HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Eylül 2021 Çarşamba - 10:57

11 CHP’li büyükşehir belediyesi ortak orman politikası belirliyor

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının kararıyla oluşturulan “Orman Bilim Kurulu” çevrim içi yaptığı ilk toplantının ardından İzmir Foça’da bir araya geldi. Buluşmanın sonucunda 11 büyükşehir belediyesinin ortak orman politikasının ana çerçevesi tarif edildi. Toplantının çıktıları 2021’in son çeyreğinde bilim kurulu üyelerinin katkılarıyla bir rapora dönüştürülecek ve büyükşehir belediyelerinin imzasıyla ortak deklarasyon halinde yayımlanacak.

11 CHP’li büyükşehir belediyesi ortak orman politikası belirliyor

Akdeniz ve Ege bölgelerinde etkili olan büyük orman yangınlarının ardından CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanının ortak kararıyla kurulan Orman Bilim Kurulu çevrim içi yaptığı ilk toplantının ardından yüz yüze ilk kez Foça’da bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ve SODEM sekretaryasıyla yapılan toplantıya Bilim Kurulu üyesi 9 akademisyen ve büyükşehir belediyelerinin temsilcileri katıldı. Buluşmanın sonucunda 11 büyükşehir belediyesinin ortak orman politikasının ana çerçevesi tarif edildi. Toplantının sonuçları 2021 sonbaharında kurul üyelerinin katkılarıyla bir rapora dönüşecek ve büyükşehir belediyelerinin imzasıyla ortak deklarasyon halinde yayımlanacak. Orman Bilim Kurulu tekrar 2021 yılının son çeyreğinde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde toplanacak.

“Konunun uzmanlarına kulaklarımızı kapatmışız”
Kurul toplantısına katılarak üyelerle buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Çok çabuk unutuyoruz. Ancak bu mesele unutulacak bir mesele değil. Gerçekten de yaşananlar bu konunun uzmanlarına kulaklarımızı kapattığımızı hatırlattı” dedi. Son iki yılda İzmir’de yaşanan afetlere ve iklim krizine dikkat çeken Soyer, “İklim krizi bizim coğrafyamızı muaf tutmuyor. İklim krizinin yaşandığı bir çağda ormanlara nasıl daha çok sahip çıkarız, neyi farklı yapmamız gerekiyor, buna bakmamız gerek. Her türlü ekonomik ve ekolojik krizle, orman yangınları ve iklim kriziyle mücadele etmek için dayanışmanın gücüne tüm kalbimle inanıyorum. Burada bulunarak bu ortak çalışmaya katılan tüm bilim insanlarına ve 11 Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Orman Bilim Kurulu toplantısına kimler katıldı?
Pek çok alandan uzmanın yer aldığı Orman Bilim Kurulu’nun toplantısında orman ekolojisi, orman koruma, ekolojik restorasyon, orman köylüleri ve orman ekonomisi gibi disiplinler bir bütün olarak ele alındı. Toplantıya katılan Bilim Kurulu üyeleri şöyle:  Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Çağatay Tavşanoğlu,  İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. Ünal Akkemik ve Prof. Dr. Zeynel Arslangündoğdu, Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Prof. Dr. Erdoğan Atmış, 9 Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Songül Nihayet Bizsel, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden Doç.Dr. Burçin Yenisey Kaynaş, Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi’nden Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu,  Leibniz Hayvanat Bahçesi ve Yaban Hayatı Araştırma Enstitüsü'nden Dr. Deniz Mengüllüoğlu, 2014-2020 yılları arasında Birleşmiş Milletler Çevre Hukuku ve Gıda Hakkı Özel Raportörü olarak görev yapan Prof. Dr. Hilal Elver.

 
İzmirli taksicilerin başkanı Anık’tan genelge yorumu: 18 aydır o kuralı uyguluyoruz
 
Ekonomik güven 41 ayın zirvesinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dil Bayramı’nın 89. yılı Konak’ta kutlandı
Dil Bayramı’nın 89. yılı, Konak Belediyesi ve Dil Derneği İzmir Şubesi ...
Başkan Kırgöz belediye çalışanlarıyla bir araya geldi
Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, çalışma arkadaşlarıyla dayanışma gecesinde bir araya geldi.
Bornova geleceğin bilim insanlarını yetiştiriyor
Bornova Belediyesi 11 Ekim tarihinde başlayacak olan 6 haftalık atölyeler ...
 
Karabağlar'da okullara kapsamlı onarım
Karabağlar Belediyesi'nin eğitime destek çalışmaları çok boyutlu olarak ...
Güzelbahçe’de ‘can’lar onlara emanet
Siteler Mahallesi Mavi Bayrak Halk Plajı’nda sezonda görev yapan Güzelbahçe ...
Alzaymır farkındalığı için buluştular
İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, alzaymır ...
 
Başkan Soyer: Umut olmayı başardık
İtfaiye Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan İzmir ...
İzmir'de Balkan rüzgârı devam ediyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 15. Balkanlılar Halk Dansları ...
Soyer'den AK Partili Sürekli'ye Gediz yanıtı: Ben şov yapıyorsam çıkıp düzgününü yapsınlar!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin Gediz turu hakkında söylediği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva