HABERLER>SPOR
18 Ağustos 2017 Cuma - 15:09

'Örgüt' suçlamasına taraftardan büyük tepki: Terörist değiliz! Göztepeliyiz!

Göztepe taraftarı, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında yapılan operasyonda 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçlaması getirilmesine sosyal medyadan tepki gösterdi. Konuyla ilgili Göztepe A.Ş. tarafından da açıklama geldi.

 Örgüt  suçlamasına taraftardan büyük tepki: Terörist değiliz! Göztepeliyiz!

EGEDESONSÖZ- Eskişehirspor ile Göztepe arasında, TFF 1. Lig play-off final karşılaşmasının yapıldığı Antalya Stadı'ndaki olaylara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 72 kişiden 55'i sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.

- GÖZTEPE-ESKİŞEHİRSPOR MAÇINA FLAŞ SORUŞTURMA: ONLARCA GÖZALTI!

Şüpheliler hakkında "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurmak", "kamu malına zarar vermek" suçlarından işlem yapılacağı öğrenilirken taraftarlar 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma' suçlamasına büyük tepki gösterdi. 

Fişlendiklerini savunan Göztepeli taraftarlar #GöztepeTaraftarıFişleniyor etiketiyle yapılan suçlamalara tepki gösteriyor.

GÖZTEPE KULÜBÜNDEN YAZILI AÇIKLAMA
Göztepe yönetimi, 4 Haziran 2017 tarihinde Antalya'da Eskişehirspor ile oynanan TFF 1. Lig Play-Off final maçında çıkan olaylar yüzünden 'örgütlü suç işledikleri' iddiasıyla gözaltına alınan taraftarları hakkında yazılı açıklama yaptı.

Konuyu İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne taşıdıklarını bildiren yönetimin kulüp resmi sitesinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu sabah itibarı ile bir kısım taraftarımız yaşanan olaylar gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştır. Söz konusu gözaltı işlemlerinin bizzat Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla yapıldığı ve soruşturmanın Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde gerçekleştirileceği bilgisi edinilmiştir. Eskişehirspor yönetimi ile yapılan görüşmelerde benzer sürecin Eskişehirspor taraftarları için de geçerli olduğu öğrenilmiştir.

Göztepe'nin sporda şiddetin karşısında olduğu tüm kamuoyu tarafından bilinmektedir. Kulübümüz, her fırsatta sporda şiddeti önlemeye yönelik çağrılarda bulunmuş, İzmir emniyet birimleri ile koordineli çalışmalar yaparak taraftarımızın sağduyusu ile son üç sezonda herhangi bir ceza almamıştır. Devam eden hukuki süreç kulübümüzce yakından takip edilmektedir. Soruşturmanın, 6222 sayılı kanun ile ilgili uygulamaların ötesinde, farklı boyutlarda olma ihtimaline binaen taraftarlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için kulübümüz, tüm yetkili mercilerle görüşerek gerekli girişimlerde bulunmaya başlamıştır." 

ATİLLA KAYA'DAN DESTEK MESAJI
Eskişehirspor ile Göztepe arasında oynanan play-off maçında yaşanan olayların ardından Göztepe taraftarına açılan soruşturmaya dair AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. 

Göztepe'nin geçtiğimiz üç yıl içinde iç saha maçlarında ceza almayan nadir kulüplerden olduğunu hatırlatan Kaya, ''Sporda şiddet noktasında, Göztepe Kulübümüzün de, şanlı taraftarımızın da, bizim de duruşumuz tüm kamuoyunun malumudur. Göztepe'miz ve şanlı taraftarımız, geçtiğimiz üç yıl boyunca oynanan iç saha maçlarında hiç ceza almayan nadir kulüplerden birisidir. Play-Off final maçında yaşanan olaylara ilişkin, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir soruşturma süreci başlatılmıştır. Başlatılan soruşturma sürecini, sabahın ilk saatlerinden itibaren kulübümüzle birlikte takip etmeye başladık. Bu hukuki süreci yakından takip edeceğiz. Taraftarlarımızın da her zaman olduğu gibi sağduyulu davranmaya devam edeceğinden şüphem yoktur'' dedi. 

 
Mehmetçik 'Şah Damarını' kesecek
 
Dövmesinden teşhis edildi... Korkunç olay!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
18 Ağustos 2017 Cuma 18:32

yalnız örgüt suçlaması ağır olmuş. diğer türlü olay çıkaran kim varsa yoksa bir daha statlara sokmayacaksın. Konya' da adam sahaya dalıyor hem de bıçakla. bu tiplerin ne işi var statlarda !

Yorumu oyla      11      5  
ahmet 18 Ağustos 2017 Cuma 16:55

zühtü kim

Yorumu oyla      13      5  
alsancak 18 Ağustos 2017 Cuma 15:51

zühtü bey'e dil uzatan tayfa burda mı

Yorumu oyla      11      6  
18 Ağustos 2017 Cuma 15:35

Sahaya bomba atan taraftar nasıl oluyor ? İnsan gibi maç izlemeyi ne zaman öğreneceksiniz? Esas mahalle arası statlar bitsin o zaman cümbüşü seyredin.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Göztepe, Nizic transferi için beklemede
Süper Lig'in ikinci haftasında pazar günü deplasmanda Kayserispor'la karşılaşacak Göztepe, ...
Karşıyaka'ya kurul müjdesi: O borçlar ödenmeyecek!
İkinci Lig Beyaz Grup ekiplerinden Karşıyaka'ya Futbol Federasyonu Uyuşmazlık ...
Karşıyakalı masterler Midilli yolcusu
Karşıayaka masterler, yarın Yunanistan'ın Midilli Adası'nda Pallesviakos ...
 
Altay hazırlık maçında direkleri dövdü: 1-1
İkinci Lig Beyaz Grup ekiplerinden Altay, yeni sezon öncesi oynadığı son ...
Karşıyakalı voleybolcular plajda güç depoluyor
Kadınlar Voleybol 1'inci Ligi A Grubu ekiplerinden Karşıyaka, yeni sezon ...
Menemen Belediyespor maçlarını oynayacağı stat belli oldu
İkinci Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Menemen Belediyespor, İlçe Stadı'ndaki ...
 
Bucaspor'da çifte şok
İkinci Lig Kırmızı Grup'taki ilk maçında 26 Ağustos Cumartesi günü Keçiörengücü'nü ...
Göztepe-Eskişehirspor maçına flaş soruşturma: Onlarca gözaltı!
Antalya'da Göztepe- Eskişehirspor arasında oynanan Süper Lig'e yükselme ...
Bucaspor'da Yunus şoku
İkinci Lig Kırmızı Grup'ta 26 Ağustos Cumartesi günü evinde Keçiörengücü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva