HABERLER>POLİTİKA
16 Haziran 2018 Cumartesi - 14:39

'Suruç'taki olayların sebebi Muharrem İnce'dir'

İçişleri Bakanı Soylu, "Burada açık ve net söylüyorum. Şanlıurfa'daki, Suruç'taki olayın sebebi ve müsebbibi Muharrem İnce'dir. Çok nettir." dedi.

 Suruç taki olayların sebebi Muharrem İnce dir

İçişleri Bakanı Süleyman SoyluAK Parti Beşiktaş İlçe Başkanlığını ziyaretinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Soylu, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

"Bu müessif olayda AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın ağabeyi şehit oldu. Bu bizim ilk şehidimiz değil. Biliyorsunuz PKK terör örgütü Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da zemin kaybettikçe şiddete başvurmaktadır. Halktan uzaklaştıkça şiddete başvurmaktadır. Bugün açık ve net bir şekilde bu tablo ortadadır. Millet yüz göstermedikçe, millet onlarla birlikte olmadığını ifade ettikçe, ilan ettikçe, özellikle partimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da atılan adımlarla milletimizle kucaklaştıkça PKK çıldırmaktadır. PKK'nın sözde siyasetçilerini orada şiddet üzerine sahaya sürmektedir."

Bakan Soylu, oradaki olayın ne olduğunun apaçık ortada olduğunu dile getirerek, "Görüntüleri de izledim. Milletvekilimiz esnaf ziyaretine giriyor. Bu ziyarete girdiği zaman şiddetli bir tepkiyle karşılaşıyor. Şiddetli tepkiden sonra hiçbir reaksiyon göstermeden dükkandan çıkmak için gayret gösterirken hemen arkasındaki arkadaşa yumrukla saldırmaya başlıyorlar. Allah milletvekilimizin canını muhafaza etmiş. Ondan sonra orada büyük bir arbede kopuyor. Olaylar bu noktaya geliyor. Oradaki kişi açık bir şekilde 'Ben PKK'lıyım sen hangi yüzle buraya geliyorsun.' diyor. Elbette ki ondan sonra bu olaylar bu hali alıyor." ifadelerini kullandı.

Olayın başka bir boyutu daha olduğunu aktaran Soylu, "Söz konusu olaydan 3-4 gün önce 6. sıradaki milletvekili adayı en son birkaç kez daha bunu söylüyor. Meclis'te milletvekilimizin Osman Baydemir'le tartışmasını da sebep göstererek 'Biz bunun hesabını sana soracağız.' diye açık açık meydanlarda bunu defalarca ifade ediyor. Eş başkanları Pervin Buldan 'Toprağın altına giren her kardeşimizin hesabını AK Parti iktidarından soracağız.' diyor. Bu kadar nefret dili oluşmuş bir siyaset. Bu kadar alçak bir sözde siyaset. PKK'nın tamamen uşağı olmuş bir siyasetin demokrasiyle ve siyasetle hiçbir ilgili yoktur." diye konuştu.

Soylu, CHP'li seçmene de bir şikayetlerinin olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Kendi cumhurbaşkanı adayları, genel başkanları da dahil bu olayı destekleyerek cumhurbaşkanı adayları kalkıp Edirne'de Selahattin Demirtaş'ı ziyaret ederek aslında bu olayların bugüne kadar HDP ve PKK çevresinin yaptıklarının meşru ve doğru olduğunu, bunun CHP gibi bir siyasi parti tarafından da desteklendiğini ortaya koymuştur. Hiç kimse kusura bakmasın bu olayları ilk kez yaşıyor değiliz. Bizim Lice ilçe başkanımızı, Van Özalp ilçe başkan yardımcımızı, Şemdinli ilçe başkan yardımcımızı katlettiler. 2015'teki milletvekili adayımız Ahmet Budak'ı evinde çocuklarının gözü önünde katlettiler." dedi.

Bütün bunları yaparken de siyasetin, demokrasinin orada bir şekilde vatandaşla buluşmasının istenmediğini dile getiren Soylu, orada başka sese tahammülü olmayanların bu olayları gerçekleştirdiğini kaydetti.

Soylu, muhalefetin yaşananlardaki tutumunu eleştirerek, "Burada açık ve net söylüyorum. Şanlıurfa'daki, Suruç'taki olayın sebebi ve müsebbibi Muharrem İnce'dir. Çok nettir. Bunlara bu şımarıklığı veren, bunları siyasetin özünden ayırıp şiddete doğru yönelten anlayışın kendisi Muharrem İnce'dir. Hiç kimse kusura bakmasın. Dün başka bir olaya daha tanıklık ettim. Havalimanında CHP'nin yetkililerini gördüm. Olayı araştırmaya gelmişler. Kimin adına? HDP'nin adına olayı araştırmaya gelmişler. PKK'nın adına olayı araştırmaya gelmişler. Yazıklar olsun." değerlendirmesini yaptı.

Milletin her şeyin farkında olduğunu dile getiren Soylu, sözlerini "28 Şubat'ta kendisine eziyet çektirenlere nasıl tabi olduklarını, nasıl onların sözlerinden çıkmadıklarını, nasıl burunlarına halka taktırdıklarını bu seçimde hep beraber görüyoruz. Temel Karamollaoğlu'nun şahsiyetini nasıl ayaklar altına aldığını hep beraber görüyoruz. Bunun 2-3 milletvekilliği için yaptığını ve ortaya koyduğunu, milletin bunu unutacağını düşündüğünü ama yanıldığını ifade etmek istiyorum." diye tamamladı.

Öte yandan Soylu, daha önce gündeminde yer alan Gaziosmanpaşa ilçe ziyaretini iptal etti. (AA)

 
AK Partili Çankırı: 24 Haziran’da ikinci bayramı kutlayacağız
 
İnce'den vekil sayısı çıkışı: Azaltacağım
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Meraklı 16 Haziran 2018 Cumartesi 17:14

Panik neler söyletiyor. Ama nafile. Gidiyorsunuz

Yorumu oyla      10      5  
Mustafa 16 Haziran 2018 Cumartesi 15:23

Suruçtaki olayların müsebbibi size hala oy veren koyunlardır !

Yorumu oyla      11      5  
Gürkan 16 Haziran 2018 Cumartesi 15:06

Yok artık daha neler !

Yorumu oyla      10      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Çankırı: 24 Haziran’da ikinci bayramı kutlayacağız
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, Ramazan Bayramı ...
İYİ Parti İzmir bayramlaştı
İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı, Ramazan Bayramı nedeniyle il binasında ...
MHP'li Şahin'den seçim mesaisi: Gazilere büyük müjde!
Milliyetçi Hareket Partisi 1. Bölge İzmir Milletvekili adayı Selahattin ...
 
Rakiplere ziyaret... İzmir siyasetinde bayram havası
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Ramazan Bayramı dolayısıyla MHP ...
AK Partili Kaya'dan Kocaoğlu'na 'Yıldırım' salvo!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, 24 Haziran öncesi çalışmalarına ...
CHP'li Sertel, şehit ailelerinin acısını paylaştı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, bu bayramda ...
 
'Gözümün önünden o fotoğraf bir türlü gitmiyor'
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından mesajlar paylaştı. ...
AK Partili Dağ: Suruç'ta yapılanlar planlı bir hadise
İzmir'de partililerle bayramlaşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve ...
Erdoğan duyurdu: Haliç'e bilim merkezi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haliç Tersanesi'nde Bilim Merkezi kurulacağını kaydetti.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva