HABERLER>POLİTİKA
5 Eylül 2015 Cumartesi - 10:06

1 Kasım'da tüm sandıklara kamera mı geliyor?

1 Kasım'da yapılacak genel seçimde güvenliğin sağlanmasının MGK'da masaya yatırılmasının ardından sandıkların kurulduğu yerlere kamera konulması gündeme geldi. AK Parti, teknik altyapının sağlanması durumunda Türkiye'deki tüm sandıklara, yani 194 bin sandığa kamera konulabileceği, bu şekilde tartışmaların önlenebileceğini düşünüyor. AK Parti'nin, kamera önerisine diğer partiler de sıcak yaklaşıyor.

1 Kasım da tüm sandıklara kamera mı geliyor?

Cumhuriyet gazetesinden Emine Kaplan'ın haberine göre, artan çatışma ortamı nedeniyle özellikle Doğu ve Güneydoğu’da sandık güvenliğinin nasıl sağlanacağıyla ilgili tartışmalar sürüyor. AK Parti, seçim güvenliğinin sağlanması, şaibe iddialarının ortadan kaldırılması için sandıklara kamera konulmasını istiyor. AK Parti yöneticileri, “7 Haziran seçimleri öncesinde de bu şekilde bir talebimiz olmuştu. Diğer siyasi partiler de sıcak yaklaşmıştı. Ancak teknik yetersizlik nedeniyle bu uygulama gerçekleşememişti. 1 Kasım seçimleri için de böyle bir düşünce var. CHP, MHP ve HDP de buna sıcak bakıyor. YSK kabul eder, teknik altyapı sorunu da çözülebilirse 1 Kasım seçimlerinde uygulanabilir” görüşünü dile getirdi. AK Parti’nin, YSK’ya bu yönde bir başvuru yapacağı öğrenildi. AK Parti yönetimi, bölgede PKK baskısı nedeniyle seçmenin özgür iradesiyle oy kullanamadığı, bazı sandıklarda HDP’ye tulum oy çıkmasının bunun en büyük kanıtı olduğunu savunuyor. Parti yöneticileri, özellikle bölgede AK Parti’nin oy kaybetmesinin bu durumdan kaynaklandığını ileri sürüyor.
 
HDP DE İSTİYOR
HDP’nin YSK temsilcisi Mehmet Tiryaki, kendilerinin de sandık alanlarına kamera konulmasını istediklerini belirterek, “Böyle bir uygulamanın seçim güvenliğine hizmet edeceğini düşünüyoruz. Şaibelerin ortadan kaldırılmasını sağlayabilir. Biz bu konuda samimi olanın kim olduğunu göstermesi açısından gerekli başvurularımızı yapıyoruz. Tüm sandıklar ile oy pusulalarının birleştirildiği alanlar kamerayla izlenmeli” dedi. Kamera sisteminin sadece bir bölgede değil tüm ülke genelindeki sandıklar için uygulanması gerektiğini kaydeden Tiryaki, “Sadece Doğu ve Güneydoğu’ya kurarsanız o zaman itirazlar ve tartışmalar olacaktır” diye konuştu. Tiryaki, konuyla ilgili olarak başka taleplerin de yer aldığı bir başvuruyu YSK’ya yapacaklarını söyledi.
 
ALTYAPI UYGUN MU?
CHP’nin YSK temsilcisi Mehmet Yakupoğlu, kamera sistemine kendilerinin de sıcak yaklaştığını, ancak YSK’nın altyapısının buna uygun olup olmadığı konusunda tereddütlerinin olduğunu söyledi. Yakupoğlu, 7 Haziran seçimleri öncesinde de bu önerinin gündeme geldiğini, ancak yapılan çalışmada kamera sisteminin seçime harcanan para kadar bir maliyetinin çıktığını kaydederek, “Bu kadar kısa sürede gerçekleşebilir mi tartışılıyor. Eğer böyle bir uygulamaya gidilecekse 194 bin sandığın hepsine koymalısınız. Biz de buna taraftarız. Ancak hukuki olarak bir olay yaşandığında kameradaki görüntüler ne kadar delil niteliği taşıyor o da tartışmalı. Teknik ve altyapı sorunları çözülürse gerçekleştirilebilir” diye konuştu.
 
Mehmet Yakupoğlu, önceki seçimlerde kullanılan mühürlerin de değişmesinin gündeme gelebileceğini belirterek, “Seçmenler ters tuttukları için mührü oy pusulası yerine ellerine basıyorlar. Bunun da değişmesi gerekiyor” dedi. (Cumhuriyet)

 
Karşıyaka’da 2 günlük su kesintisi
 
İzmir’in tarihi kalesinde şarkılar barış için!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
5 Eylül 2015 Cumartesi 12:51

En mantıklısı açık oy gizli sayım olmalı. 😁😀😂😃

Yorumu oyla      11      5  
Sinan ÖZTAN 5 Eylül 2015 Cumartesi 11:24

AKP kendi lehine yada çıkarına olan bir şeye kalkışmaz.Diğer partiler ne olacağını bilmeden neden evet diyorlar.Bu da bir yerde oy kullananları fişleme.Oldu olacak oy kullanma kabinlerinede kamera koyun.Açık oy gizli tasnif!

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bahçeli’den ‘Türkeş’ mesajları: Bir dağa serçe konsa…
Bahçeli, Türkeş'in gidişi MHP'ye oy kaybettirir mi sorusuna "Bir dağa ...
Davutoğlu’ndan ‘konsolosun CHP tercihi’ne ilk tepki
Başbakan Ahmet Davutoğlu CHP'den aday adayı olan eski Musul Başkonsolosu ...
CHP’de gündem kontenjan: İzmir’de sayı düşecek mi?
CHP’de önceki seçim tartışmalara neden olan kontenjan sayıları yine gündeme ...
 
AK Partili adaydan çok tartışılacak ‘hilafet’ mesajları
AK Parti Bolu eski il başkanı ve milletvekili aday adayı Ömer Sayın, "İslam ...
MHP İzmir’de başvuru raporu: Kimler yeniden aday olacak?
Kasım ayında yapılacak erken seçim öncesi partilerde başvuru mesaisi başlarken ...
Utku Çakırözer: Yönetmelik İGC’yi hedef almıştır!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Basın ...
 
Türkeş: Bana saldıranlar 2 sarhoş, 3-5 çakal!
Türkeş, Başbakan Davutoğlu'ndan gelen bakanlık teklifini neden kabul ettiğini anlattı.
Böke’den adaylık mesajı: İzmir olmazsa…
CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, Kasım seçimleri için milletvekilliği ...
AK Parti’de kimler adaylık başvurusu yapmadı?
AK Parti’de üç dönem kurulanı takıldıkları için 7 Haziran seçimlerine ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva