HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
18 Eylül 2017 Pazartesi - 11:14

'Yörük Başbakan' Yörük şöleninde!

Kemalpaşa Belediyesi ve Yörükler Derneği işbirliğinde düzenlenen 4. Yörük Şöleni gerçekleştirildi. Şölene Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'da katıldı.

 Yörük Başbakan  Yörük şöleninde!

Kemalpaşa Belediyesi ve Yörükler Derneği işbirliğinde düzenlenen 4. Yörük Şöleni gerçekleştirildi. Şölene Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'da katıldı.

Kemalpaşa Belediyesi ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarının aktivitelerine destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda ilçede bulunan Yörük Derneği ile birlikte 4. Yörük Şöleni düzenlenirken Şölene Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Başbakanı ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, İlçe Kaymakamı Kemal Kızılkaya, çevre il ve ilçelerden gelen Yörük dernekleri temsilcileri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. programın açılış konuşmasını yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, belediye başkanı seçildiği günden buyana Kemalpaşa Yörük Derneği'nin düzenlediği bütün organizasyonları birlikte yaptıklarını kaydetti. Uğurlu, "Seçildiğimiz günden buyana bütün organizasyonlarımızı birlikte yaptık. burada olduğumuz müddetçe de yapmaya devam edeceğiz. çünkü biz Yörüklüğü kuru kuruya koyun çobanlığı yada deve hörgücü altında kafayı bulmaktan ibaret görmüyoruz. Yörüklük bizi bin yıldır bu topraklarda var eden ruhun ta kendisidir. Bizler Sultan Alparslan ile beraber Anadolu'ya girmiş ceddimiz Selçuklu'dan ecdadımız Osmanlı'ya kadar 400 tane Yörük çadırı ile dünyaya medeniyet imparatorluğu kurmuş bir ilahi Kelimetullah uğruna anadan yardan ve evlattan vazgeçmiş vatan uğruna, bayrak uğruna toprağın kara bağrına düşmüş ve şehit olmayı bilmiş ruhu Yörüklük olarak kabul ettik. Yörüklük bir ırkiyat meselesinden öte bir ruh meselesidir"dedi.

"NEREDEN GELDİĞİNİ BİLMEYEN NEREYE GİDECEĞİNİ DE BİLEMEZ"

Ülkemizin çok zor günlerden geçtiğini vurgulayan Uğurlu, " Bugün ülkemiz belki Cumhuriyet tarihinin en zor dönemlerinden geçiyor. 100 yıl öncede bu millete karanlık ama nasıl ki Gazi Mustafa kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları Sevr'de çizilen o haritaları yırtıp attıysa bugünde Allah'ın izni ile bu millete çizilmek istenen haritaları yırtıp atacak kudret ve güçteyiz. Bizler hangi mayanın çocuğu olduğumuzu ve hangi topraktan geldiğimizi asla unutmayacağız. Nereden geldiğini bilmeyen nereye gideceğini de bilemez. bugün Toros'lardaki Yörük neyse Makedonya'da ki Yörük de odur. Suriye'deki bayır bucaktaki Yörük de odur. Birileri bize "Bizim Suriye'de ne işimiz var. Bizim Irak'ta ne işimiz var" dese de; biz diyoruz ki bre gafiller Yörük gardaşını satmaz. Yörük vatanına, bayrağına ve ezanına sahip çıkar. dünya sırtını dönse de biz Türkmen kenti Halep'e sırtımızı dönemeyiz. Musul ve Kerkük'e sırtımızı dönemeyiz. Bayırbucak dağlarına sırtımızı dönemeyiz. birileri kandil'in sesi olsa da biz Bayırbucak'taki Türkmenlerin sesi olmaya devam ettik ve devam edeceğiz. bu zor dönemde Allah bize kesrette vahdet olmayı nasip etsin. Biz ancak ve ancak çoklukta birlik olursak başarırız" ifadelerini kullandı.

 

"ZAPT ETMEK AYRI FETHETMEK AYRI BİR ŞEYDİR"

Türkiye Cumhuriyeti'nin 26. Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ise, Manisa ve Kemalpaşa'da düzenlenen Yörük şölenlerine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Davutoğlu, "Bir obadan bir beylik bir beylikten bir devlet, bir devletten bir cihan nizamı ve bir ilahi Kelimettullah davasının takipçisi çıkaran Yörük Türkmen obalarının yiğitleri ve bacıları tarafından düzenlenen bu etkinliklere katılmak beni çok mutlu etti" dedi.

Türkiye'yi ve aziz toprakları vatan kılan Yörüklerin toyunun hiçbir kalıba sığdırılamayacağını belirten Davutoğlu, " Türkmen obaları hep Hoca Ahmet Yesevi'nin kültürel ve manevi mirasını taşımaya çalışmışlardır. Bizler de Allah bizi Hoca Ahmet Yeseve'nin yolundan ayırmasın diye hep dua ettik. bu topraklarda kurulan her devlet bu kültürle kurulmuştur. bu topraklarda kurulan devletin arkasında tabiki büyük ordular vardır. Hoca Ahmet Yesevi'nin duası olmasaydı bu toprakları zapt ederdik ama fethedemezdik. Zapt edenler ile fethedenler arasında fark vardır. Zapt edenler gelir yerleşir bir müddet yaşar ve giderler. Fethedenler ise kıyamete kadar örflerini, toylarını yaşatırlar. Bizlerde atalarımızın izinden gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından halk oyunları gösteri etkinliği düzenlenirken şölen konserlerle gün boyu devam etti.

 
Katar'dan dev anlaşma!
 
İzmir'deki ziyarette ortaya çıktı... O ülkede Atatürk'e büyük sevgi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İZBAN’da Selçuk için ayrı tarife: Ne kadar ödeyeceğiz?
Selçuk’a uzatılan İZBAN hattı için 10 gündür devam eden ücretsiz dönem ...
Bornova Stadı İzmir’in futbol mabedi oldu
İzmir’in stat sorunun çözümünde büyük katkı sağlayan Bornova Stadı’nda ...
Karşıyaka pedalladı: Dopdolu şenlik!
Karşıyaka Belediyesi, her yaştan bisiklet tutkunlarını şenlikte buluşturdu.
 
Bornova'da eğitime büyük destek: 6 bin 440 öğrenci...
Yeni eğitim öğretim yılıyla birlikte Bornova Belediyesi Gençlik ve Eğitim ...
Bu yarışma kaçmaz! 'Sizin gözünüzden Doğal Yaşam'
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenleyeceği “Sizin ...
Yeni Foça'da masa tenisi turnuvası
Yeni Foça Çok Amaçlı Salon’da 16-17 Eylül 2017 tarihlerinde, Gençlik ve ...
 
İzmir'e AB övgüsü... Adeta parlayan yıldız...
Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals, ...
Buca'da eşsiz festival: Teknolojiyi uykuya yatırdılar!
Çağımızın bağımlılığı cep telefonlarımızdan ne kadar uzak kalabiliriz? ...
Karabağlar'da festival coşkusu
Karabağlar Belediyesi tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva