HABERLER>SAĞLIK
1 Mart 2019 Cuma - 21:34

'Organ bağışında bulunmak asil bir davranıştır'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, "Dünyevi hiçbir karşılık beklemeden, hastalarımıza umut ışığı olmak, organ, ilik ve kök hücre bağışında bulunmak ne asil bir davranıştır" dedi.

 Organ bağışında bulunmak asil bir davranıştır

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ile geldiği İzmit ilçesindeki tarihi Fevziye Camisi'nde, "Bereket Mevsimi Üç Aylar" konulu hutbe verdi, cuma namazını kıldırdı.

Erbaş, hutbesine, "Ey iman edenler. Allah'a itaatsizlikten sakının. Herkes yarın için ne hazırladığına baksın! Evet, Allah'a itaatsizlikten sakının. Şüphesiz, Allah yapıp ettiklerinizin tamamından haberdardır" ayetiyle başladı.

Rahmet ve mağfiret iklimi olan üç aylara ulaştıran Allah'a şükreden Erbaş, şöyle devam etti:

"Recep, şaban ve ramazanı içinde barındıran üç aylar, Regaib gecesiyle başlar, Miraç ve Berat gecesiyle devam eder ve bin aydan daha hayırlı Kadir gecesiyle zirveye ulaşır. Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren, ülfet ve muhabbetimizi artıran Ramazan Bayramıyla taçlanır. Üç aylar, hasretle yolunu gözlediğimiz, gönül hanemize konuk ettiğimiz kutlu misafirimizdir. Allah Resulü, üç ayları karşılarken şöyle dua etmiştir: 'Allah'ım. Recep ve şaban aylarını hakkımızda mübarek eyle, bizi ramazan ayına ulaştır.'

Üç aylar, ilahi rahmetin oluk oluk aktığı, manevi huzur ve sükunun gönüllere indiği kıymetli bir zaman dilimidir. Bizler bu mübarek vakitlerde ömrümüzün muhasebesini yapar, yaratılış gayemizi yeniden idrak ederiz. Kulluk ve ibadete, hayır ve hasenata, iyilik ve güzelliklere her zamankinden daha fazla yönelir, gönül dünyamızı imar ederiz. Hayatın karmaşası içinde ihmal ettiğimiz görev ve sorumluluklarımızı hatırlarız."

Erbaş, gelecek hafta perşembe gününü cumaya bağlayan gecenin feyz ve bereketle dolu Regaib gecesi olduğunu anımsatarak, "Regaib, özlenen, rağbet edilen ve değer verilen demektir. Regaib gecesi, üç ayların müjdecisi, Kur'an ayı, ramazanın habercisidir. Bu gece, akıp giden hayatımızda asıl kazancın, Cenab-ı Hakk'a yönelmek, kulluk sözümüzü tutmak olduğunu bize hatırlatır" diye konuştu.

"İYİLİĞİN YOLLARI PEK ÇOKTUR"
Hutbenin başında okuduğu ayete, bu ilahi hitaba uygun olarak her müminin, rahmet ve mağfiretle dolu üç aylarda daha fazla iyilik yapmaya vesile araması gerektiğini vurgulayan Erbaş, şunları kaydetti:

"İyiliğin yolları pek çoktur. Bazen yolunu şaşıran birine yol göstermektir iyilik. Bazen insanlara eziyet veren bir şeyi yoldan kaldırmaktır. Bazen de ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak, onlara infakta bulunmaktır. İnfak ise sadece parayla yapılan bir iyilik değildir. Sevgili Peygamberimiz, 'Her iyilik sadakadır.' buyurarak, nice infak çeşidine işaret etmiştir. Şifa bekleyen bir hastanın derdine derman, hastalığına çare olmak da bir infaktır. Dünyevi hiçbir karşılık beklemeden, hastalarımıza umut ışığı olmak, organ, ilik ve kök hücre bağışında bulunmak ne asil bir davranıştır. Şüphesiz dini ve insani sorumluluğumuzun gereği olan böylesi davranışlar bereket ve mağfiret iklimi olan üç aylarda Rabb'imizin rızasını bize kazandıracak en önemli amellerdendir. Nitekim Cenab-ı Hakk, Kur'an-ı Kerim'de 'Kim bir canı kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur' buyurur."

Üç ayların, müminlere açılmış bir fırsat kapısı olduğunu, bu gün ve gecelerin Rabb'in rızasını kazanmak için vesile kılınması gerektiğine işaret eden Erbaş, kulluğun yalnızca bu gün ve gecelerle sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Erbaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hayatımız boyunca rağbetimiz daima Yüce Mevla'ya olsun. Bu vesileyle necip milletimizin ve bütün İslam aleminin Regaib Kandili'ni tebrik ediyorum. Üç ayların rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin insanlığın hidayetine, barış ve huzuruna vesile olmasını yüce Rabb'imden niyaz ediyorum."(AA)

 
CHP Ödemiş'te yeni yönetim törenle tanıtıldı
 
Hamile eşinini 25 yerinden bıçakladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eczacılardan İzmir buluşması!
İzmir Eczacı Odası tarafından ‘Güçlü Eczane, Danışman Eczacı, Güvenli ...
Çocuklardan nadir hastalıklar için mavi kurdele
Bayraklı ilçesindeki 100'üncü Yıl İlkokulu'nun öğrencileri, '28 Şubat ...
Doktor acil servisten esinlenerek roman yazdı
Manisalı acil tıp uzmanı doktor, yaklaşık 5 yıldır görev yaptığı servise ...
 
'Cüceler' engelli statüsüne alındı
KDK'nin halk arasında "Cücelik" olarak bilinen akondroplazili vatandaşların ...
Üniversite öğrencilerinden kök hücre ve kan bağışı
İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, kan ...
Yılmadı... Azmetti... 50 yaşında Tıp Fakültesi'ne girdi
İzmir Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi 1'inci sınıf öğrencisi Ahmet ...
 
Üniversite mezunu İzmirli Görkem'in acı kaderi: Ana yüreği yangın yeri
İzmir'de merkezi sinir sistemine etki eden ve sinirde oluşan tümör nedeniyle ...
Diyanet İşleri Başkanı'ndan Öykü Arin çağrısı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Antalya'da hayata tutunması için ilik ...
İzmirli minik Rüya'nın tedavisi için Küba umudu
İzmir'de yaşayan Rüya Ertaş'ın (8) beyninde geçtiğimiz yıl kötü huylu ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva