HABERLER>GÜNCEL
13 Nisan 2019 Cumartesi - 13:33

'Organik kitaplar' ilgi gördü

İzmir Kitap Fuarı'nda, bir yayınevi tarafından Türkiye'de ilk defa bir yıl önce yayımlanan okul öncesi dönem için tasarlanmış organik kitaplar, çocukların ve ailelerin ilgisini çekti. Kitapların çevreye zararının olmadığı, ekolojik, kokusuz ve doğal matbaa malzemeleri ile çocukların gelişimi ve yaşı dikkate alınarak basıldığı belirtildi.

 Organik kitaplar  ilgi gördü

İzmir Kitap Fuarı'nda her yıl stant açan İstanbul merkezli bir yayınevi, yaklaşık bir yıl önce okul öncesi çağındaki çocuklar için organik kitap serisi üretti. Pedagog Tolga Canay danışmanlığında, çocukların yaşı ve gelişim özellikleri dikkate alınarak seçilen kitaplardan oluşan seri, miniklerin sağlığına ve çevreye zararı olmayan ekolojik, kokusuz ve doğal matbaa malzemeleri ile üretildi. Sayfaların yüzeyindeki koruyucu laminasyon uygulaması ile çocukların mürekkebe teması engellenen kitap serisi, toplam 26 kitaptan oluşuyor. Her birinde farklı hikayelerin anlatıldığı bol görsel bulunduran kitaplar, ortalama 35'er sayfadan oluşuyor. Kendini kabul ettirme, hayal gücünü geliştirme, paylaşım, sorumluluk, hayvan sevgisi, karakter eğitimi, fedakarlık, birlikte hareket etme, koşulsuz sevgi, kabullenme gibi kazanımlar sağlayan hikayelerden oluşan organik kitapların yazarları arasında ödüllü yazarlardan Todd Parr, Antoinette Portis, Doreen Cronin, Ryan T. Higgins de bulunuyor.

'KÜÇÜK ÇOCUKLAR BU KİTAPLARI RAHATLIKLA ISIRABİLİR'
Organik kitaplar arasında en sevilenlerin Sonja Danowski'nin Küçük Gece Kedisi ve Carolyn Curtis'in Ayı Yürüyüşe Çıkardım adlı eserler olduğunu söyleyen yayınevi temsilcisi Burcu Atıcı, "Geçtiğimiz sene ilk yayınlandığından beri kitaplara ilgi çok güzel. Gerek velilerimiz, gerek öğretmenlerimiz, gerekse okuyan çocuklardan beklediğimiz ilgiyi gördük. Organik kitaplar daha yeni bir dünya, çok daha büyüyecek, içine yeni kitaplar katıyoruz sürekli. Türkiye'de ilk kez bizim yayınevimiz üretti organik kitapları. Pedagogumuz Tolga Bey, kitapların içeriklerini onaylıyor. Geçen sene çok bilinmiyordu, fakat bu sene artık herkes kitapları bilerek geliyor. Üretim malzemeleri tamamen doğal olduğu için 0-6 yaş arası çocuklar hiçbir şekilde kimyasala maruz kalmıyor. 0-3 yaş kitapları ağzına almak konusunda çok hevesli, onlar da gönül rahatlığıyla kitapları ısırabilirler. Kitapların içeriklerinde de hep mesajlar var. Gerek yardımseverlik, gerek paylaşmayı öğrenmek olsun, açıktan açığa olmasa da mutlaka bir mesaj veriyor kitaplarımız" diye konuştu.

Organik kitapları inceleyen ebeveynlerden biri olan Banu Yaman, "Gerçekten kitaplar çocukların ağzına burnuna değiyor. Kitabın görselleri de çok başarılı olmuş. Çocuklar görsellere bakıyorlar çünkü. Hikaye de eminim gayet güzeldir. Ben beğendim, çok başarılı bir çalışma olmuş" dedi. Fuar ziyaretçilerinden Derya Ağıroğlu, "Kitapları daha önceden de incelemiştim, çocukların kullanması adına uygun. Çeşitli boya maddeleri sağlığa zararlı olduğu için organik maddelerin kullanılması benim için daha iyi" diye konuştu.

Kızı için organik kitap alan öğretmen Funda Başkurt ise, "Kitapları mutlaka içeriğini okuyarak, bakarak, inceleyerek alıyorum. Her şey katkılı, her şey zararlı olduğu için ne kadar organik ürün bulursak, çocuklarımızı zararlı maddelerden o kadar korumuş oluruz" şeklinde konuştu. Kitapları inceleyen öğrencilerden 9 yaşındaki Ecrin Şekerci ise, "Kitaplar çok güzel görünüyor, hepsi organik olduğu için bize zararları yok. Bence herkes okuyabilir" ifadelerini kullandı. (DHA)

 
Bakan Soylu: FETÖ'yü büyük ölçüde temizledik
 
Altay'da hedef 6'da 6
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Soylu: FETÖ'yü büyük ölçüde temizledik
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ'den PKK'ya kadar bütün illegal yapılar ...
Erdoğan'dan SP liderine Çamlıca Camii yanıtı
Önder İmam Hatipliler Derneği Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep ...
Avukatın sopayla dövdüğü 'Adalet' kör oldu
İzmir'de bir avukatın sopalı ve yumruklu saldırısına uğradığı iddia edilen ...
 
İzmer merkezli FETÖ operasyonunda: 7 tutuklama
İzmir merkezli 13 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı ...
Akılalmaz olay! Makyaj yaparken az kalsın canından oluyordu
Niğde'de üniversite öğrencisi T.Y., kaldığı yurdun 2'nci katında pencere ...
Tarsus'ta araç çaldı, Adana’da ölü bulundu
Mersin'de refüje çarpmasının ardından kendisine yardıma gelen bir sürücünün ...
 
Bakan açıkladı: Bayiye gitme dönemi bitiyor
Mobil abonelik sözleşmeleri için bayilere gitmeye gerek kalmayacak. Ulaştırma ...
İzmir'de 127 ankesörlü telefonda FETÖ izi!
İzmir'de, kentteki 4 bin 620 ankesörlü telefondan 127'sinde Fethullahçı ...
Yunan savaş gemisi boğazlardan geçti!
Yunanistan Donanması'na ait P 71 Borda numaralı savaş gemisi İstanbul ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva