HABERLER>GÜNCEL
25 Temmuz 2017 Salı - 10:38

'Rus pilotu öldürdüm' demişti: İşte verilen ceza!

Suriye'de düşürülen Rus uçağının pilotunun öldürülmesi olayından dolayı İzmir 27. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan, Alpaslan Çelik'in de aralarında bulunduğu 7 sanık 5'er yıl hapis ve 10'ar bin lira para cezasına çarptırıldı. Ceza kesin olmak suretiyle jet hızıyla onandı.

 Rus pilotu öldürdüm  demişti: İşte verilen ceza!

Davaya konu olan olay, İzmir'in Karabağlar İlçesinde geçen yıl 31 Mart'ta, polise yapılan ihbarda, bir lokantada silahlı kişiler olduğu belirtildi. İhbar üzerlerine belirtilen yere giden ekipler, Rus uçağının pilotunu öldürdüğü iddia edilen Alparslan Çelik ile yanında bulunan 16 kişiyi gözaltına aldı. Toplam 17 şüphelinin üzerlerinde, otomobillerde ve evlerinde yapılan aramada 5 makineli tüfek, 4 tabanca ve 2 telsiz ele geçirildi.

'6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet' ve 'Harp silahı bulundurmak' suçlamasıyla tutuklanmaları talebiyle İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen zanlılardan Alparslan Çelik, İsmail Demir, Mustafa Develi, Asil Tırnova, Fatih Arnas, Bayram Karaarslan ve Murat Gezer tutuklanırken, 2 kişi denetimli serbestlik yasasından yararlandırılıp salıverildi, 8 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde  yapılan ilk duruşmada tutuklu sanıkların hepsi tahliye edildi.  Alpaslan Çelik, başka suçtan hükümlü olduğu için cezaevinde kalmaya devam etti. Erdi Ekici hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verildi.

27. Asliye Ceza  Mahkemesi’nde  geçtiğimiz 22 Mayıs’ta   yapılan beşinci duruşmaya,başka suçtan tutuklu  Nurettin Yıldız, tutuksuz sanık  Çağlar Birdal, sanıkların avukatalrı Murat Üstündağ, Taşkın Kangal, Hüsnü Yıldırım, Seda Ayaz Akyüz  Semra Özgün ve  Mert Dinç katıldı.

Sanık avukatları müvekillerinin suçsuz olduğunu ve beraatlerini talep etti. Hakim karar için duruşmaya kısa bir ara verdi. Aranın ardından, hakim sanıklar Alpaslan Çelik, Asil Tırnova,Mustafa Develi, Fatih Arnas, İsmail Demir, Bayram Karaaslan ve Murat Gezer'i   '6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet' suçlarından  önce 6'şar yıl hapis cezasını çarptırdı, ardından  cezalarını 5'er yıl ve 10'ar bin lira para cezasına çarptırdı.  Mahkeme ayrıca Muhammet Ercan Bilir'i 1 yıl 6 ay ve  bin lira para cezası ve  İrfan Yiğit ve Süleyman Altıkaynak'ı 10'ar hapis  ve 400'er lira para cezası verdi. Yiğit ile Altıkaynak'ın cezaları 5 yıl süre ile ertelendi. Hakim, aralarında Serkan Kurtuluş'un da bulunduğu diğer 6 sanığın beraatine, İbrahim Çelik'in  dosyasının ayrılmasına , ayrıca sanıkların yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verdi.

Ceza alan sanık avukatları, Seda Ayaz Aksoy,Taşkın Kangal, Zafer Kirelli ve Semra Özgün verilen cezaları temyiz etti.

BAM KARARI ONADI
Temyiz başvurusunu inceleyen Ahmet Badalı Başkanlığı’ndaki İzmir Bölge  Adliye Mahkemesi (BAM)12. Ceza Dairesi,  “Yerel mahkemenin usule ve esasa ilişkin herhangi bir hukuka haykırılığın bulunmadığı. Delillerde ve işlemlerde herhangi bir eksiklik olmadığı. İspat bakımından değerlendirmenin yerinde olduğu. Eylemlerin doğru olarak nitelendirildiği ve  kanunda öngörülen suç tipine uyduğu. Cezaların kanuni bağlamda uygulandığı.İstinaf başvurusunda bulunan sanıklar müdafilerinin ileri sürdüğü nedenler yerinde  görülmediği. CMK’nın 280/1 –a maddesi uyarınca İstinaf başvurularının esastan reddine. Dosyanın hükmü veren ilk derece mahkemesine gönderilmesine.Kesin olmak üzere oybirliği ile  karar verildi “ dedi.

Sanıklar hakkında ayrıca 'Usulsüz para toplamak' suçundan da soruşturma yürütülüyor. (Bahri Karataş)

 
Eskiyörük, tarımın yapısal sorunlarını hatırlattı
 
CHP İzmir'den 'Adalet' atağı: Hedef 1 milyon!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
muhalif 25 Temmuz 2017 Salı 10:49

bakalım bu cezaya Rusya ne diyecek?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın Elbiseli Adam hayatını kaybetti!
'Altın Elbiseli Adam' lakabıyla bilinen ünlü motosiklet ve model araç ...
Lüks cip sulama kanalına uçtu
Adana'da sürücüsünün kontrolünden çıkan lüksü cip, sulama kanalına uçtu. ...
FETÖ operasyonu: 81 kişi hakkında gözaltı kararı
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, ByLock kullanıcısı FETÖ/PDY mensuplarına ...
 
Müslümanlar Mescid-i Aksa kararını bugün verecek!
İsrail Mescid-i Aksa kapısına koyduğu dedektörleri kaldırdı ancak Müslümanlar ...
Ege Denizi’nde kriz çıkaran istihbaratın kaynağı belli oldu
3 Temmuz 2017’de, Türk bandıralı ticaret gemisine Yunan Sahil Güvenlik ...
İzmir'de akıl almaz olay: Su şişesiyle burnunu kırdı!
Ege Ünivesitesi Hastanesi'nde güvenlik görevlisi, 22 yaşındaki Merve Demir, ...
 
Bu söylentiler yayılmıştı: Erdoğan yanıt verdi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in, geçen hafta Cumhurbaşkanı ...
Kan donduran rapor: 300 bini geçti!
Şiddeti Önleme ve Rehabilitasyon Derneği’nin ‘2016 Çocuk İstismarı Raporu’ ...
Polis müdürüne gizli kameralı tuzak
FETÖ’cü polislerin, Baltalimanı Polis Evi’nde kalan bir polis müdürüne ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva