HABERLER>GÜNCEL
29 Eylül 2014 Pazartesi - 16:23

'Poşetli dede'nin sırrı çözüldü

Konya’da çevredekilerin verdiği para ve yemekle geçimini sağlayan, kıyafetin üzerine üşümemek için poşet giyen ve kentte herkes tarafından sevilen ’Garip’ veya ’Poşetli dede'ye Cumartesi günü Otogar’daki yolcu indirme peronunda Kilis- İzmir seferini yapan yolcu otobüsü, geri manevra yaparken çarptı. Lastiğin altında ezilen yaşlı adam öldü.

 Poşetli dede nin sırrı çözüldü

Yaşlı adamın üzerinden bir parça ekmek ve çok sayıda poşet çıktı. Yaşlı adamın cesedi otopsi yapılmak üzere Beyhekim Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. Gözaltına alınan sürücü Mustafa B. de çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Polis de ’Poşetli dede’nin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Yapılan araştırma da bu kişinin Çorum nüfusuna kayıtlı 75 yaşındaki Mehmet Keleş olduğu 3 kız kardeşinin olduğunu, ancak kardeşlerinden 85 yaşındaki Zeynep Yar’ın, Çorum’da yaşadığını ve diğerlerinin öldüğü ortaya çıktı.

SIR PERDESİ AYDINLANDI
Araştırmayı derinleştiren polis, Mehmet Keleş’in iki kamu bankasındaki hesabında yaklaşık 1 milyon 100 bin lira parası olduğunu saptadı.

Çorum’da iki evlilik yapan Mehmet Keleş’in, çocuğu olmadığı ve iki eşinden de boşandığı öğrenildi. İkinci eşinin ise Keleş’in sokaklarda dilencilik yaptığı için evi terk ettiği ve başka bir erkekle yaşamaya başladığı ve daha sonra sevgilisi tarafından öldürüldüğü öne sürüldü.
Mehmet Keleş’in, eşi evi terk ettikten sonra Çorum’dan ayrılıp Ankara, İstanbul ve İzmir’de sokaklarda yaşadığı; 34 yıl önce de Konya’ya geldiği öğrenildi.

Konya’da sokaklarda yaşayan çevredekilerin verdiği yemekle karnını doyurup, verdiği paraları toplayan Keleş’in, zaman zaman kendisi takım elbise giyip bankaya giderek para yatırdığı, bazen de tanıdığı esnafa para yatırttığı öne sürüldü. Çevredeki esnaf, Keleş’e temiz kıyafetler verdiklerini, ancak onun bunları çıkarttığını iddia etti.
 
YEĞENİ, DAYISININ ÖLDÜĞÜNÜ TELEVİZYONDAN ÖĞRENMİŞ
Çorum’da yaşayan ve Mehmet Keleş’in yeğeni olduğunu belirten 57 yaşındaki Hatice Erda, dayısı Mehmet Keleş’in öldüğünü televizyonda haberlerden öğrendiğini söyledi. Ardından Ankara’da yaşayan Hatice Erda’nın kardeşi 55 yaşındaki Sevim Arslan ile birlikte dayısını cenazesini almak için Konya’ya geldiklerini, annelerinin ise yıllar önce öldüğünü ifade eden Erda, "Televizyonda haberleri izlerken öldüğünü öğrendim. Kısa süre sonra dayımın öldüğüne dair telefon geldi. Sonra Ankara’daki kız kardeşimle birlikte cenazeyi almak için Konya’ya geldik" dedi.

DAYISINI 34 YIL ÖNCE GÖRMÜŞ
Dayısı Mehmet Keleş’i en son 34 yıl önce gördüğünü belirten Erda, "Dayım, askerden geldikten sonra psikolojisi bozulmuştu. İki evlilik yaptı ve ayrıldı. 1972 yılında İstanbul’a benim yanıma geldi. Bir süre kaldı. 34 yıl öncede Konya’ya geldi. 34 yıldır da ben hiç görmedim" diye konuştu. Dayısı Keleş’in, bankadaki hesabındaki parasından haberdar olmadıklarını belirten Erda, yolda gelirken kız kardeşinin yayınlanan haberlerden öğrendiğini kaydetti. Erda, "Bizi parası ilgilendirmiyor. Cenazemizi alıp, memleketine götürmek istiyoruz. Annesi ve babasının yanına dayımızın cenazesini defnetmek istiyoruz. Dayım eskiden de sokaklarda gezerdi. Tabi o dönem çocuktuk ne iş yaptığını da tam bilmiyorduk. Eşleri memleketlerindeydi. Tabi ki onlarla sorunları olmuş olabilir. Boşandığı eşlerini ikisi de öldü. Şu an sadece teyzem ve yeğenleri hayatta" diye konuştu.
 
İLKOKUL MEZUNU
Dayısı Keleş’in ilkokul mezunu olduğunu belirten Erda, "Dayım ilkokul mezunu. Gezerek kendini yetiştirdi. Köyde herkeste emeği var. Çok iyi bir insandı" dedi.

EŞLERİNDEN AYRILDIKTAN SONRA KÖYE VE HAYATA KÜSTÜ
Dayısı Mehmet Keleş ile Konya’da 3 kez görüştüğünü belirten yeğeni Sevim Arslan ise şunları söyledi:

"Ablam ve annem ile daha önce Konya’ya 3 kez geldik. Hatta en son geçen Kurban bayramında geldik. Çorum’a götürmek istedik. Ancak gitmek istemedi. Eşlerinden ayrıldıktan sonra köye ve hayata küstü. Konya’da da kaldığı her hangi bir yer yoktu. Onu sokaklarda buluyorduk. Köyde de eski bir evi vardı ve yıkıldı. Bir kaçta küçük tarlası var. Borcumu var, parası mı var, hiç bilgimiz yok. Sadece cenazemizi alacağız.''
Mehmet Keleş’in cenazesinin ise kız kardeşi Zeynep Yar’a teslim edileceği öğrenildi. Zeynep Yar’ın da yakınları ile birlikte Konya’ya gelmek için yolda olduğu, cenazenin de teslim edildikten sonra Çorum’un Çamlıpınar Köyü’ne defnedileceği bildirildi.
Halkın ’Garip’ ve ’Poşetli dede’ olarak tanıdığı Mehmet Keleş’ten geriye ise sosyal paylaşım sitelerinde atom bombasını anlattığı görüntüleri kaldı.
 
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Diyarbakır'da polise silahlı saldırı
Devriye görevi yapan polis aracına uzun namlulu silahla düzenlenen saldırıda ...
Flaş! İzmir’deki paralel operasyonda tutuklu sanık kalmadı
İzmir merkezli 13 ilde geçen ay düzenlenen operasyonda tutuklanan 11 polisten ...
İzmir’de kurban öncesi gebelik testi: Müftüden uyarı
İzmir'de Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlü Ahmet Güldal ile İzmir İl ...
 
LİYAKAT şiddeti silip süpürecek
Kurulduğu günden itibaren girişimciliği desteklemeyi ilke edinen Lider ...
Flaş! Sınırda kırmızı alarm: Havan mermisi düştü
Suriye’nin Kobani kentinde YPG güçleri ile IŞİD militanları arasında süren ...
Lordlar Kamarası DEÜ’de AB dersi verdi!
İngiltere Lordlar Kamarası üyelerinden Richard Balfe, İzmir Dokuz Eylül ...
 
Yaşar Üniversitesi öğrencilerinden anlamlı kampanya: Yolumu karartma
Görme engelli Celil’in yollarda karşılaştığı fiziki engellere dikkat çekmek ...
Soma’da ölen işçinin ailesi 2 bakandan davacı!
Manisa’nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren 301 işçi ...
Bayraklı’da yangın paniği: Mezarlığa ulaşmadan…
İzmir’in Bayraklı İlçesi'nde, henüz belirlemeyen bir nedenle otluk ve ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva