HABERLER>YAŞAM
9 Mayıs 2020 Cumartesi - 12:18

1 aydır yüzünü göremiyordu: Hastane bahçesinde Anneler Günü kutlaması

İzmir'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisi gördükten sonra hastanedeki görevine geri dönen ama çocuğuna hastalık bulaştırmamak için öğrenci yurdunda kalan hemşire Ayfer Açık'ın 9 yaşındaki oğlu, annesini görev yaptığı hastanenin bahçesinde ziyaret ederek Anneler Günü'nü kutladı.

1 aydır yüzünü göremiyordu: Hastane bahçesinde Anneler Günü kutlaması

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Kovid'li hastaların tedavi edildiği serviste görev yapan 12 yıllık hemşire, bir çocuk annesi Açık'a bir ay önce yaşadığı rahatsızlığın ardından Kovid-19 testi yapıldı. 

Testi pozitif çıkmasının ardından görev yaptığı serviste 5 gün tedavi gören Açık, daha sonra evinde 14 gün gözetimde kaldı.

Açık, yapılan testlerinin negatif çıkmasının ardından hemen görevinin başına dönerken, hastalığı 9 yaşındaki oğlu Mehmet Eren ve eşine bulaştırmamak için hastane yönetimi tarafından sağlık çalışanlarına tahsis edilen öğrenci yurdunda kalmaya başladı.

Annesiyle yaklaşık bir aydan bu yana sadece akşamları cep telefonu vasıtasıyla görüntülü konuşabilen Mehmet Eren, annesine, Anneler Günü sürprizi hazırlamak için bir tanıdığı vasıtasıyla telefonla Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak'a ulaştı.

Budak ile Mehmet Eren, serviste nöbetçi olan Ayfer Açık'a Anneler Günü sürprizi yapmak için hastane bahçesinde buluştu.

Annesini telefonla arayan ve onu çok özlediğini ifade eden Mehmet Eren, onu hastane bahçesine çağırdı.

Hemşire anne ve oğlunun hastane bahçesindeki kavuşma anı çevredekileri de duygulandırırken, Açık da oğluna sarılmamak için kendini zor tuttu ve evladına elleriyle sevgi gösterilerinde bulundu.

"Elim ayağım titredi"

Ayfer Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enfekte olduğunu öğrendiğinde aklına ilk oğlunun geldiğini, hastanede ve evde kaldığı süre boyunca onunla zaman geçiremediği için çok üzüldüğünü söyledi.

Evinde karantina altındayken oğlunu hiç görmediğini anlatan Açık, "Bir gün kapının önüne oturdu. Kapı kapalıydı. Anne bu şekilde konuşsak olur mu dedi. Bir anne olarak onun sözlerine çok üzüldüm. Sonra maskemi takarak oğlumu görebilmek için kısa bir süre de olsa balkona çıkmaya başladım. O bile onun için mutluluk verici oldu." dedi.

Yurtta kalırken bile aklının hep oğlu ve eşinde olduğunu, oğlunu düşünürken bir anda telefonunun çaldığını ve oğlunun kendisini bahçeye çağırdığını dile getiren Açık, duygularını şöyle anlattı:

"Benim için çok farklı bir Anneler Günü sürprizi oldu. Çok mutlu oldum elim ayağım titredi. Bir anne için çok mutlu bir olay, ben rektörüme teşekkür ediyorum. Ona çok sarılmak istedim ama sarılamadım. Sağlık çalışanı anneler zor günler yaşıyor. Evlatlarına sarılamıyorlar. Onunla zaman geçirmeyi çok özledim." 

Mehmet Eren Açık ise annesini göreceği için tüm gece uyumadığını, onu karşısında görünce heyecanla ona doğru koştuğunu ifade etti. 

Annesini çok özlediğini gözleri yaşlı şekilde anlatan Mehmet Eren, "Annemi görmek çok mutlu etti. Evdeyken annemin yemeğini babamla hazırlıyorduk. Annemi bir ay sonra gördüm çok özlemişim. Annem hastaların iyileşmesi için çalışıyor, birçok çocuğun annesini iyileştiriyor. Bu sayede o çocuklar da Anneler Günü'ne annesiz girmiyor. Herkesin Anneler Günü kutlu olsun. Annesizlik çok zor." şeklinde konuştu.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ise Ayfer hemşirenin Kovid-19 ile savaşan anne sağlık çalışanlarından biri olduğunu, onun gibi birçok fedakar sağlık çalışanının bu süreçte hastanede görevleri başında olduğunu dile getirdi. Budak, "Bugün bu buluşmada anneliğin ne kadar kutsal bir vazife olduğunu bir kez daha anladım. Tüm annelerimizin bu özel günü kutlu olsun." ifadelerini kullandı. 

 
Urla’da açılacak olan işletmeler dezenfekte edildi
 
11 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Virüsü yendi, 17 gün sonra anne oldu
İzmir'de, hamileliğinin 37'nci haftasında koronavirüs teşhisiyle hastanede ...
Sahipsiz sokak hayvanları onlara emanet
Buca ilçesinde hayvanseverler, koronavirüs salgını nedeniyle evde kalma ...
'Askıda gıda' ihtiyaç sahiplerine umut oldu
İzmir'de bir mahalle muhtarı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ...
 
Ünlü yönetmen hayatını kaybetti!
Uzun süredir kanser tedavisi gören yönetmen Özer Kızıltan, hayatını kaybetti.
İzmirli akademisyenden uluslararası başarı!
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tıp Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Deniz ...
Kalp krizi geçiren ünlü şarkıcı hayatını kaybetti!
Ünlü şarkıcı Cady Groves, yaşamını yitirdi. Ani bir ölümle hayata veda ...
 
Şirince'nin acı kaybı: Kameraman Esat Aydın Balım evinde ölü bulundu
Türkiye'nin ilk reality showlarından biri olan 'Sıcağı Sıcağına' ekibinde ...
59. kuşak torun Hırka-i Şerif'in nasıl korunduğunu anlattı
Hz. Muhammed'in vasiyeti üzerine Veysel Karani'ye bırakılan önemli kutsal ...
İzmirli ailenin koronavirüs zaferi
Bornova ilçesinde Talat Güler, eşi Aylin ve 19 aylık bebekleri Ozan Güler ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva