HABERLER>EGE
26 Mayıs 2017 Cuma - 12:49

1046 askerin zehirlendiği kışlada 'buruk' yemin töreni

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda gıda zehirlenmesi şüphesiyle 1046 asker hastanelik olurken, 1'i yaşamını yitirdi. Halen 217 askerin tedavisi sürerken, kışlada önceden hazırlanan program değişmedi, yemin töreni düzenlendi

1046 askerin zehirlendiği kışlada  buruk  yemin töreni

Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda (Batı Kışla) geçen salı gecesi gıda zehirlenmesi şüphesiyle bazı askerler hastanelere kaldırılmaya başlandı. Tedavisi tamamlananlar taburcu edilirken, başka rahatsızlananlar da oldu. Batı Kışla'da başlayan rahatsızlıklar, Doğu Kışla'da görüldü. Bakteriyel enfeksiyon nedeniyle meydana geldiği sanılan olayda, valiliğin açıklamasına göre toplam 1046 asker bulantı, kusma ve ishal şikayetiyle tedavi edildi. Bunlardan halen 217'sinin halen hastanelerdeki tedavisinin sürdüğü belirtildi. Sağlık Bakanlığı'nın görevlendirdiği 20 kişilik uzman ekibin çalışmaları da sürüyor.

DETAYLI OTOPSİ İLE BELİRLENECEK
Geçen çarşamba gecesi fenalaşıp Batı Kışla'dan Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'ne getirilen askerlerden Er Hüsnü Özel ise öldü. Kırşehir Mucur nüfusuna kayıtlı, bir kız kardeşi bulunduğu ve babası Recep Özel'in 3 yıl önce pankreas kanserinden vefat ettiği, annesi Gülhan Özel ile birlikte yaşadığı belirtilen Er Hüsnü Özel'e İzmir Adli Tıp Kurumu'nda otopsi yapıldı. İlk incelemede ölüm nedenine ilişkin bir sonuca varılamazken, ayrıntılı otopsi için kan ve doku örnekleri alındı. Ölüm nedeninin yapılacak detaylı otopsi ile anlaşılabileceği belirtildi.

VALİ; 1046 ASKER ETKİLENDİ
Manisa Valisi Hakan Güvençer, 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'ndaki gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi gören askerlerle ilgili açıklama yaptı. Vali Güvençer, geçen salı gününden beri 1046 askerin bakteriyel bağırsak enfeksiyonundan etkilendiğini belirterek, "217 askerimiz hastanelerde yatıyor. 1 şehidimiz var. 2 askerimiz yoğun bakımda yatıyor durumları iyi. Bugüne kadar askerlerimizden 527'si hastanelerde, kalanı ise askeriyede kurulan sağlık istasyonunda tedavi edildi" dedi.

Vali Güvençer, bugün Albay Arif Seyhun Kışlası'nda 5175 erin yemin ettiğini belirtirken, "Askerlerimizin büyük kısmı aileleriyle birlikte dağıtıma gitti. Yemin etmeyen askerlerimiz de peyder pey yemin ettikten sonra yeni birliklerine gidecekler. Dağıtımları Manisa'ya çıkanlar da burada kalacaklar" dedi.

AİLELER YEMİN TÖRENİ İÇİN KIŞLA'DA
Çok sayıda askerin hastanelik olmasıyla endişelenen, vakit kaybetmeden çocuklarıyla irtibata geçen aileleri, bugünkü yemin töreni için Manisa'ya geldi. Heyecanlı anlar yaşayan ailelerden bazıları ise çocuklarının tedavi gördüğü hastanelere gitti. Albay Arif Seyhan Kışlası'ndaki yeamin töreni sonrası aileler, çocukları kucaklaştı.

Asken yakını Yusuf Çallafcı, Antalya'dan asker oğlunu görmeye geldiğini belirterek, "Oğlum iyi. Ancak öteki askerlerin zehirlenmesi ve bir askerimizin şehit olması beni üzdü. Şükür oğlumuzda bir şey yok" dedi.

Çeşme Alaçatı'dan asker akrabasını görmeye gelen Hatice Ünal ise "Akrabam asker. Burada zehirlenme konusunda bize bir şey söylemediler. Akrabamız zehirlenmemiş, Şırnak Silopi'ye gideceği için yemin törenine geldik. Tüm askerlerimize geçmiş olsun" dedi.

Asker annesi Sümeyra Atay ise oğlunun zehirlenmeden etkilendiğini, iki gündür hastanede yattığını, durumunun iyi olduğunu belirterek, "Oğlunun zehirlendiği gün tavuk eti yediğini ve zehirlenmenin bundan olduğunu ifade etti" dedi.

Bu yıl yemin töreni basına kapalı yapıldı. Yetkililer ise her türlü numunenin alındığını, incelemelerin sürdüğünü söyledi. (DHA)

 
İzmir için sahur vakti: Ne zaman kalkılacak?
 
Paris'te havalimanı boşaltılıyor
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
30 Mayıs 2017 Salı 08:56

Askere sabotaj var. Bu konu iyi araştırılsın. Askeriyeye dışarıdan kim yemek sokuyorsa vatan hainidir. Birilerine para kazandıracağız diye Askeriyenin içerisinde yemek yapma işi kaldırıldı. Askeriyeye dışarıdan kesinlikle yemek sokulmamalı. Askeriye kendi yemeğini yapsın. Böyle stratejik önemdeki gücümüze zarar verilmek istendiği ortada. Dışarıdan gelen yemeğin içinde zehir olmadığı ne malum? Bu kadar başıboşmu bu ülke?

Yorumu oyla      11      5  
26 Mayıs 2017 Cuma 17:50

Askere tavuk vermeyin. Başka yemek mi yok? Bulgur pilavı verin, meyve verin ama tavuk vermeyin. Bu kaçıncı vaka ?

Yorumu oyla      12      5  
26 Mayıs 2017 Cuma 14:05

Askerlik koşulları Türkiye' de ne zaman düzeltilecek? Doğru düzgün , temiz koşullarda askere yemek - su vermek bu kadar mı zor ? Tuvalet-banyo sıkıntı , yeme-içme sıkıntı ... temel ihtiyaçların hepsi sıkıntılı. Hangi çağda yaşıyoruz ? parası olan bedelli yapıyor olmayan ne yaparsa yapsın! Türkiye' nin profesyonel askerliğe bir an önce geçmesi gerekiyor ve geçmeden önce de mevcut tesislerdeki koşulların acil iyileştirilmesi gerekiyor. Milletin çocuğunu ezmeye kimsenin hakkı yok. Siyasilerin hangisinin çocuğu askere gidiyor ? Zengin şehit kaç tane var ? Adamını bulan gemisini yürütüyor. Askerlik koşulları tv de tartışılmalı. Buralara insan gidiyor , insan gibi koşullar olmalı diyeceğim ama basının da umurumda değil.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın'da katliam gibi kaza: Bir aile yok oldu!
Aydın'ın Karpuzlu ilçesinde tırla çarpışan otomobildeki 5 kişiden 4'ü ...
Domuz leşi ceset paniğine neden oldu!
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, deniz kıyısında bulunan başsız domuz leşi, ceset paniğine neden oldu.
İnterpol arıyordu: Ege'de yakalandı!
Interpol tarafından 3 haftadır kayıp olarak aranan İngiliz 63 yaşındaki ...
 
Bakanlık'tan zehirlenen askerler için açıklama: Tam 828 asker!
Sağlık Bakanlığı, Manisa 1. Piyade Er Eğitim Tugayı Komutanlığında askerin ...
FETÖ sanıklarını taşıyan cezaevi aracı kaza yaptı
Bursa'dan Muğla'ya FETÖ sanıklarını taşıyan cezaevi aracının Denizli'de ...
Manisa'daki köpeğe işkence olayına gözaltı!
Manisa'nın Yunusemre İlçesi’nde pitbull cinsi 2 köpeği, sokak köpeğinin ...
 
Manisa'da yemekten zehirlenen asker hayatını kaybetti!
Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda gıda zehirlenmesi şüphesiyle ...
Feci son: Evin çatısında kendini astı
Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde, psikolojik sorunları olduğu öğrenilen 43 ...
Manisa'da zehirlenen 150 asker hastanelik oldu
Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Albay Arif Seyhun Kışlası'nda ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva