HABERLER>EKONOMİ
22 Nisan 2021 Perşembe - 09:25

Açıklama yaptı: Hiç kimse mağdur olmayacak

Türkiye'de işlem yapan kripto para borsalarından Thodex'te iki gündür işlem yapılamıyor. 391 bin kişinin işlem yaptığı platformun kurucusu Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto parayla kaçtığı belirtiliyor. Şirket ise 4-5 gün sürecek bakım çalışması nedeniyle işlemlerin durduğu iddiasında. Siber suçlarla mücadele ekipleri şirketin merkezinde inceleme yapıyor. Özer'in 20 Nisan Salı günü saat 19.50'de Arnavutluk Tiran'a gittiği belirlendi. İddiaları yalanlayan Faruk Fatih Özer, "Yatırımcılarla görüşmeye gittim" dedi.

Açıklama yaptı: Hiç kimse mağdur olmayacak

Türkiye kripto para dünyasında dolandırıcılık vakası yaşandığı iddia ediliyor. 

Geçtiğimiz günlerde 2 milyon Dogecoin dağıtacağını açıklayarak dikkatleri üzerine çeken kripto para borsası Thodex kullanıcılarının sistemden paralarını çekemediği belirtildi.

Şirket iki gün önce yaptığı açıklamasında 6 saat sürecek planlı bakım çalışmasının ardından tüm sorunların giderileceğini duyurmuştu.

Duyurulan sürenin ardından sorunun devam etmesi üzerine şirket bir açıklama daha yapmış, bu kez bakım çalışmasının 4-5 gün süreceğini belirtmişti. Ancak devam eden sorun nedeniyle Thodex'te aktif hesabı olan 391 bin kişinin panik halinde olduğu belirtildi.

AÇIKLAMA GELDİ: YATIRIMCILARLA GÖRÜŞMEKJ İÇİN YURTDIŞINA GİTTİM
Bu gelişmeler yaşanırken, Thodex’in kurucusu ve CEO’su Faruk Fatih Özer sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı:

Thodex’in Değerli kullanıcıları ,

Yaşamış olduğumuz sürece ilişkin olarak kamuoyu ve Thodex Platformumuzu kullanan Sayın kullanıcıları bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur. Öncelikle belirtmek isterim ki; kamuoyunda şirketim Koineks Teknolojileri A.Ş. ve sahibi olduğu Thodex platformu hakkında ortaya atılan iddiaların bir çoğu mesnetsizdir.

700.000’e yakın kullanıcının işlem yaptığı Thodex platformu bugüne kadar hiç kimseyi mağdur etmediği gibi bundan böyle de etmeyecektir. 2018 yılında şirketimize yönelik olarak gerçekleştirilen siber saldırı neticesinde meydana gelen 25.000.000,00 – TL . zararı hiçbir kullanıcımıza yansıtmaksızın şirketimiz kendi imkanları ile tolere etmiş ve yeniden bir siber saldırı olayı yaşamamak için ciddi alt yapı sistem değişikliğine gitmiştir.

Yaşanan süreçte şirketin gerek mali yapısı gerek kullanıcı sayısı dikkate alındığında hem yurtiçi hem de yurt dışı birçok yatırımcının dikkatini çekmiş, uluslararası düzeyde çok ciddi ortaklık teklifleri almıştır. Yaklaşık 3 aydır sürdürülen ortaklık görüşmeleri sırasında mali ve dijital veriler birlikte incelendiğinde şirket hesaplarında anormal bir dalgalanma olduğu geçen hafta itibari ile tespit edilmiştir. Bunun sebep ve kaynaklarının ne olduğunun tespiti için Thodex Platformu geçici süre ile işleme kapatılmıştır.

Şirket teknik ekibimiz bu araştırmayı yaparken şahsım olarak da yurt dışı yatırımcı ile nihai görüşmeleri yapmak için 19.04.2021 tarihinde yurt dışına çıkmış bulunmaktayım . Şirket hesaplarında yapılan incelemede yaşanan siber saldırı olayının devam ettiği ve bir kısım hesap sahiplerinin doğru verilerine ulaşılamadığı tespit olunmuştur.

22.04.2021 günü kamuoyuna yansıyan ve yaklaşık 391.000 kişinin yaklaşık 2 milyar USD zarara uğratılarak ortadan kaybolduğum iddiaları asılsızdır. İnsaf izan sınırlarını aşan bu iddialara acilen cevap vermek açısından bu açıklamayı yapma zaruretim doğmuştur.

Öncelikle ; ilk tespitlerimize göre 700.000’e yakın kullanıcımızın sadece 30.000’e yakın kısmında şüpheli durum söz konusu olup bu kişilerin de platformdaki banka giriş bedellerinin karşılığı şirket hesaplarında mevcuttur . Bu itibarla ; öncelikle hiçbir kullanıcının mağdur olmayacağını kamuoyuna duyururum.

AYRICA; BİR TAKIM KİŞİLERİN KENDİLERİNİ UZMAN OLARAK TANITMAK SURETİYLE GEREK SOSYAL MEDYADA GEREKSE BASIN YAYIN ORGANLARI ARACILIĞI İLE KAMUOYUNA 2 MİLYAR USD GİBİ AKLA , MANTIĞA VE HESABA UYMAYAN BİR TUTAR İLE ALGI OLUŞTURMASI DA KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR . ZİRA ; BIRAKINIZ THODEX’İN İŞLEM HACMİNİ TÜM TÜRKİYE’DEKİ KRİPTO PARA PLATFORMLARININ İŞLEM HACMİ BU SEVİYEDE DEĞİLDİR .

POLİS İNCELEME YAPIYOR
İddialara yönelik emniyet güçleri inceleme başlattı. Thodex'in istanbul Kadıköy'deki merkezine polis ekileri sevk edildi. Siber suçlarla mücadele ekipleri şu anda şirkette inceleme yapıyor. 

TİRAN'A GİTMİŞ
Bu arada Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in ise 20 Nisan Salı günü saat 19.50'de Arnavutluk Tiran'a gittiği belirlendi. Faruk Fatih Özer'in İstanbul Havalimanı'ndan ayrılırken footoğrafı ortaya çıktı.

Faruk Fatih Özer'in sosyal medya hesaplarını kapattığı görünüyor. 

REKOR SONRASI KAPANDI
Günlük 1.3 milyar dolarlık rekor işlem hacmine ulaşmasının ardından işlemlere tamamen kapanan Thodex'in sitesinde de sorunun devam ettiğine yönelik duyuru dışında bir şey yer almıyor.

ÖZER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Mağdur olduğunu savunan kişiler, sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyor. Faruk Fatih Özer hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan suç duyurusunda bulunuldu. Avukat Üsame Ceran Faruk Fatih Özer’in 20 Nisan günü İstanbul Havalimanı’ndan çıkış yapıldığına dair iddialar olduğunu da suç duyurusunda belirtti.

Ceran, şüpheli ya da şüphelilerin malvarlıklarına el konulmasını talep ederek gözaltı kararı verilmesi ve yurtdışı çıkış yasağı tedbiri uygulanmasının önemli olduğunu açıkladı.

2 MİLYON DOGECOIN KAMPANYASI!
Şirketin geçtiğimiz günlerde 2 milyon Dogecoin dağıtacağını açıkladıktan sonra yatırımcı sayısını artırdığı belirtiliyor. Daha önceden çekilişle lüks araç dağıtan platforma son kampanyanın ardından diğer borsalardan çok sayıda yatırımcının geldiği ifade ediliyor.

MERKEZ BANKASI EL ATMIŞTI
Öte yandan idddiaların Merkez Bankası'nın kripto varlık düzenlemesinin ardından gelmesi dikkat çekti. 30 Nisan'da yürürlüğe girecek yönetmeliğe göre, kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacak ve bu varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacak.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada kripto paraların, "ödemelerde kullanılmasının engellenmesine" vurgu yapılırken mevcut piyasa ödeme araçlarına güvensizlik oluşmasına engel olmak istendiği belirtildi.

 
Bayraklı'nın her mahallesinde 23 Nisan coşkusu
 
İzmir'de o bölge için 'kesin korunacak alan' kararı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ANKARA 23 Nisan 2021 Cuma 18:18

Evettt Mağdurlardan Biri Açiklama Yapmis; 4 Milyonu Var Mış 30 Milyonu Olmuş; 4 Milyon 30 Milyon Olunca Her Şey Güzel... Ama 4 Milyon da Uçunca Mı Kötü... Yasal Düzenleme Olmayan Bir Sistemden Bir de Parasını İstiyor Mus... Masak Uyumaya Devam Etsin... Bu İşin Siyasi Ayağı Ortaya Çıkarılarak; Mağdur Olduk Diyenlere de Sorusturma Baslatılmali; Ayrıca Bloke Konulan Hesaplarda Varsa Para; BubPara da Hazineye Aktarilmali. Magdurlara Bir Kurus Bile Ödeme Yapilmamali... Para Artinca Devlete Basvurusu Yapmamiş Para Kaybolunca İmdattt İmdatttt Diye Feryat Etmemeli Mağduruz Diye Ayaklanan Kisiler... Burada Mağdur YOK... Mağdurlar Ve Bu Kişi Ortak Bir Çete Kurmuşlar Hepsi Bu;

Yorumu oyla      2      3  
ANKARA 22 Nisan 2021 Perşembe 18:15

Masak Uyumus Uyumuş... Konu Basına Aktarılınca Masak Hadii Gidip Bir Bakalim Demis... Bu Dolandırıcılığın Ortakları Kimler! Siyasi Ve de Resmi Makamlar Ayağı Ortaya Çıkarılmalı... Siyasei Ayağı Kim Midir... Bir Şeyler Olduğu Kesin Ama Ne Olduğu Belli Değil...

Yorumu oyla      2      3  
ANKARA 22 Nisan 2021 Perşembe 18:12

Sirketin İnternet Sitesindeki Açıklamayı Yapan Kişi Acemice Yaptiğı Açıklamanın Farkinda Değil... Açiıklama Acemi... Açıklama Acelece Kaleme Alınmış Ve de Açıklamayı Yapanın da İsmi Yer Almamak da... Geri Gelrse Bu Sirketin Yöneticisi Konak Meydanında Anıracağım...

Yorumu oyla      2      3  
ANKARA 22 Nisan 2021 Perşembe 17:53

Hani Bunun Siyasi Ayağı...

Yorumu oyla      2      3  
ANKARA 22 Nisan 2021 Perşembe 17:53

Ne Güzel Devletimiz Mışıl Mışıl Uyuyor... Derinnn Uykularda... Mı Acaba...

Yorumu oyla      2      3  
ANKARA 22 Nisan 2021 Perşembe 17:43

Çiftlik Bankası Tosuncuğu da Geliyordu; Kimseler Mağdur Olmayacakti; Bu İşlerin Arkasındaki Siyasi Ayak Ortaya Cikarilmali... Muhalefet Konuyu Meclose Kadar Tasımalıdır.

Yorumu oyla      2      3  
KSKLİ 22 Nisan 2021 Perşembe 15:27

Hangi normal zekalı adam ne olduğu kim olduğu belli olmayan bu adamlara para yatırır. 30 yaş altının ağzından düşmüyordu kripto para kısa yoldan çalışmadan zengin olacaklardı. Rakamlar doğruysa ABD peşine düşse yakalayamaz bu şahsı gittiği ülkede bir şehri satın alacak para çarpmış polisi memuru hepsini satın alır. Geçmiş olsun diyelim.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mehmet KARABEL yazdı... Madem ekonomi uçuyor, törenle soğan dağıtılır mı?
Mehmet KARABEL yazdı... Madem ekonomi uçuyor, törenle soğan dağıtılır mı?
Oda Başkanı Baransel: Yastık altında altın kalmadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yastık altındaki altınınızı bozdurun, çeşitli ...
Kısa çalışma ödeneği devam edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm sektörler için geçerli olmak üzere nisan, ...
 
Fed'den enflasyon açıklaması
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ekonomideki toparlanmanın ...
Egeli kimyagerden su kirliliğine karşı önlem buluş
Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünde çalışan Kimyager Doç. Dr. ...
Toshiba, 20 milyar dolarlık teklifi reddetti
Toshiba, CVC Capital Partners'ın 20 milyar dolarlık satın alma teklifini geri çevirdi.
 
Mahkeme kripto parayı 'menkul değer' saydı
Bir icra davasında borçlunun kripto paralarına haciz işlemi yapılmasına ...
32 firmaya Rekabet Kurulu soruşturması
İşgücü piyasasına yönelik centilmenlik anlaşmaları nedeniyle Türkiye genelinde ...
Kordon esnafı aşı talep etti
İzmir Ticaret Odası Başkanı Özgener'i ziyaret eden Meclis üyeleri Adnan ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva