HABERLER>DÜNYADAN
24 Aralık 2018 Pazartesi - 08:06

'Suriye'de DAEŞ'ten kalanı Erdoğan yok edecek'

Erdoğan Suriye'de DAEŞ'ten kalanı yok edeceğini söyledi. Trump Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Suriye'deki askerlerimiz evine dönüyor" dedi.

 Suriye de DAEŞ ten kalanı Erdoğan yok edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü. 

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, görüşmeye ilişkin bilgi verdi.

Açıklamada, "Bugün ABD Başkanı Trump ile ticari ilişkilerimizden Suriye'deki gelişmelere kadar birçok konuda eşgüdümümüzü artırma noktasında mutabık kaldığımız verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmemizin ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum." ifadeleri kullanıldı.  

İkili ilişkiler ve Suriye görüşüldü

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre ise görüşmede Erdoğan, Trump'ın şahsında tüm ABD halkının yeni yılını tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de terörle mücadele bağlamında ABD yönetimi tarafından atılan adımlardan duydukları memnuniyeti ifade ederek, bu karar çerçevesinde Türkiye'nin NATO müttefiki ABD'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu vurguladı.

İki lider, Suriye'deki çekilme ve geçiş sürecinin suistimaline neden olabilecek bir otorite boşluğu meydana gelmemesi için iki ülkenin askeri, diplomatik ve diğer yetkilileri arasında eşgüdümün sağlanması hususunda mutabık kaldı.

Görüşmede, iki ülke arasında henüz arzulanan düzeyde olmayan ticaret hacminin artırılması gerektiği konusunda da görüş birliğine varıldı.

Trump: Uzun ve verimli bir telefon görüşmesi yaptık

ABD Başkanı Trump da, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi ve içeriğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Trump, açıklamasında, "Az önce Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun ve verimli bir telefon görüşmesi yaptık. Erdoğan, Suriye'de DAEŞ'ten kalanı yok edeceğini söyledi. Erdoğan söylediğini yapabilecek biri. Türkiye zaten hemen Suriye'nin yanı başında" şeklinde bir paylaşım yaptı.  DEAŞ'ı, Suriye'deki ortak girişimimizi, bölgeden ABD askerlerinin yavaş ve oldukça koordineli şekilde geri çekilmesini ele aldık. (ABD birlikleri) Uzun yıllar sonra eve dönüyorlar." ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca, yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin de ele alındığını kaydederek, "Genişletilmiş ticaret konularını da konuştuk." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son yaptığı telefon görüşmesinden birkaç gün sonra ABD birliklerinin Suriye'den çekileceğini açıklamıştı. (AA)

 
İzmirli avukatlar 'biz olmadan olmaz' dedi
 
Mehmet KARABEL yazdı... Çakar çakmaz çakan siyaset!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 25 Aralık 2018 Salı 14:52

Son yılların en ilginç açıklaması. DEAŞ denilen IŞİD, Suriye'de iki bölgede mevcut. Biri güneydoğusunda Suriye Irak sınırında. İkincisi Palmira kenti doğusu kırsalında. Bu alanlar Türkiye'nin tarif ettiği sınırboyu güvenliğinin çok ilerisinde. Suriye petrolünün üçte ikisinin olduğu yerler. Petrol dedin mi ben dururum. Doğu Fıratta Kürt çoğunluğu olduğu ise tamamen yalan. Kürtlerin Türk ve Araplara yönelik etnik temizlik politikası yürüttüğü ise doğru. BBC'nin Rakka'dan dünyaya açık ettiği bir şey varsa, o da YPG-PKK ile IŞİD'in aynı efendiye biat etmiş çocuklar olduklarıdır. Petrol alanlarını pek bize yar etmezler. Türkiye müdahalesiyle şöyle bir senaryo çizebilir ABD: Bir bakmışsınız YPG yine yenilen duruma düşmüş, o alanları ve silahları IŞİD almış. Yeni silahları da malum devlet vermiş. En iyisi oraları alıp Suriye devletine geri vermek. Ya da Suriye devletiyle ortaklaşa operasyonlar yapmak. Sonuçta doğal kaynak noktasında Suriye devletine terk etmektir.Yoksa başımız ciddi belaya girer. İdlip ise ayrı konu. Orada da aşırı örgütler var ama Işid değil. Orası ayrıca ele alınmalı. Ayrıca Suriye sınırı eski sınır olmayabilir. Tarihte kan ile aldığımız yerlerden çıkmadık. Yine çıkacağımızı sanmıyorum. Kuzey Kıbrıs'ta olduğu gibi.

Yorumu oyla      9      5  
Hür Düşünce 24 Aralık 2018 Pazartesi 12:51

Trump malum bir iş adamı- Sonuçta adamın işi gücü para. Küresel ısınma anlaşmasına imza atmam dedi. Yani petrol kuyularında vs tedbir almam- kazancıma bakarım dedi.Nato için Avrupa'ya , eller cebe dedi. Suriye ve Afganistan'da masraf yapmak istemiyor.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fransa'dan ABD'ye Suriye tepkisi: Büyük üzüntü duyduk
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den ...
İsrail'de sarı yeleklilerden eylem!
İsrail'de, bir grup "sarı yelekli" gıda sektörü başta olmak üzere ülkedeki ...
Ülke şokta: Tsunami vurdu, onlarca ölü!
Endonezya'nın Sunda Boğazı'nda meydana gelen tsunamide 168 kişinin öldüğü ...
 
'Türkiye gibi ülkeler DAEŞ'in çaresine bakmalı'
Suriye'den askerlerini çekme kararı alan ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'ye ...
Trump, Erdoğan'la konuşurken emri verdi!
ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'den askerlerini çekme kararına gidilen süreçte yaşananlar...
Putin, Atatürk sorusuna bu yanıtı verdi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 14'üncü Yıllık Basın Toplantısı'nda ...
 
Trump: Suriye'den çıkmak sürpriz değildi
ABD Başkanı Suriye'den çıkmacağını açıklamasının ardından yeni bir açıklamada ...
Putin: ABD'den çekilme emaresi yok!
Rusya Devlet Başkanı Putin, Trump'ın Suriye'den çekilme kararı hakkında ...
ABD tırları Suriye'den çıkmaya başladı
ABD'nin Suriye'den çekilme kararının ardından YPG/PKK'ya Irak üzerinden ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva