HABERLER>GÜNCEL
20 Haziran 2019 Perşembe - 14:09

'Kullanmadım' dediği ByLock'a 81 bin kez erişim sağlamış

Malatya'da FETÖ/PDY'ye ilişkin davada örgütün mahrem imamlarından Aziz Aslan hakkındaki gerekçeli kararda, sanığın "Kullanmadım" dediği ByLock'a 81 bin 429 kez erişim sağladığı belirtildi.

 Kullanmadım  dediği ByLock a 81 bin kez erişim sağlamış

Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada örgütün mahrem imamlarından sorumlu "müdür yardımcısı" olduğu gerekçesiyle 10 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan eski öğretmen hakkındaki gerekçeli kararda, sanığın "Kullanmadım" dediği ByLock'a 81 bin 429 kez erişim sağladığı bilgisi yer aldı.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesince "terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan, örgüte ait eğitim kurumlarında öğretmenlik yapan Aziz Aslan hakkındaki gerekçeli karar açıklandı.

Sanık savunması, tanık beyanları, delil değerlendirmesi gibi bölümlerin yer aldığı gerekçeli kararda, FETÖ/PDY'nin amacı, stratejisi, yapılanması, işleyişi ve faaliyetleri hakkında ayrıntılara yer verildi.

Kararda, sanığın örgüt yapılanmasındaki "Gaziantep büyük bölge" içinde bulunan Malatya'da emniyet teşkilatı mahrem imamlarından sorumlu "müdür yardımcısı" olarak görev yaptığı, ByLock ve Eagle programlarının kullanıcısı olduğu belirtildi.

Sanığın örgüt içinde önemli pozisyonda yer aldığı kaydedilen iddianamede, Aslan'ın hakkındaki yakalama emrinden 18 ay sonra gözaltına alındığı ifade edildi.

Kararda, sanığın Bank Asya'da ilgili çağrı tarihlerinden sonra dikkati çekici mahiyet ve miktarda işlemleri olduğunun görüldüğü anlatıldı.

Etkin pişmanlık hükümleri çerçevesinde ifade veren bazı "mahrem imamların" aleyhteki beyanlarının da yer aldığı gerekçeli kararda, sanığın bu kişilerden sorumlu olduğu bildirildi.

Sanığın "Abdullah" kod adını kullandığı, savunmasında üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği belirtilen kararda, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"ByLock tespit tutanağına göre sanığın adına kayıtlı telefon hattı üzerinden ByLock programını kullandığının tespit edildiği, kullanıcı adının sanığın adını içeren 'aaziz', şifrenin sanığın adı ve ikamet ettiği Malatya ili plaka kodundan oluşan '44aziz+' olduğu belirlenmiştir. Bylock listesinde hakkında aynı suçtan soruşturma ve kovuşturma yürütülen ve bir kısmı mahkememizde yargılanan emniyet yapılanması mahrem imamlarıyla polis memurlarının ekli olduğu, bu kişilerin sanığın örgüt içinde polis mahrem imamlarından sorumlu olarak faaliyet gösterdiği iddiasını doğrulamıştır. Her ne kadar sanık ByLock programını kullanmadığını savunmuşsa da telefon hattıyla ByLock IP adreslerine 11 Ağustos 2014 ile 9 Ekim 2015 tarihleri arasında 81 bin 429 kez erişimde bulunduğu, hesabını bizzat kullandığı, sanığın ByLock kullanmadığına dair savunmasının cezadan kurtulmaya yönelik olduğu ve savunmasına itibar edilemeyeceği kanaatine ulaşılmıştır."

Hakkında beyanda bulunmaması için tehdit etmiş

Kararda, talimatla ifadesi alınan kişinin, sanık Aziz Arslan'ın kendisinden sorumlu "zümre başkanı" olduğunu, 15 Temmuz sürecinden sonra kendisi hakkında beyanda bulunmaması için tehdit edildiğini, telefonundaki ByLock programı güncellemelerini sanığın yaptığını, polis memurlarından topladıkları himmetleri Arslan'a verdiğini söylediği kaydedildi.

"Savunmasına itibar edilmemiştir"

Sanığın örgütsel bir faaliyetinin olmadığını beyan ettiği ve tanık beyanlarını reddettiği belirtilen gerekçeli kararda, şu ifadelere yer verildi:

"Sanığın Malatya'da sırasıyla mahrem imamlık ve mahrem imamlardan sorumlu zümre başkanı olarak faaliyet gösterdiği anlaşılmış, sanığın iddiaları tümüyle inkara yönelen savunmasına itibar edilmemiştir. Sanığın örgüt üyeleri tarafından kullanılan ByLock programını kullandığı, tanık beyanlarına göre örgüt içinde önemli konumda polis mahrem imamlarından sorumlu zümre başkanı olarak faaliyet gösterdiği, örgütün finans ayağını oluşturan Bank Asya'da bulunan hesabına önemli miktarda para ve altın yatırıp katılım hesabı açtırdığı, bu haliyle örgütün gayesini bilerek ve benimseyerek bu örgüte girip örgüte katılmayı, bağlanmayı ve hiyerarşik gücün emrine girmeyi kabul ettiği anlaşılan sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçunu işlediği sabit görülerek, eylemine uyan terör örgütüne üye olma suçundan cezalandırılmıştır." (AA)

 
Üniversiteli kızlara cinsel taciz şüphelisinden akıl almaz savunma: Eşim gidince boşluğa düştüm
 
4 gün sonra bulunan esnaf, geçici hafıza kaybı yaşamış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üniversiteli kızlara cinsel taciz şüphelisinden akıl almaz savunma: Eşim gidince boşluğa düştüm
Konya'da yevmiyeyle gündelik işlerde çalışan Nuri D. (26), takip ettiği ...
Altınordu'da Sefa Yılmaz ile yollar ayrıldı
Spor Toto 1'inci Lig ekiplerinden Altınordu'da sözleşmesi sona eren sağ ...
DHKP/C'nin sözde Türkiye sorumlusu yakalandı
Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik soruşturma kapsamında bir hukuk bürosuna ...
 
İzmir'deki 'usulsüz dinleme' davasında karar
İzmir'deki usulsüz dinleme davasında 27'si eski emniyet mensubu 29 sanığa ...
İki ilçede 69 kaçak göçmen yakalandı
Menderes ve Dikili ilçeleri açıklarında durdurulan 2 ayrı lastik botta, 69 kaçak göçmen yakalandı.
Klavyelere bir tuş daha eklenecek
Klavyelerde bir standart olan Windows tuşu ile birlikte Microsoft'un klavyelere ...
 
İzmir'de iş adamından boşanma aşamasındaki eşine darp!
İzmir’in Çeşme ilçesindeki bir gece kulübüne kayınbiraderinin sözlüsü ...
Okul kantinlerinde yeni dönem başlıyor!
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okul/kurumların bünyesinde ...
Karşıyaka'da kaza: 4 kişi yaralandı
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde otomobilin park halindeki otobüse çarpması sonucu 4 kişi yaralandı. 
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva