HABERLER>POLİTİKA
5 Eylül 2019 Perşembe - 13:16

'Türkiye'yi kim yönetiyorsa ona gittik, gideceğiz'

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Biz, avukatların, stajyer avukatların, 82 milyon vatandaşımızın bin tane sorunu çözmek için Alman Şansölyesi ile mi görüşmeliydik, o zaman mı alkışlanacaktık ? Bu sorunları çözmek için İngiliz Başbakanı'na mı gitseydim ? Elbette Türkiye'yi kim yönetiyorsa ona gittik, gideceğiz" ifadelerini kullandı.

 Türkiye yi kim yönetiyorsa ona gittik, gideceğiz

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Erzurum'a giden Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Erzurum Barosu'nda kentte görev yapan gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Feyzioğlu, kadın cinayetlerinin önlenmesinin partiler ve siyaset üstü bir mesele olduğunu söyledi.

Adli yıl açılış konuşmasında gündeminde bu konunun olduğunu ifade eden Feyzioğlu, şöyle konuştu:

"Toplumsal şiddetle mücadele etmek zorundayız. Bu toplumsal şiddetin mağduru aynı zamanda avukatlar. Ayda en az bir avukatımızın başına feci bir olay geliyor. Trafiğe çıkın, çocuklarınızı kazasız belasız gelsin diye dualarla gönderiyorsunuz. Ya da bir kavgaya karışmasın, bir kaza kurşununa uğramasın, başına bir vahşinin levyesi inmesin diye ödünüz kopuyor. Bu ülkede herkes, çoluğu, çocuğu, eşi ve kendisi için endişe duyuyor. Demek ki bir toplumsal şiddet var ve tırmanışta. Bunu televizyon dizileriyle, filmlerle çözmemiz lazım, kreşten itibaren meseleye el atmamız lazım."

"BİR KALEMDE 250 BİN GENÇ AVUKATA YENİ İŞ İMKANI YARATIYORUZ"
Feyzioğlu, adli yıl açılışına bazı baro başkan ve üyelerinin katılmadığı yönündeki soruya ilişkin, şu değerlendirmede bulundu:

"Katılan da, katılmayan da bizim baş tacımızdır. O yüzden bizim aramızda bazı polemikler çıkartmak isteyenler var biliyorum. Bizim önümüzde çok önemli bir mesele var. Bizim hayatımız buna kilitlenmiş durumda o da Yargı Reformu. İki baromuz bizi olağan üstü kongreye çağırdı. Arkadaşlarımıza, biz hangi suçu işledik de karşımızda bazı sevgili arkadaşlarımız böyle bir tepki gösteriyor. Sizin aracılığınızla tüm Türkiye duysun, tüm meslektaşlarım da bilgi sahibi olsun. 10 bin değil, 100 bin değil, sadece bir kalemde 250 bin genç avukata yeni iş imkanı yaratıyoruz. Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde var."

Özellikle genç avukatlara iş imkanı bulduklarını belirten Feyzioğlu, bu çalışmalardan bazı kesimlerin rahatsız olduğunu dile getirdi.

"25 BİN STAJYER AVUKAT VAR KÖLELİK ŞARTLARINDA ÇALIŞTIRILIYOR"
Genç avukatların aç ve işsiz olduğuna dikkati çeken Metin Feyzioğlu, "47 bin meslektaşım 5 yılın altında biliyor musunuz ve bunların işi yok. Ben çekiyorum bunun derdini. Her gün bu dert bize yansıyor, başkanıma yansıyor. Bu ülkenin baro başkanlarına yansıyor ve Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde buna çözüm buluyoruz. 25 bin stajyer avukat var kölelik şartlarında çalıştırılıyor. Hepsine ücretli çalışma imkanı ve sigortalı olma imkanı getiriyoruz burada." diye konuştu.

Feyzioğlu, Türkiye'de düşünce özgürlüğünün sorunlu olduğunun herkesçe bilindiğini dile getirerek, düşünce özgürlüğünün güvenilir bir yargıyla garanti altına alınabileceğine işaret etti.

"Hakikaten gazeteci olduğu için, gazetecilik yaptığı için mi tutuklu, yoksa gazeteci kisvesi altında terör örgütünün üyeliğini ve propagandasını yaptığı için mi tutuklu? Bunu birbirinden ayıracak muhteşem bir mekanizma getiriyoruz" ifadesini kullanan Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Bu mekanizmayı getirdiğimizde birilerinin altından neyi alıyoruz biliyor musunuz, 'tutsak gazeteci' söylemini alıyoruz. 'Türkiye'de düşünce tutsak edilmiştir', 'Türkiye bir diktatörlüktür' söylemini o halıyı çekip alıyoruz. Türkiye'ye diktatörlük diyecekler ki Türkiye'ye yönelik her senaryoyu yurt dışında pişirip bu topraklarda hayata geçirecekler. Çok büyük sorumlarımız var ama çözmek zorundayız, bize dayatılarak değil, biz çözmek zorundayız. Düşünce özgürlüğünü güvence altına almak için çok önemli iki adım atılıyor. Bir düşünce özgürlüğüyle ilgili her suçun Yargıtay denetimine tabi olması. İki, hakimlerin tayin ve terfilerinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesi'nin ilke kararlarına uygun davranmaları."

''BİN TANE SORUNU ÇÖZMEK İÇİN ALMAN ŞANSÖLYESİ İLE Mİ GÖRÜŞMELİYDİK?"
Devlet kapısının herkese açık olduğuna işaret eden Feyzioğlu, el birliğiyle bütün sorunları çözüm yoluna sokacak Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni hayata geçireceklerini vurguladı.

Özgürlükleri güvence altına alacak düzenlemeleri hayata geçirdiklerini anlatan TBB Başkanı Feyzioğlu, "Biz, avukatların, stajyer avukatların, 82 milyon vatandaşımızın bin tane sorunu çözmek için Alman Şansölyesi ile mi görüşmeliydik, o zaman mı alkışlanacaktık? Bu sorunları çözmek için İngiliz Başbakanı'na mı gitseydim? Elbette Türkiye'yi kim yönetiyorsa ona gittik, gideceğiz. Gittiğimizde hüsnü kabul gördük mü, gördük. Telaş nedir?" değerlendirmesinde bulundu. (AA)

 
CHP'li Özel'den Volkswagen'e 'Manisa' mektubu
 
A Milli Takım'dan kupaya erken veda
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 6 Eylül 2019 Cuma 23:22

Yıllardır taktir ettiğim değerli insan Feyzioğlu duruşumun doğru olduğunu hatırlatan güvenilir bir dayanak noktası benim için. Milyon yanlış kelam içinden biri doğruyu söylese. Herkes durur tek doğruyu söyleyene bakar. İyi ki varsın. Teşekkürler.

Yorumu oyla      4      5  
6 Eylül 2019 Cuma 08:34

o toplantıya katılmayan barolar saray diye yapılan binanın yargı ile kaçak olduğu defalarca tescillendiği için katılmadılar. Sizde Yargı tarafından kaçak olduğu tescillenmiş saray denilen yere gitmişsiniz. Siz nasıl baroyu temsil edebilirsiniz? kaçak binada ne işiniz var?

Yorumu oyla      5      7  
Süleyman 6 Eylül 2019 Cuma 08:26

Zavallı bir haldesin. Biraz daha gayret bakan bile olabilirsin hadi görelim seni tosuncuk.Senden önceki abilerinden tiyolar iste.

Yorumu oyla      5      5  
ksk 6 Eylül 2019 Cuma 08:07

Tornistan sayın Feyzioğlu Tornistan daha önce konuşma yaptığı ve haşlandığı zaman devleti başkası mı yönetiyordu acaba...!

Yorumu oyla      5      6  
REİS 5 Eylül 2019 Perşembe 19:31

DEVLETİN BAŞI KOCA REİSLE GÖRÜŞECEK TABİ SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN,KASETLE GELEN GENEL BAŞKANLA MI GÖRÜŞECEK..

Yorumu oyla      6      8  
izmir 35 5 Eylül 2019 Perşembe 16:27

bahçeliden sonra akp tarafından satın alınan 2.kişi olarak tarihe geçti.

Yorumu oyla      7      8  
Z.B 5 Eylül 2019 Perşembe 13:35

Bu Baro Başkanı gerçekten Hukuk Fakültesi mezunu mu? Bence acilen bunun araştırılması ve kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor. Bu bir netleşsin, sonra geri kalan konular konuşulur.

Yorumu oyla      7      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Özel'den Volkswagen'e 'Manisa' mektubu
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dünya otomotiv devlerinden Volkswagen'in ...
Kılıçdaroğlu İEF açılışına geliyor
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, fuar açılışı için kente gelecek. Lider ...
CHP'li Beko'dan Kiraz'daki işçilere destek
İzmir’in AK Partili Kiraz Belediyesi 23 şirket işçisini haksız yere işten ...
 
'Güvenli bölge olmazsa kapıları açarız'
Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, ...
Genel merkezden belediyelere sıkı takip!
CHP kazandığı 251 belediye arasında “kardeş belediye” uygulaması başlatıyor. ...
CHP’li Kılıç meclise taşıdı: Milli Parklar Müdürlüğü kapatılıyor mu?
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Doğa ...
 
Küçük Menderes'in çığlığı Meclis’e ulaştı
Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, geçtiğimiz günlerde yaptığı ...
CHP İzmir’i buluşturan düğün
Uzun yıllar Ankara’da CHP Genel Merkezi ve TBMM'de muhabirlik yapan Menemen ...
'Bu CHP'nin Atatürk'ün CHP'si ile bağı kalmadı'
MHP Lideri Devlet Bahçeli Sivas Kongresi'nin yüzüncü yıl dönümünü sosyal ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva