aradı. ‘Hastane hastane dolaşmanıza gerek yok. Fazla bu işin peşine düşmenize gerek yok. Hangi hastanede görünüyorsanız oraya kendinizi teslim edin. Eğer oradaki kalp damar cerrahı ameliyatı kabul etmiyorum derse, onu cumhurbaşkanı bile ameliyata sokamaz’ dediler. Oradaki yetkili bana bunu söyledi. Ama aile hekimim müdüre hanımla konuşmamı söyledi. Gideceğim birebir konuşacağım. Ege Üniversitesi’nde göründüğüm için başhekimle görüşmeye gittim. Başhekim böyle durumlara bakmıyormuş” dedi.

İNSAN HAYATI DEĞİL KARİYERLERİ DAHA ÖNEMLİ!
Kesici ayrıca, “Tek amacım, sağlıklı bir doğum gerçekleştirmem ve bebeğimin ameliyatını kabul edecek bir doktor olması. Kimseyi rahatsız edeyim, kırayım, inciteyim derdinde değilim. ‘Konsey kurulacak’ diyorlar. 10 gün tartışılacakmış, ameliyat öyle gerçekleşecekmiş. Belki bebeğimin hemen ameliyata girmesi gerekecek. Nefes alamama sıkıntısı da var. Akciğerden kalbe giden damar tıkalı. Ama onların prosedürleri öyle işliyormuş. İnsan hayatı değil kariyerleri daha önemli” ifadelerini kullandı.

 
Gaziemir'de Süper Lig için koşacaklar
 
İzmir'de bisiklet çalıştayı: Hedef 2040
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yapay zeka hastanın ölüm zamanını tahmin edecek!
ABD'de iki hastanede yapılan denemelerde kullanılan algoritmalar,hastaların ...
Kolestrolü yüksek olanlara müjde: Egeli bilim insanları buldu
Ege Üniversitesi’nde bir grup bilim insanı geliştirdikleri yeni bir ilaç ...
Tesbih sandı, hayatı karardı... 18 yaşında emekli ettiler!
Sakarya'nın Arifiye ilçesinde 1.5 yıl önce tespih sandığı radyoaktif maddeyle ...
 
İzmir'de hastanın 'isim benzerliği' çığlığı: Ölmem mi gerekiyor?
Karşıyaka ilçesinde yaşayan Mehtap Akkaya (47), isim benzerliği yüzünden ...
Canan Karatay'dan 'meslekten men' açıklaması!
Bodrum'da eşiyle birlikte tatilini geçiren Kalp ve İç Hastalık Uzmanı ...
Zehirli ayakkabı alarmı! Türkiye'ye de satmışlar
İtalya Milano’da yapılan bir operasyonda, zararlı atıkları yasadışı yollarla ...
 
Turistik ilçede can pazarı: Yaralılar yola savruldu!
Antalya'nın Akseki ilçesi yakınlarında Çinli turistleri taşıyan tur otobüsüyle ...
Zencefil İzmir'de can alıyordu!
İzmir'de, akciğerindeki hava kistlerinin patlaması nedeniyle ameliyat ...
Bir ay boğazındaki sülükle yaşadı
Aydın'ını Çine ilçesinde besici Mustafa Doğru (63), farkında olmadan bir ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva