HABERLER>GÜNCEL
26 Haziran 2019 Çarşamba - 13:17

'Peşkeş' düellosu: Rektörlük'ten tepki, CHP'li Polat'tan jet yanıt!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörlüğü, Narlıdere’de bulunan Güzel Sanatlar Fakültesi’nin taşınması ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'a 'peşkeş' tepkisi gösterilirken Polat'tan yanıt gecikmedi.

 Peşkeş  düellosu: Rektörlük ten tepki, CHP li Polat tan jet yanıt!

EGEDESONSÖZ- Yaklaşık 2 bin öğrencisi ile 150 kişilik akademik ve idari personeli bulunan DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Narlıdere'deki kampüsünün, Mühendislik Fakültesi görevlilerinin denetiminde depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Bunun üzerine fakültenin 2 yıl için Buca ilçesindeki Tınaztepe Yerleşkesi'ne taşınması kararı alındı.

Öğrencilerin yeni yerleşkede fiziki yetersizlikleri öne sürerek tepki göstermişti. Konu ile ilgili olarak Rektörlük’ten açıklama geldi. Açıklamada binana depreme dayanıklı olmadığı ve yenisinin yapılacağı bildirilirken CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın yaptığı “peşkeş çektirmeyeceğiz” açıklamasına da tepki gösterildi. Açıklmaya Polat'tan tepki geldi.

- CHP'Lİ POLAT'TAN GSF TEPKİSİ: PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Üniversitenin açıklamasında şunlara yer verildi:

“Yaygın eğitim ağıyla İzmir genelinde faaliyet gösteren Dokuz Eylül Üniversitesi, eğitim ve bilimsel faaliyetlerini başarıyla sürdüren; bölgesel ölçekte kamu hizmeti sunan bir yükseköğretim kurumudur. Ülkemizin en saygın markalarından biri olan üniversitemiz, faaliyetlerine ilişkin bütün konularda büyük bir titizlik ve sorumlulukla hareket etmekte, mensuplarının ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini her şeyin üstünde tutmaktadır. Bu noktada üniversite yönetimimiz, ortaya çıkabilecek bütün olumsuzluklara karşı gerekli tedbir ve önlemlerini zamanında almaya dikkat etmektedir.

TINAZTEPE'DEKİ BİNA HER TÜRLÜ İHTİYACA KARŞILIK VERECEK
Deprem gerçeğini yaşamak zorunda olan ülkemizde; kendisine ait bina ve yapıların depreme dayanıklılığı konusundaki çalışmaları büyük bir hassasiyetle yürüten kurumumuz, ilgili mevzuat çerçevesinde mevcut durumu ortaya çıkartacak bir çalışma yapmıştır. Ortaya çıkan neticede, Güzel Sanatlar Fakültesi ile Konservatuvarımızın bulunduğu yapıların depreme dayanıksız olduğu belirlenmiştir. Bu vahim tablo karşısında konuyla ilgili veriler hızlı şekilde kurum içi düzenlenen toplantılarla dile getirilmiş ve kamuoyu ile de paylaşılmıştır. Gerçekleştirilen son toplantıda bilgi, belge ve fotoğraflarla durum bütün mensuplarımıza tek tek anlatılmıştır. Her iki birimimizin ivedi taşınmasına ilişkin yapılan değerlendirmede konunun bir tercihten öte kanuni bir zorunluluk halini aldığı; tehlikenin kapıda olduğu açık ve net şekilde ifade edilmiştir. Bunun yanında Tınaztepe’de yeni yapılmış olan binamızın da her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde birimlerimizin isteğine uygun olarak dizayn edileceği de vurgulanmıştır. Özveride bulunmasını istediğimiz mensuplarımıza, yeni binalar yapılıncaya kadar eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devamını sağlamak için geçici bir çözüm bulunduğunun altı çizilmiştir.  Katılımcı yönetim anlayışının gereği olarak yapılan bu toplantıdaki geri dönüşler ise konunun aydınlatılması ve fikir birliğine varılması açısından bizleri mutlu etmiştir.

MİLLETVEKİLİ ÖZENLİ BİR DİL KULLANMALIDIR
Hal böyleyken; siyasi bir partinin milletvekili olan bir kişinin büyük bir sorumsuzluk örneği göstererek kurumumuzu temsil eden Rektörlük Makamını ve üniversite yönetimini, ‘rantçılara peşkeş çekecek insanlar’ olarak suçlaması, akla ve mantığa uygun değildir. Üstelik, birçok mensubumuzun üniversite yönetimimizi haklı bulduğunu beyan etmesine karşın; kim olduğu belli olmayan kaynaklara atıf yapılarak bu karalamada bulunulması, düşüncesiz bir tavrın göstergesidir.

Bunun yanı sıra; köklü kurumumuzun yönetiminde söz sahibi olan 85 bin mensubumuzun hür iradesini yok saymak; bir takım spekületif söylemlerle akılları karıştırmaya çalışmak hiç kimsenin haddine de değildir. Üniversitemiz, katılımcılığı ilke edinmiş bir yükseköğretim kurumudur. Dolayısıyla bizler, üstlendiğimiz sorumluluğun bilinci ile Dokuz Eylüllülerin fikir ve önerilerini her zaman dikkatle dinler; kurum dışından gelecek yapıcı tavsiyelere de önem veririz. Ancak bu yaklaşımımızı görmezden gelerek, ailemizi yıpratmaya yönelik girişimlere asla izin vermez; yapılan saygısızlıklara da müsamaha göstermeyiz. Milletvekilini kurumumuzun ciddiyetine uygun şekilde özenli dil kullanmaya davet ediyoruz.

KEYFİ DEĞİL ZORUNLULUK
Devlet kurumlarının yönetimi, ciddiyet ve sorumluluk gerektirir. Her iki birimin Tınaztepe’ye taşınması, keyfi bir karar değil; kanunların zorunlu kıldığı, aklın ve mantığın gerektirdiği bir hakikattir. Bunu görmezden gelerek, Alsancak’taki Rektörlük Binasına bu birimleri taşıyarak çözüm üretmek de mümkün değildir. Fakülte ve konservatuvarın ihtiyaç duyduğu fiziki düzenlemeyi yapmak veya burayı yeniden inşa etmek, kültür mirası olarak tescillenen bir yapıda mümkün değildir. Üniversitemizin eğitim ve sanat faaliyetlerinin aksamaması adına yapmak istediği bellidir. Ülkemizin en saygın sanatçılarını yetiştiren üniversitemizin, bir takım konformist yaklaşımlara ve siyasi söylemlere itibar etmesi de mümkün değildir. Tehlike açık ve nettir. Üniversite yönetimimiz, mensuplarımızın hevesini kırmak değil onların moralini yükseltmek için çalışmaktadır. İlerleyen günlerde konuyla ilgili aydınlatıcı açıklamalar yapılmaya devam edilecektir"

CHP'Lİ POLAT'TAN AÇIKLAMA: BİR SİYASİ PARTİNİN REKTÖRLÜĞÜNE SOYUNMAYIN!
CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuarın Tınaztepe yerleşkesine taşınmasına verdiği tepkiye üniversite yönetiminden yanıt geldi.

Polat’a verilen yanıtta  “Siyasi bir partinin milletvekili olan bir kişinin büyük bir sorumsuzluk örneği göstererek kurumumuzu temsil eden Rektörlük Makamını ve üniversite yönetimini, ‘rantçılara peşkeş çekecek insanlar’ olarak suçlaması, akla ve mantığa uygun değildir. Üstelik, birçok mensubumuzun üniversite yönetimimizi haklı bulduğunu beyan etmesine karşın; kim olduğu belli olmayan kaynaklara atıf yapılarak bu karalamada bulunulması, düşüncesiz bir tavrın göstergesidir.” İfadesinde bulunuldu.

TEKRAR EDİYORUM; RANTÇI VE PEŞKEŞCİSİNİZ!
Polat, “Ben Meclisin ikinci partisinin İzmir Milletvekiliyim. Kadın, erkek, genç,yaşlı her kesimden vatandaşımız tarafından bölgemde bulunan sorunlara dikkat çekmek, haklarını, hukuklarını korumak ve savunmak amacıyla seçildim. Vatandaşlarımızın güvenine mazhar olmuş, halkımın milletvekiliyim.Aylardır öğrencilerimizin sorunlarını dinliyorum ve taleplerini haklı buluyorum. Daha önce vermiş olduğum soru önergesine gelen cevapta depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle bu tahliyenin yapıldığı bildirildi. Siyasi rant uğruna milyonlarca lira para harcanarak yapılan yeni rektörlük binasına siz geçin, öğrenciler Alsancak’ta bulunan eski rektörlük binasında eğitimlerine devam etsinler. Ancak siz bunu sağlayamazsınız çünkü tekrar ediyorum rantçı ve peşkeşcisiniz!” ifadesinde bulundu

Sayın Rektörün aklı belli ki siyasette kalmış.Bana cevap verme, eski vekil yeni rektör olan hanımefendinin haddine düşmez! Siz artık binlerce öğrencinin öğretim gördüğü, Türkiye’de ki en köklü üniversitelerden birinin rektörüsünüz. Bir siyasi partinin rektörlüğüne soyunmayın. Siyaseti bırakın ve öğrencilerin çığlığına kulak verin. Göreviniz öğrencilere muhalefet etmek değil daha iyi koşullarda, daha iyi ekipman ve stüdyolarda hizmet almasını sağlamaktır. Siyaseti bırakın siyasetçiler yapsın. Eğer siyaset yapmak istiyorsanız tekrar rakibim olarak aday olursunuz, o zaman gereken cevabı size ben değil halk verir. 

“GSF ÖĞRENCİLERİNE ÜVEY EVLAT MUAMELESİNDEN VAZGEÇİN!”
Polat, “ Madem depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle fakülteyi taşıyorsunuz, deprem raporları nerede? Güzel sanatlara ve bu fakültelerde yetişen sanatçılara ihtiyacımız var. GSF öğrencilerine üvey evlat muamelesi yapmaktan vazgeçin. Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ünde söylediği gibi; ‘Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.” dedi.

 
İzmir'de kaçak akaryakıt operasyonu
 
Minik Ayaz'a babasından ilik nakli yapıldı
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Serpil 27 Haziran 2019 Perşembe 09:41

Öğrencilerin koşullarının iyileştirileceği söyleniyor; yeni yerlerinde GSF'ye seramik fırını yaptınız mı,şimdiki okullarında olduğu gibi konservatuar öğrencilerinin bireysel çalışabilecekleri sınıfları(ki çok önemli)yapıldı mı,her iki okul öğrencilerinin öğrendiklerini sergileyebilecekleri salonları var mı,şehir dışından gelip okula yakın kiralık evlerde kalan öğrencilerin sözleşmelerini yenilediklerini biliyor musunuz?

Yorumu oyla      4      5  
Süleyman 27 Haziran 2019 Perşembe 08:17

Üniversitede manav açan rektör olarak tarihe geçti bu rektör.

Yorumu oyla      8      5  
izmirli 26 Haziran 2019 Çarşamba 16:20

9 eylül rektörünün kim olduğuna bakın önce.. narlıdere binası eski bir bine değil.. GSF Alsancaktaki yerinden edildi.. tınaztepe ne yaa.. yeni GSF binası yapacaksanız Alsancak stadı yanındaki yere döndürün Güzel Sanatlar Fakültesini.. rektör arzu ediyorsa tınaztepeye taşınsın... 2. kordondaki yeri boşaltsın bi zahmet...

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kaçak akaryakıt operasyonu
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde durdurulan ve Doğu Anadolu illerine gitmek ...
Pedofili ifadeler içeren kitapla ilgili flaş gelişme!
Ankara'da 'pedofili' ifadeler içeren 'Zümrüt Apartmanı' adlı kitabın yazarı ...
Agora duvarlarında 2 bin yıllık duvar yazıları
Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Smyrna Kazıları Başkanı Doç. ...
 
Teyzesine tecavüzden yargılanıyordu... Ünlü jokeyin cezası belli oldu!
İstanbul'da ağabeyinin eşi N.P'ye  iki jokey arkadaşının yardımı ile tecavüz ...
Ayşe öğretmen hakkında mahkeme kararını verdi
3 yıl önce telefonla katıldığı televizyon programındaki konuşmasında, ...
İzmir'de enişte cinayeti: Gözünü kırpmadan öldürdü!
İzmir'in Torbalı ilçesinde Muammer Zeyrek (33), halasının eşi Mehmet Sedat ...
 
Alkışlar üniversite birincisi Şeyda Melis için
Doğumu sırasında yaşadığı sorun nedeniyle serebral palsi hastası olarak ...
Çeşme-Atina feribot seferleri başlıyor
Çeşme’den Yunanistan’ın başkenti Atina’ya Aegean Seaways’in düzenleyeceği ...
Suriye'den acı haber: 1 asker şehit oldu!
Suriye'de, Zeytin Dalı Harekatı bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva