HABERLER>GÜNCEL
11 Şubat 2020 Salı - 11:56

'Tosun'un adresi bulundu: Aylık geliri dudak uçuklattı!

Çiftlik Bank ile dudak uçuklatan bir vurguna imza atan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın nerede olduğu ortaya çıktı. Gelen son bilgilere göre 'Tosuncuk'un hesabına aylık olarak yaklaşık 150 bin doların ( 1 milyon TL) üzerinde para geldiği tespit edildi. Firari Mehmet Aydın'ın büyük vurgun sonrası paraları yurt dışına kripto para ile çıkardığı tespit edilmişti. Fotoğraflarının çekilip Interpol ile paylaşıldığı iddia edilen firari Mehmet Aydın'a 4-5 farklı hesap üzerinden düzenli olarak para yattığı belirlendi.

 Tosun un adresi bulundu: Aylık geliri dudak uçuklattı!

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın kaçış serüveni devam ediyor. 130 binden fazla vatandaşı, kurduğu "Çiftlik Bank" ile dolandırıp kaçan Aydın, iddialara göre şu sıralar Güney Amerika'da ve kendisine her ay 1 milyon TL aktarılmaya devam ediyor.

Türkiye bir süre önce, tarihinin en büyük dolandırıcık olaylarından bir tanesini yaşadı. Mehmet Aydın isimli bir kişi, kurduğu "Çiftlik Bank" aracılığıyla 132 bin vatandaştan 1 milyar TL'nin üzerinde para toplamış, ardından da bu paranın 500 milyon TL kadarı ile yurt dışına kaçmıştı. "Tosuncuk" lakaplı Aydın'ın yakalanabilmesi için çeşitli çalışmalar yürütüldü ancak ne yazık ki herhangi bir sonuç elde edilemedi.

Tosuncuk, yaklaşık 2 yıldır aranıyor. Hakkında Kırmızı Bülten çıkarılan ve Interpol tarafından da aranan Aydın, zaman zaman bazı ülkelerde ortaya çıkıyor ya da ortaya çıkdığı iddia ediliyor. Türkiye'den kaçtıktan sonra ilk olarak Uruguay'da, ardından da Kıbrıs, Dubai ve Ukrayna'da görülen Aydın'ın, bir süredir Güney Amerika kıtasında bulunduğu belirtiliyor. 

Çiftlik Bank

Çiftlik Bank mağdurları, Aydın'ın yakalanmasını ve Türkiye'ye getirilmesini istiyorlar. Hatta bazı mağdurlar, paralarını geri almak da istiyorlar ancak bu durum pek mümkün değil gibi görünüyor çünkü Aydın'ın ortaya çıkan bazı görüntüleri, mağdurlardan toplanan paraların lüks araçlara, kumara ve eğlence mekanlarına harcandığını ortaya koyuyor.

Mağdurların avukatları, zaten Interpol tarafından da aranan Aydın'ı yakalatabilmek için bazı özel dedektiflik büroları ile de anlaşma yaptılar. Bu özel dedektifler, bir süredir Tosuncuk'u arıyorlar ve bu arayışlar, meyvesini yavaş yavaş vermeye başlamış gibi görünüyor. Elde ettikleri bilgileri Interpol ve diğer yetkililerle paylaşan dedektifler, Aydın için çemberin daraldığını ifade ediyorlar.

Mehmet Aydın

Aydın'ın yurt dışına kaçmadan önce kripto para üzerine çalışmalar gerçekleştirdiği zaten biliniyordu. Hatta bu durum bir süre gündem olmuş, Aydın da konuyla ilgili bazı açıklamalar yapmıştı. Ortaya çıkan yeni bilgilerse Aydın'ın kripto paralarla ilişkisinin devam ettiğini ortaya koyuyor.

İddialara göre Mehmet Aydın'ın banka hesaplarına her ay, düzenli olarak 150 bin dolar para yatırılıyor. Üstelik bu paranın kripto para borsaları üzerinden aktarıldığı ifade ediliyor. Bu durum, Aydın'a gönderilen paranın kaynağının ve ulaştığı yerin bilinmediği anlamına geliyor. Yani Aydın, her ay neredeyse 1 milyon TL para almaya devam ediyor.

 
İzmir'de sokak ortasında cinayet!
 
CHP'den TBMM'ye İdlib önergesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de sokak ortasında cinayet!
İzmir'in Bornova ilçesinde fabrika işçisi Kemal Torun (39), sabah işe ...
Sınır kapısında rekor uyuşturucu yakalandı!
Kapıkule Sınır Kapısı'nda 2 ton 70 kilogram ağırlığında esrar ele geçirildi. ...
Kuralları ihlal eden yolculara 2 bin 603 lira ceza
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl uygulanacak idari para ...
 
İzmir'in asayiş raporu: 1 haftada 520 kişi!
İzmir'de son bir haftada polis ekiplerince yapılan denetimlerde, çeşitli ...
Tartışmalı proje için 'uydurma' dedi, ayrıntıları anlattı: Çeşme'yi Cannes gibi yapacağız!
Hatay'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet ...
Kar eğlencesi dehşetle bitti!
Giresun'da karla kaplı yolda naylon poşetle kayan 3 kişiye otomobil çarptı. ...
 
'Kapan-6 Zori Operasyonu' başlatıldı!
İçişleri Bakanlığı'nca, Diyarbakır-Batman illeri ara hattında 'Kapan-6 ...
Meryem öğretmenden 4 gün sonra acı haber!
Adana'nın Ceyhan ilçesinde, kontrolden çıkarak sulama kanalına düşen otomobilde ...
İzmir'de 30 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'in Foça ilçesi açıklarında, lastik botla yasa dışı yollarla Yunanistan ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva