HABERLER>SPOR
22 Şubat 2021 Pazartesi - 22:03

12 Dev Adam Hırvatistan'ı da yenmeyi başardı

Eurobasket 2022 eleme grubundaki son maçında Türkiye, Hırvatistan'ı 84-77 mağlup etti.

12 Dev Adam Hırvatistan ı da yenmeyi başardı

A Milli Erkek Basketbol Takımı, FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu 6. ve son maçında Hırvatistan'ı 84-78 yendi.

Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi daha önce garantileyen milli takım, grup mücadelesini 3 galibiyetle tamamladı. Lider Hırvatistan ise ikinci kez mağlup oldu.

Çekişmeli başlayan karşılaşmada A Milli Takım, Furkan Haltalı'nın smaç basketiyle 4. dakikada 7-4 öne geçti. Buna Dreznjak ile yanıt veren Hırvatistan, Filipovic ile bir basket buldu ve 6. dakikada üstünlüğü ele geçirdi: 7-10. Buğrahan Tuncer ile hücumda iyi organize olan Türkiye karşısında son saniyede 3 serbest atış fırsatı bulan Hırvatistan bunları Filipovic ile iyi değerlendirdi ve ilk çeyrek 21-21 beraberlikle geçildi.

Karşılaşmanın ikinci periyodunda da çekişme sürdü ve 15. dakika 29-29 beraberlikle geçildi. Buğrahan ile hücumda iyi organize olan Türkiye, son dakika içinde 6 sayılık üstünlük (42-36) yakalarken, ilk yarıyı da 42-40 önde tamamladı.

İkinci yarıya Melih Mahmutoğlu'nun 4 sayısıyla başlayan Türkiye, Alperen'in basketiyle 22. dakikada yeniden 6 sayılık üstünlük yakaladı: 48-42. Milliler alan savunmasıyla rakibi durdurmaya çalıştıysa da dış atışlardan yediği basketlerle skor üstünlüğünü Hırvatistan'ın almasına engel olamadı. Hırvatistan, Mustapic'in 3 sayılık basketiyle 3. çeyreği 65-62 önde geçti.

Alan savunmasını sürdüren milli takım, Buğrahan ve Larkin ile üst üste 3 sayılık basketler bularak 34. dakikada 72-70 üstünlük yakaladı. İyi savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı vermeyen Türkiye, karşılaşmadan 84-78 galip ayrıldı.

A Milli Takım grubu 3. sırada tamamladı

İstanbul'un ev sahipliğinde yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle fanus düzeninde gerçekleştirilen organizasyonda milli takım, üst üste ikinci galibiyetini aldı. Elemelerde 3. kez kazanan A Milli Takım, D Grubu'nu 3. sırada bitirdi.

İlk dört maçını kazanarak grubu lider bitirmeyi garantileyen Hırvatistan ise Hollanda'nın ardından Türkiye maçından da mağlup ayrıldı.

Türkiye ve Hırvatistan gibi Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı elde eden Hollanda son maçların ardından D Grubu'nda ikinci sırada yer aldı. İsveç ise grubu son sırada tamamladı.

Mehmet Okur sahada

Türkiye Basketbol Federasyonunun davetlisi olarak İstanbul'a gelen eski milli oyuncu Mehmet Okur, Hırvatistan ile oynanan maç öncesi millilerle birlikte sahaya çıktı.

Oyunculara maç öncesi ısınma çalışmalarında yardımcı olan Mehmet Okur, daha sonra mücadeleyi protokol tribününden takip etti.

Karşılaşmayı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, basketbol camiasının önde gelen isimleri de izledi.

4 oyuncu çift hanelere ulaştı

Milli takımda ilk beşte maça başlayan Shane Larkin'in (16) yanı sıra kenardan oyuna dahil olan Buğrahan Tuncer (17), Sertaç Şanlı (17) ve Melih Mahmutoğlu (12) çift hanelere ulaştı.

Buğrahan ve Larkin ayrıca yedişer asistle hücumda takımlarına önemli katkıda bulundu. Buğrahan ayrıca 5 ribauntla etkili bir oyun sergiledi.

 
İngiltere'den 'Boeing 777' kararı
 
İzmir'de 53 kaçak göçmen kurtarıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka 3 puandan fazlasını kazandı
Misli.com 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta üst üste 6 mağlubiyet aldıktan sonra ...
FIFA'dan ofsayt için yeni sistem
Dünya genelinde VAR'ın kullanımından memnun olduğunu belirten Uluslararası ...
İzmir'de derbi ateşi
TFF 1'inci Lig'de Play-Off hattında yer alan iki İzmir ekibi Altay ile ...
 
En iyi yerli! Milli Takımı hak ediyor
Göztepe adına Fenerbahçe maçında ilk golü atan Halil Akbunar bu sezon ...
Ünal Karaman'dan Fenerbahçe yorumu: Sadece karamboller...
Göztepe Teknik Direktörü Ünal Karaman, Fenerbahçe'yi 1-0 mağlup ettikleri maçın ardından konuştu.
Tek gol, üç puan... Göztepe'den 'Fener' alayı!
Deplasmanında Fenerbahçeli rakibiyle karşılaşan Göztepe, İstanbul'dan galip ayrıldı.
 
Yalıkavakspor Avrupa'da yarı finalde: 28-25
Hentbol EHF Kupası çeyrek final maçında İspanyol ekibi Rocasa Gran Canaria'yı ...
Süper Lig'de istifa!
Yeni Malatyaspor’da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollar ayrıldı!
Buca’da genç yetenek bitmiyor
Misli.com 3. Lig 1. Grup’ta zirve savaşı veren Bucaspor 1928’de genç oyuncular ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva