HABERLER>SAĞLIK
9 Temmuz 2018 Pazartesi - 18:20

112'yi gereksiz meşgul eden yandı!

703 sayılı KHK'ya göre, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni asılsız ihbarla meşgul edenlere valiliklerce 250 lira idari ceza uygulanacak.

112 yi gereksiz meşgul eden yandı!

Anayasa değişikliğine uyum kapsamındaki 703 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 112 Acil Çağrı Merkezi'ni asılsız ihbarla meşgul edenlere valiliklerce 250 lira idari ceza uygulanacak. Olağanüstü Hal kapsamında çıkartılan 703 Sayılı KHK, Resmi Gazetenin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, 14 Şubat 1985 tarihli 3152 sayılı İçişleri Bakanlığı Teşkilat Görevleri Hakkındaki kanunun adı "İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu ile İl Yatırım Hizmetlerine İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun" şeklinde değiştirildi. İlgili kanunun "taşra teşkilatı"na ilişkin maddesi "il yatırım ve hizmetleri" ismini aldı. Bakanlıklar ve diğer merkezi idare kuruluşları, illerde her türlü yatırım, yapım, bakım, onarım ve yardım işlerini, Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı aracılığıyla yapabilecek. 

İşler karşılığı yapılacak kaynak transferlerinin hangi aşamada ne surette avans veya tahakkuk suretiyle yapılacağı, ihaleye çıkılmasında kaynağın sağlanması yöntemi, avans karşılığı ödeneğin saklı tutulması, ödenek devri, aranacak belgeler ile bu kapsamdaki diğer usul ve esaslar İçişleri Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından müştereken belirlenecek. Bu kapsamında Başkanlık aracılığıyla yapılacak işlere ilişkin ödenekler, kamu kurum ve kuruluşlarının bütçelerinde ayrı tertiplerde izlenecek. Bu ödeneklerden diğer tertiplere aktarma yapılamayacak ve başka amaçlarla kullanılamayacak. Söz konusu tertiplerde yer alan ödeneklerden harcanmayan kısımlar ertesi yıl bütçesine devren ödenek kaydedilecek. 

VALİ KARAR VERECEK
İldeki kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülmesi gereken yatırım ve hizmetlerin aksadığının ve bu durumun halkın sağlığı, huzur ve esenliği ile kamu düzeni ve güvenliğini olumsuz etkilediğinin vali veya ilgili bakanlıkça tespit edilmesi durumunda, vali uygun süre vererek hizmet ve yatırımın gerçekleştirilmesini isteyecek. Hizmet ve yatırımın verilen sürede gerçekleşmemesi halinde, vali söz konusu yatırım ve hizmetin ildeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca yerine getirilmesini isteyebileceği gibi yatırım izleme ve koordinasyon başkanlığı aracılığıyla da yerine getirebilecek. 

Yapılan veya yapılacak harcamalar karşılığı tutarlar ilgili kurumun pay ve ödeneklerinden tahsis yapan kurum tarafından kesilerek ilgili başkanlığa veya hizmeti yerine getiren diğer kamu kurum ve kuruluşuna gönderilecek. 

KAYMAKAMLIKLARDA DERNEKLER BİRİMİ OLMAYACAK
Bu kapsamda ilgili genel bütçeli idarelere aktarılan tutarları, bir yandan genel bütçenin işaretli cetveline gelir, diğer yandan bütçesinin ilgili tertiplerine ödenek kaydetmeye ve yıl içerisinde harcanmayan kısımlarını ertesi yıl bütçesine devren gelir ve ödenek kaydetmeye Strateji ve Bütçe Başkanlığı yetkili olacak. Diğer kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılan tutarların bütçeleriyle ilişkilendirilmesi bu kurumların tabi olduğu mevzuat hükümleri çerçevesinde gerçekleştirilecek. 5253 sayılı Dernekler Kanununa getirilen yeni düzenlemeyle Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde kalan ilçe kaymakamlıklarında dernekler birimi oluşturulmayacak. 

703 sayılı KHK'ye göre, 30 Mart 2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununda yapılan değişiklikle, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni asılsız ihbarla meşgul edenlere valiliklerce 250 lira idari ceza uygulanacak. (AA)

 
KHK'da Merkez Bankası ile ilgili kritik değişiklik
 
Fotoğrafçıdan damada 'çocuk gelin' dayağı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Omer 19 Temmuz 2018 Perşembe 19:41

Az.en.az1000.tl

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Poyraz'ın tedavisi yarım kalmasın
Karşıyaka ilçesinde yaşayan Tuğba- Volkan Yücer çifti, SMA Tip 1 hastası ...
'Eşek gibi bakacaksın' sözü pahalıya patladı!
Antalya'da, göz muayenesini yapmadığını öne sürdüğü doktora, "Eşek gibi ...
Ünlü Türk cerrah Dr. Mehmet Öz Suriyelilerle buluştu
Ünlü Türk cerrah Dr. Mehmet Öz, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki konteyner ...
 
Bakanlık duyurdu: Hastanelerde yeni dönem
Sağlık Bakanı Demircan, özellikli sağlık hizmeti veren hekimlerin döner ...
'Kandırılıyorsunuz' dedi ve uyardı!
Prof. Dr. Canan Karatay insan ömrünün uzadığı iddiasına "Nereye uzuyor ...
Dünyadan 100 sağlık bakanı Türkiye'de buluşuyor
Yaklaşık 100 sağlık bakanı, ilk kez Türkiye'de düzenlenecek "Sağlık Bakanları ...
 
Karatay: Bu tür besinleri tüketirseniz kısalırsınız!
Prof. Dr. Canan Karatay, uzun boylu olmak için protein tüketiminin önemli ...
O hastaların tedavileri ücretsiz hale getirildi
Çalışma Bakanlığı, kanser hastalarının tedavilerinin tamamen ücretsiz hale getirildiğini açıkladı.
Ege’de yumurta ve spermler donduruldu
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva