HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
6 Nisan 2019 Cumartesi - 09:28

'Meslek Fabrikası' çiçek açtı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Fabrikası, "Profesyonel Çiçek Tasarımı Kursu" ile son yıllarda yükselişe geçen dekoratif çiçekçilik sektörüne yeni kalifiye elemanlar kazandırıyor. 5 haftalık eğitim programını tamamlayarak sertifikalarını alan kursiyerler, çiçek piyasasında eğitim veren başka bir kurum olmaması nedeniyle sektörde kolaylıkla iş bulabildiklerini belirtiyor.

 Meslek Fabrikası  çiçek açtı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki işgücü potansiyelini artırmak ve sektörlere kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla kurduğu Meslek Fabrikası, her yaştan kursiyere aile bütçelerine katkı sağlayabilecekleri beceriler kazandırıyor. Artan kurs çeşitliliği Meslek Fabrikası'na yönelen ilgiyi de artırıyor. Son dönemde rağbet gören kurslardan biri de "Profesyonel Çiçek Tasarımı". Renkleri ve kokularıyla bulundukları ortama hayat veren çiçekler, alınan eğitim sayesinde birer sanat eserine dönüşüyor. Teorik bilgilerle başlayan kursta çiçek bakımından buket tasarımına, teraryum dizaynından gelin tacı yapımına, kapı süsünden çiçekli şapka dekora syonuna kadar akla gelen pek çok konuda eğitim veriliyor.

Türkiye'de bir ilk
5 haftalık eğitim programını başarıyla tamamlayan 14 kursiyer, sertifikalarını törenle aldı. Profesyonel çiçekçilik kursu eğitmeni Sema Altan, Amerika’da da çiçek tasarımı eğitimleri verdiğini ve 40 yılı aşkın bir süredir çiçekle uğraştığını belirterek, Türkiye’de ilk defa özel sektörün dışında profesyonel çiçekçilik kursunu İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığına dikkat çekti. Altan, "Meslek Fabrikası harika bir iş yaptı. Aşırı bir talep oldu ve  öğrencilerimizi ancak mülakatla kursa alabildik. Çiçek piyasasında eğitim veren hiçbir kurum yok. Bu kurs sayesinde öğrencilerimiz işe giriyorlar. Atölyeleri olanlar organizasyonlar alıyorlar. İzmir’den sektöre bir renk katıyoruz” şeklinde konuştu.Başardım!
Geçen yıl bir çiçekçi dükkanı açtığını ancak mesleki eğitim almadığı için bir hayli zorlandığını belirten Kıymet Gökoğlan ise Meslek Fabrikası’ndaki çiçekçilik kursunda çok şey öğrendiğini söyledi. Gökoğlan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum Sema Altan gibi değerli bir hocadan ders aldık. Şimdi dükkanımda beni hor gören arkadaşlardan daha başarılıyım. Bunu da Meslek Fabrikası sayesinde başardım” dedi.

Çok şanslıyız
Kursiyerlerden Moğolistan asıllı Uralay Askar da 2 yıldır çiçekçilik sektöründe çalışmasına rağmen, mesleki bilgisi olmadığı için sıkıntılar yaşadığını söyledi. Nasıl eğitim alabileceğini araştırırken Meslek Fabrikası’nın kursunu gördüğünü söyleyen Askar, "Daha önce hiç bilmediğiz şeyler öğrendik, bu yüzden çok şanslıyız” dedi.Bilincimiz de arttı
Kursa katılan az sayıdaki erkeklerden biri de Ukbe Sarıcalı'ydı. 5 haftalık bir eğitim aldıklarını, çiçeğin tarihinden başlayarak en ince detaylarına kadar her şeyi öğrendiklerini belirten Sarıcalı, "Hayat felsefesi olarak da insanın bilincini arttıran bir kurs oldu. Tasarımcılığımla çiçekçiliği birleştirerek harika işler başaracağımı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Mühendislikten çiçekçiliğe renkli geçiş
Jeoloji mühendisi Özge Eryetim, işyeri kapandıktan sonra kendisine en uygun bulduğu çiçekçilik mesleğini tercih ettiğini söyledi. Kurstan sonra bir organizasyon şirketinde çalışmaya başlayan Eryetim, burada öğrendiklerini düğünlerde uyguladığını belirterek, kendisine bu fırsatı tanıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. 

 
Hırsızın savunması: "Zevkine çalıyorum!"
 
İzmir'de çöp ev operasyonu: Ölmek üzereydiler...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Da Vinci' anısına özel sergi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 100 eserden oluşan çok özel bir sergiye ev ...
İzmir'de 15 yıllık koltuğu öğrencisi devraldı
İzmir'in Tire ilçesinde 15 yıldır belediye başkanlığı yapan Tayfur Çiçek, ...
Bornova'da İduğ dönemi resmen başladı
İzmir'in Bornova ilçesinde belediye başkanı seçilen CHP'li Mustafa İduğ, ...
 
Kınık'ta ikinci Doğruer dönemi resmen başladı
İzmir'in Kınık ilçesinde belediye başkanı seçilen mevcut başkan AK Partili ...
Metro otoparkındaki facianın ardından inşaat durdu!
İzmir'in Konak ilçesinde metro araçları için yapılan, 13 Mart'ta meydana ...
Başkan Selvitopu: Bunların amacı Karabağlar’ı kuşatmak!
Karabağlar’da üniversite için tahsis edilen bölgenin bir bölümünün konut ...
 
Başkan Selvitopu: Bundan sonraki sloganımız 'Çalışmak'
31 Mart yerel seçimlerinden büyük bir başarıya imza atarak ayrılan Karabağlar ...
Başkan Selvitopu’ndan ilçe örgütüne teşekkür ziyareti
31 Mart yerel seçimlerinde oylarını bir önceki seçime göre yüzde 11.16 ...
Börklüce Mustafa dünya sahnesinde
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği “Börklüce Uluslararası ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva