HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
1 Temmuz 2020 Çarşamba - 09:26

'Süt Kuzuları'nı sevindiren imza

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 1 ile 5 yaş arasındaki çocukların faydalandığı Süt Kuzusu projesi için süt alım sözleşmesini imzaladı. 153 bin 500 çocuğa, ayda bir kez 8 litre süt dağıtımı sağlayacak sözleşmenin imza töreninde konuşan Soyer, “Proje sadece bugün dağıttığımız ilçelerle sınırlı kalsın istemiyoruz. Bunu daha da büyüttük, şimdi ise çeperlere yayıyoruz” dedi.

 Süt Kuzuları nı sevindiren imza

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, gelişme çağındaki çocuklara ve ailelerine destek olmak, aynı zamanda üreticiye can suyu sağlamak için başlattığı Süt Kuzusu projesi devam ediyor. Bugüne kadar toplamda 427 bin 512 çocuğa ulaşan Büyükşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projenin devam etmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 2020 yılının ikinci altı aylık süt alım sözleşmesini, İzmir Köy -Koop (İzmir Tarımsal ve Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği) çatısı altındaki S.S. Çömlekçi Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Soner Kılıçaslan, S.S. Çamavlu Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mustafa Kocataş, S.S. Örenli Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Ömer Demircioğlu ve Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, S.S. Yukarıcuma Tarımsal Kalkınma Koope ratif Başkanı Reşat Çakmak, S.S. Hisarköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Çakı, S.S. İzmir Köy-Koop Müdürü Yasemin Güngör Engin, S.S. Tire Süt Müstahsilleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük’le imzaladı.



Hem üreticiye hem de tüketiciye destek
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ulaş Aydın’ın da katıldığı süt alım sözleşmesi töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, projenin daha da genişletileceğinin müjdesini verdi. Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yıllardır sürdürdüğü çalışmada yeni bir altı aylık döneme girmiş bulunuyoruz. Bu altı aylık dönem içerisinde yine 7 milyon 450 bin litre süt alımı gerçekleştirilecek. Biz Süt Kuzusu projesinden yararlanan çocukların sayısını arttırmayı hedefliyoruz” dedi. 2019 yılı içerisinde proje kapsamında 72 milyon 76 bin 946 liralık alım gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Tunç Soyer, bunların tek bir nedeninin bulunduğunu, onun da hem üreticiyi üretimden uzaklaştırmamak he m de üreticinin üretmeye devam etmesini sağlamak, aynı zamanda çocukları da sağlıklı gıdayla buluşturmak olduğunu belirtti.

“Sözlerimizin arkasında durmaya devam edeceğiz”
Soyer, şunları söyledi: “Süt Kuzusu projesi Türkiye’ye ve dünyaya örnek olacak çalışmalar. Yine Keçi Koyun Birliği ile küçükbaş hayvancılığı, Arıcılar Birliği ile bal üretimini, çiçek kooperatiflerini, fidan üreten kooperatifleri destekleyecek çalışmalarımız sürüyor. Türkiye’de de örnek çalışmaları görüyoruz. Benzer çalışmalar yapılmaya başlandı.” Süt Kuzusu projesinin, şuanda dağıtılan ilçelerle sınırlı kalmayacağını da kaydeden Soyer, “Bu projeyi daha da büyüterek çeperlere kadar yayıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gücü buna yetecektir. Ayrıca çalışmayı genişletmek bizim zaten seçim vaatlerimizden biriydi. Sözlerimizin arkasında durmaya devam edeceğiz” dedi.



“Bölgede yeni yatırımların önü açıldı”
İzmir Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer de, törende kooperatifçiliğin dayanışma, emek, birlikte adil bir şekilde üretmek ve adil bir şekilde de paylaşmak anlamına geldiğini belirtti. Soyer, “İzmir Köy-Koop Birliği olarak, Tunç Başkan'a bu projeyi diğer bölgelerdeki üreticilerle, kooperatif ortaklarımızla da buluşturduğu için çok teşekkür ediyoruz. Bakırçay'da sütler, yayla sütüdür. Çocuklarımız yaylada otlayan ineklerimizin sütünü de içebiliyor artık” dedi. Bergama’da bulunan kooperatif ortaklarının da Süt Kuzusu projesine dahil olmalarının, bölgede yeni yatırımların önünü açtığına dikkat çeken Neptün Soyer, “Kınık Karadere Tarımsal Kalkınma Kooperatifimizin mandırasını onarıyoruz. Çamavlu Kooperatifimizin sütleri ile üretime başlayacağımız Bergama Tulum peynirinden Tuncel Başkan’a getirdik” dedi.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı. Sözleşme ile birlikte 7 milyon 450 bin litre süt alımı yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, böylece 153 bin 500 çocuğa, ayda bir kez 8 litre sütü ücretsiz olarak ulaştırmayı sürdürecek. Bunun karşılığında da üretici kooperatiflerine, 40 milyon lira destek sağlanacak.

 
Ünlülerin yatı Bodrum’da
 
Siyah zeytinde 'boya' tehlikesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Soyer o foruma katılan tek başkan oldu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Rusya Federasyonu’nun önemli ...
Korona Günlükleri'nde konuk esnafın başkanı Mutlu!
Karşıyaka Belediyesinin küresel salgın sürecinde başlattığı “Korona Günlükleri”, ...
Başkan Koştu müjdeyi verdi: Bergama'ya 500 kişilik öğrenci yurdu
Bergama’da geçmişten günümüze yurt olmayışı nedeniyle sorun yaşayan üniversite ...
 
Rantçılar gözünü Tahtalı Havzası'na dikti! İZSU'dan çağrı geldi...
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, kentin en büyük su kaynağı ...
Çiğli Sosyal Tesisleri'ne Turuncu Çember Sertifikası
Çiğli Belediyesi’nin sosyal tesisleri, İzmir Turizm Hijyen Kurulu’nun ...
'Romanlarla Dans' projesinin seçmeleri başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Ateşi Dans Topluluğu’nun gerçekleştireceği ...
 
Yıkım başladı: İkiçeşmelik’in simgeleri artık görünecek
Konak Belediyesi’nin tescilli İkiçeşmelik çeşmelerini görünmez hale getiren ...
Bucalı minikler evde kaldı, harikalar yarattı
Koronavirüs önlemleri kapsamında Pırlanta Merkezleri’nde uzaktan eğitim ...
Menderes'te aileler ve çocuklar için yeni park
Menderes Belediyesi tarafından Barbaros Mahallesi’ne yeni park kazandırıldı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva