HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ocak 2021 Pazartesi - 12:58

'Yarımada İzmir' projesi Avrupa'da ilk beşte

Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) 2019’a “Yarımada İzmir” destinasyonu ile katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi ilk 5 finalist arasına girdi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret ederek kültür turizmine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

 Yarımada İzmir  projesi Avrupa da ilk beşte

İzmir Büyükşehir Belediyesi “Sağlık ve Esenlik” temasıyla yapılan Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) 2019’da “Yarımada İzmir” destinasyonu ile ilk beş finalist arasına girdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yürütücülüğünü üstlendiği ve Türkiye’den 33 şehrin katıldığı yarışmada İzmir, pek çok alternatif turizm türünü bir arada bulunduran Yarımada İzmir projesiyle öne çıktı. Pandemi nedeniyle ödül töreni yapılamadığı için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katılımcı şehirlere verdiği plaketi İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat KaraçantaBaşkan Tunç Soyer’e sundu. KaraçantaSoyer’e kültür turizmine verdiği destek için teşekkür ederek “Bu projede Büyükşehir’in ilgili birimleriyle koordinasyon içinde çok başarılı bir çalışma yürüttük” dedi. Karaçanta ve Soyer, İzmir’in termal turizm olanaklarıçerçevesinde işbirliği vurgusu yaptı.

Yarımada İzmir rotaları tanıtıldı
Avrupa Komisyonu tarafından geliştirilen Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN-EuropeanDestinations of Excellence) ile Avrupa turist destinasyonlarının ortak/farklı özelliklerine ve değerlerine dikkat çekmek, turizmin sosyal, kültürel ve çevresel sürdürülebilirliğini sağlamak amaçlanıyor. 2007 yılından bu yana Avrupa Komisyonu tarafından her yıl farklı bir temayla “Avrupalı Seçkin Destinasyonlar” yarışması düzenleniyor.Bu kapsamda sürdürülebilir turizm anlayışını benimseyen ve gelişim gösterme potansiyeli yüksek destinasyonlar belirlenerek ortak bilgi ve iletişim ağına dahil ediliyor. EDEN ağına dahil olan destinasyonlar için tanıtım filmleri hazırlanıyor, basın, internet ve sosyal medya araçları ile tanıtım faaliyetleri yürütülüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi EDEN 2019’a “Yarımada İzmir” destinasyonu ile katıldı. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan bir heyet gözlem ve inceleme için 2-3 Mart 2020 tarihlerinde İzmir’e geldi.Gezide Karaburun, Çeşme, Seferihisar ve Urla destinasyonlarındaki rotalar tanıtıldı. Başvurular arasında yapılan değerlendirme sonucu İzmir;Afyonkarahisar, Ankara, Balıkesir ve Kayseri ile birlikte ilk beş finalist arasına girerken, Balıkesir–Kaz Dağları Destinasyonu 2019 Eden Ödülü’nü kazandı.

'Yarımada İzmir'
Yarımada’nın zenginliklerini koruyarak yaşatmak, bölgeyi kendi kaynaklarıyla kalkındırmak ve gelecek kuşaklara miras bırakmak amacıyla hayata geçirilen Yarımada İzmir; “Gezi Rotaları Projesi”, “Yerel Üretim Projeleri” ve “Meslek Edindirme Projesi” olmak üzere üç ana başlık altında toplanıyor. Yarımada’nın planlı gelişmesi ve kalkınması hedefiyle hazırlanan projeyle bölgenin doğal, kültürel, tarihi dokusunun korunarak yaşatılması, geçimini tarım ve turizmden sağlayan Yarımada halkının bu işleri daha nitelikli ve donanımlı yapar hale gelmesi ve İzmir’in Yarımada ile birlikte kalkındırılması amaçlanıyor.

 
Türkiye'de kullanılacak aşıya ilk onay
 
Kongre’yi basan Trump taraftarı CEO tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Belediyesi'nden 'satranç takımı' hediyesi
Çiğli Belediyesi tarafından, toplumsal gelişime katkı sağlamak amacıyla ...
Narlıdere Belediyesi’ne ISO sertifikası
Narlıdere Belediyesi, fiziki ve sosyal projelerle adından söz ettiren ...
Özdere Hayvan Barınağı’na Büyükşehir desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes Belediyesi’ne bağlı Özdere’deki ...
 
Buca'da metruk binalar için düğmeye basıldı
Buca Belediyesi, kent merkezindeki metruk binalar için çalışma başlattı. ...
Menderes'te 'yeşil' çalışma
Menderes Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında ilçenin ...
Bornova Lavanta kokacak
Bornova Belediyesi İlçenin dört bir yanını kendi bünyesinde yetiştirdiği ...
 
Karaburun'dan çağrı... Eski cezaevi belediye binası olsun!
30 Ekim’de yaşanan 6,9 şiddetindeki deprem sonrasında hizmet binası hasar ...
Büyükşehir'den o iddialara yanıt!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, medyada çıkan bazı iddialar üzerine açıklama yaptı.
Buca'da ormanda molozla mücadele çağrısı
Buca Belediyesi, Yıldızlar Mahallesi’ndeki kimliği belirsiz kişiler tarafından ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva