HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
29 Nisan 2017 Cumartesi - 15:27

'Yüzde 85' kutlaması: Batur'dan birlik mesajları

Referandumda Türkiye’de ilk sıralarda yer alan ve birçok bölgenin de birincisi olan Narlıdere’nin % 85 lik başarısını kutlamak için CHP Narlıdere İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantı yapıldı.

 Yüzde 85  kutlaması: Batur dan birlik mesajları

Toplantıya Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, CHP Genel Merkez kadın kolları MYK Perihan Yardımcı, CHP İzmir İl Başkan yardımcısı Ednan Arslan, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, CHP Narlıdere Kadın kolları, gençlik kolları ve partilliler, tüm sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri, hayır platformundaki o demokrasi evinin çatısı altında toplanan siyasi olgular katıldı.

BU BAŞARI HEPİMİZİN
CHP Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Mahalle mahalle, sokak sokak referandum çalışmasını gerçekleştiren herkese teşekkür etti. Fırat “Bu başarının altında bugün bu salonu dolduran herkesin imzası var. Bu başarı hepimizindir” dedi.

MÜCADELEMİZE HER ALANDA DEVAM EDECEĞİZ
Anayasa Referandumunda %85’lik oy oranı ile İzmir birincisi olan Narlıdere teşekkür toplatışında bir konuşma gerçekleştiren Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur “Ülke geneline bakacak olursak çok büyük başarı elde ettik. Özellikle hayır oylarının bu kadar yüksek oranda çıkması çok büyük başarıdır. Biz mühürsüz bir referandumda böyle bir başarı elde ettik. En önemlisi de çalınan oylarla bu referandum sonucu ortaya çıktı. Ben şunu söylüyorum. Devletin bütün kaynaklarını kullandılar. Uçağını kullandılar, parasını kullandılar, ellerinden gelen her imkanı kullandılar. En sonunda saat:16.10’da Yüksek Seçim Kurulu bir genelge yayınlayarak mühürsüz oylarında geçerliği olduğunu açıklamak mecburiyetinde kaldılar. Bu aslında seçimleri kaybettiklerinin en güzel belirtisidir. Seçimleri belki kazandıklarını sanıyorlar ama ben bunun rövanşının 3 Kasım 2019’da çok güzel bir şekilde gelişeceğine inanıyorum. Kendi çıkardıkları anayasayla en büyük korkuları o şu anda. Yani kendi çıkardıkları anayasa ile kendi Cumhurbaşkanlarını seçememek. Bu birlik ve beraberliğimizi ülke genelindeki oluşan hayır platformunu bir arada tutabilirsek ve bu süreci iyi değerlendirirsek Cumhurbaşkanlığı seçimleri onların istediği gibi olmayacak. Ben buna bütün kalbimle inanıyorum. Yeter ki bir arada durabilelim. Yeter ki birbirimizin kuyusunu kazmayalım. Narlıdere’de yapılan referandum çalışmalarında görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk partililerinin yanında da tüm sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri, hayır platformundaki o demokrasi evinin çatısı altında toplanan siyasi olgular hep birlikte hareket edince demek ki oluyormuş. Herkesi Narlıdere’yi gururlandıran bu sonucun alınmasında en ufakta olsa emeği olan herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Yarından sonra 1 Mayıs. Emekçi kardeşlerimizle Narlıdere’de İzmir’de beraber alanlarda olacağız ve mücadelemize her alanda devam edeceğiz” dedi.

AMAN İZMİR’E SAHİP ÇIKIN
Narlıdere’nin teşekkür toplantısında bir konuşma gerçekleştiren CHP İzmir Milletvekili Musa Çam Ülke genelinde referandum çalışmaları için çok kapsamlı çalışmalar yaptıklarını belirterek oralarda bizleri gördüklerinde insanların yüzlerindeki umut ve mutluluğu görmenizi isterdim dedi. Çam “Çalışmalar sırasında ziyaret ettiğimiz Anadolu’nun dört bir köşesindeki vatandaşlarımızın tek bir isteği vardı. ‘Aman İzmir’e sahip çıkın’. Çünkü onlarda biliyorlar ki, İzmir kaybedilirse Türkiye kaybedilmiş demektir. Bu bağlamda özellikle Narlıdere’nin bu başarısını ve bu başarıda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERİ TEBRİK EDİYORUM
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır teşekkür toplantısında yaptığı konuşmada işin özüne bakmak gerektiğine ifade etti. Bayır “Bugün burada Narlıdere’nin başarısını kutlarken aynı zamanda Narlıdere’nin aldığı 85’lik oy oranının genel seçimlerde de devam ettirmek için ne yapmalıyız?. İşte bunun üzerinde yoğunlaşmamız lazım. CHP’nin içinde bu referandum neticelerini farklı değerlendirmek isteyenler olacaktır ama tek ihtiyacımız olan bu neticeleri devam ettirmek ve arttırmak için ne yapılması gerektiğidir. Narlıdere’yi bu başarısından dolayı bir kez daha kutluyor, emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

GERÇEĞİ YANSITMIYOR
CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu teşekkür toplantısındaki konuşmasında referandum sonuçlarının gerçekleri yansıtmadığını ifade etti. Moroğlu “ . Referandum sonucu hepimizin bildiği gibi gerçekleri yansıtmıyor. Hepimiz biliyoruz ki Hayır oylarının sandıktaki sayısı dahi Evet oylarından fazla. Ama asıl belirtmek istediğim gerçek şu evet oyu kullananların yüzde doksanı niye evet oyu verdiğini bilmeden oy kullandı. Narlıdere her zaman olduğu gibi kendisinden beklenen başarıyı bu kez ülke çapında genişleterek yükseltti. %85’lik oy oranının alınmasında ve referandum çalışmalarında çaba gösteren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından birlik fotoğrafı verildi. Narlıdere’de referandum sürecinde emek veren Cumhuriyet Halk partililerinin yanında da tüm sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri, hayır platformundaki o demokrasi evinin çatısı altında toplanan siyasi olgular ile birlikte fotoğrafta yer aldı. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur teşekkür toplantısı çıkışı CHP Narlıdere gençlik kollarının isteği üzerinde toplu bir fotoğraf çektirdi.

 
Karabağlar'da kadınlara 'erken tanı' çağrısı
 
Migros Direktörü Tuğsavul’un acı günü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRSAB’tan Kocaoğlu’na bir özür bir de teşekkür!
TÜRSAB Başkanı Ulusoy, “Benim Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na bir özür borcum ...
Doğal Yaşam'da ikiz sevinci: Çıtır ile Pıtır!
İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın 4 yıllık sakinlerinden Patagonya tavşanı ailesi, ...
Konak sokaklarında 40 bin tonluk asfalt harekatı
Konak Belediyesi kentteki meydanlar, caddeler ve sokaklara yönelik onarım ...
 
Buca Belediyesi'nden 3 yılda 183 milyonluk yatırım
İzmir’in nüfus bakımından en büyük ilçesi Buca yatırım performansıyla ...
Büyükşehir destekliyor, İzmir'in her köşesinden tarih fışkırıyor!
İzmir’in toprak altında kalmış tarihi zenginliklerinin çıkarılması amacıyla ...
Karşıyaka’da engelleri kaldıran yatırım!
Karşıyaka Belediyesi, yapımı süren ‘Kısa Süreli Engelli Dinlenme Merkezi’ ...
 
Urla'da enginar şöleni!
Geçtiğimiz iki yılda Yarımada'ya büyük hareketlilik kazandıran Urla Enginar ...
Kocaoğlu'ndan çarpıcı mesajlar: Oturacaklar bütün partiler...
Ekonomik krize değinen Başkan Kocaoğlu iktidarın tek başına altından kalkamayacağı ...
Bayındır büyük festivale hazır: Hedef 2 milyon ziyaretçi
20. Uluslararası Çiçek Festivali’nin hazırlıkları tamamlanırken Başkan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva