HABERLER>SPOR
24 Haziran 2015 Çarşamba - 09:00

12 Dev Adam'da Enes Kanter krizi!

FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'ın aday kadrosunda yer almayan Enes Kanter, konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

12 Dev Adam da Enes Kanter krizi!

Cemaat'e yakınlığıyla bilinen Kanter, "Bana sunulan sebepler gerçeği yansıtmıyor. Kadroya alınmama sebebim, inandığım değerler ve siyasi görüşümdür." dedi.
NBA'de Oklahoma City Thunder forması giyen Enes Kanter, Twitter hesabından tartışmalarla ilgili açıklama yaptı. Cemaat'e bağlılığını bir kez daha ilan eden Kanter, Twitter'dan "Yaz Tarih! Mecnun, Leyla'yı bırakmazken, biz bu Yol da bu Dava da, asra GÜLEN yiğidi bırakırsak kalbimiz kurusun" diye yazdı. Kanter "GÜLEN" kelimesini büyük yazarak Fethullah Gülen'e göndermede bulunduğu yorumlarına neden oldu


NEDEN ALINMADI
Abdi İpekçi Spor Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen A Milli Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Ergin Ataman, bu kararının gerekçesini, "Benden önceki dönemde yaşanan olaylar için özür dilemedi ve benim sıcak yaklaşımıma ilgi göstermedi" şeklinde açıkladı.

"ENES İLE GURUR DUYUYORUZ FAKAT..."
"Enes NBA'de Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ediyor, biz de kendisiyle gurur duyuyoruz." diyen Ataman şöyle devam etti:

"Ancak son 2 yıldır Enes, çağrılmasına rağmen Türk Milli Takımı'na dahil olmadı. Benden önceki dönemi çok vurgulamak istemiyorum ama, geçen yıl göreve geldiğimde beyaz bir sayfa açacağımı ve kadroda tüm oyuncuları görmek istediğimi söyledim.
Bu dönemde Enes'le temas kurmaya çalıştım. Ancak bütün iyi niyetli çabalara rağmen Enes'ten herhangi bir cevap alamadım. Birkaç kez görüşmeye davet ettim ama bir türlü buluşamadık. Enes geçen yılki Dünya Şampiyonası öncesi menajerleri aracılığıyla milli takıma geleceğini bildirdi. Fakat tam hazırlıklar başlayacağı dönemde menisküs ameliyatı oldu. Kapıyı gene açık bıraktım, ancak sakatlığı uzadı gelemedi. Biz de o süreçte milli takımda güzel bir uyum yakaladık. Uzun rotasyonunda Ömer Aşık, Furkan Aldemir, Semih Erden ve Oğuz Savaş gibi, mücadele ettikleri liglerde iyi işler yapan oyuncular var. Biz bu havayı gördük ve ona göre değerlendirme yaptık.
Enes benden önceki dönemde yaşanan olay için özür dilemedi ve benim sıcak yaklaşımıma olumlu cevap vermedi. Bu yüzden de milli takıma davet etmedik."
Enes Kanter, 2013 yılında milli takımın Yunanistan'a yenilip Avrupa Şampiyonası'ndan elenmesinden sınra "Hahahahaha" şeklinde tweet atmıştı. Çok tartışılan bu tweetten sonra özür dilenmesi istenmişti.

"BEN MİLLİ TAKIMI KAST ETMEDİM"
Tartışmaların tekrar gündeme gelmesi üzerine bir açıklama yapan Kanter, o tweette milli takımı hedef almadığını iddia etti. Kanter ayrıca daha sonraki dönemlerde gerçekten sakatlığından dolayı takıma katılamadığını iddia etti.
Dün gece de sık sık milli takımda yer almak istediğine dair mesajlar paylaşan Kanter, şunları yazdı:

"GÖREV ALMA ARZUM OLMASINA RAĞMEN..."
"2015 FIBA Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli takım kadrosuna seçilmemem kararı, vatanım adına da, demokratik değerlerimiz adına da endişe verici. Son iki senedir tarafımdan her ortamda ve imkanda açıkça ifade ettiğim Milli takımımızda görev alma arzum olmasına rağmen, bugün ortaya sunulan sebepler beni çok üzdü.
Bu konuda verilen kararın ve açıklamanın profesyonel ve milli takımımıza yakışır şekilde olmasını temenni ederdim. Sunulan sebepler gerçeği yansıtmıyor ve kadroya alınmama sebebim inandığım değerler ve siyasi görüşümdür. Milli takımımızın ortaya koyabileceği başarıya katkı sağlama imkanımın elimden alınmasını üzüntüyle karşıladım. Milletimiz için göreve hazırdım. Ancak verilen idari karara rağmen Milli takımımızı ve arkadaşlarımı bütün kalbimle destekliyorum. Şimdi bunları tartışmayıp milli takımımızın, ülkemizin başarısına odaklanmalıyız. Biz ancak bir, beraber ve bütün olabildiğimiz zaman Türkiye'yiz.
"O TWEET 'NBA'E HAZIR DEĞİL' DİYEN KİŞİ İÇİNDİ"
"Hahaha" Tweet'mi Maksatlı şekilde, aleyhime kullananlara atfen kısa bir açıklama: O,2011'de milli takım içerisinde beni çekemeyenlereydi. Beni medyaya kötü gösterip NBA'e hazır değil diyen kişi içindi. Kesinlikle Milli Takımı'mızı , 12 Dev Adamı veya Türk Halkı'nı hedef alan bir tweet değildi! Yanlış algıdan kırılan varsa, önceden de dilediğim gibi özür diliyorum onlardan!
O zaman yaşanan kırgınlıklar, beni yıpratanlar Milli takıma gelmemem için elinden geleni yaptılar, o sene cok yıprandım. Ancak sonraki senelerde hakikaten sakatlıklarım gelmeme engel oldu. Aynı ekip bunu aleyhime kullanmakta gecikmedi. Sadece o sene çok yıpratıldığımdan Milli Takim için motive olamadım, fakat simdi yüreğim herseye rağmen bu takımla ve milletimle olmak! Milli Takım Hepimizin."



Şampiyonaya katılacak olan A Milli Basketbol Takımı’nın aday kadrosu şu şekilde:
 
- Birkan Batuk, Cedi Osman, Doğuş Balbay, Furkan Korkmaz, Emircan Koşut (Anadolu Efes)
- Can Maxim Mutaf (Banvit)
- Hüseyin Göksenin Köksal (Darüşşafaka Doğuş),
- Kartal Özmızrak (Eskişehir Basket)
- Oğuz Savaş, Semih Erden, Melih Mahmutoğlu, Kenan Sipahi (Fenerbahçe Ülker)
- Sinan Güler (Galatasaray Liv Hospital)
- Barış Hersek, Robert Lee Dixon, Akif Egemen Güven (Pınar Karşıyaka)
- Samet Geyik (Tofaş)
- Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks)
- Ömer Faruk Aşık (New Orleans Pelicans)
- Furkan Aldemir (Philadelphia 76ers)

 
İzmir'de miras cinayeti: Kuzenini öldürdü
 
İzmir'de kıskançlık kavgası kanlı bitti!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Haziran 2015 Çarşamba 11:38

İki defa milli takıma gelmeye tenezzül etmeyen beyefendi şimdi mağdurları oynuyor. Sen ihtiyaç olduğunda bahane üret gelme, ihtiyaç yokken takıma girmek için uğraş. Olacak şey değil bu haşhaş.

Yorumu oyla      13      5  
şerkitsavar 24 Haziran 2015 Çarşamba 10:10

almayın sakın bunu milli takıma!

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaf-Kaf'tan Euroleague'e 'wildcard' çıkarması!
Türkiye Basketbol Ligi'nde 28 yıl sonra şampiyon olan Pınar Karşıyaka, ...
Kaf-Kaf’ta Çağlar imzayı attı
PTT 1'inci Lig'de şampiyonluk hedefiyle güçlü bir kadro oluşturmaya çalışan ...
Altınordu’da Emre tamam!
Altınordu, prensip anlaşmasına vardığı Tuzlaspor'dan sol bek Emre Kara'ya ...
 
Göztepe’nin yeni gözdesi Yessine El Ghanasyy
Transfer sezonunda Torku Konyaspor'dan Benjamin Fuchs, Gençlerbirliği'nden ...
Yaşar Holding’ten Kaf-Kaf’ı rahatlatan açıklama
Türkiye Basketbol Ligi şampiyonu Pınar Karşıyaka'nın yöneticileri, teknik ...
Ve Bucaspor kongre kararı aldı
Bucapor yönetimi olağanüstü genel kurul kararı aldı.
 
Foça'da şampiyonluğa kulaç attılar
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında ...
Karşıyaka Çağlar Birinci'yle anlaştı
Basketbol takımının şampiyon olmasından sonra futbolda da 19 yıllık Süper ...
Dixon’dan Karşıyaka taraftarına duygusal veda
Fenerbahçe’yle anlaşan Türkiye Basketbol Ligi Şampiyonu Pınar Karşıyaka'nın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Hepsi yaşasın anne aşkıyla!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
İmamoğlu’nun suskunluğu!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Can dostlar tartışması!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva