HABERLER>GÜNCEL
5 Mayıs 2016 Perşembe - 14:52

'Kiralık işçi' isyanı: DİSK'ten genel grev çağrısı

DİSK, kamuoyunda “Kiralık işçi yasası" olarak bilinen “İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na karşı mücadeleyi arttırdı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, diğer sendikalara birlikte genel grev kararı alma çağrısı yaptı.

 Kiralık işçi  isyanı: DİSK ten genel grev çağrısı

DİSK ve bağlı sendika Genel-İş tarafından Konak'ta eski Sümerbank binası önünde İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na karşı eylem ve basın açıklaması yapıldı. İşçiler “Kiralık işçi olmayacağız" sloganı attı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, tasarının yasalaşmaması için mücadele edeceklerini söyledi. Sarı “Biz hazırız. Bu tasarı ve işçi sınıfına saldırılara karşı birlikte olalım ve genel grev kararı alalım" dedi. 

Basın açıklamasını yapan Genel-İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, bir çok işçiyi köle düzeninde çalışmaya mahkum edecek olan kanun tasarısının 8 Şubat'ta TBMM'ye gönderildiğini, 4 Mayıs'ta Meclis'te görüşülmeye başlandığını söyledi.

Yasa tasarısında işçi sınıfı açısından en belirgin olumsuzluğun geçici iş ilişkisinin istisnai bir çalışma biçimi olmaktan çıkarılarak temel bir istihdam biçimi haline getirilmesi olduğunu belirten Şanlı, “İşverenin talepleri doğrultusunda oluşturulması planlanan modern anlamda kiralık işçi pazarları kurulacak ve işçiler, işin ve işyerinin ihtiyaçları doğrultusunda köle düzeninde çalıştırılmaya başlanacak. İş sağlığı ve güvenliğinden yoksun, çocuk ve yaşlı emeğinin kullanıldığı, kadınları sosyal yaşamdan uzaklaştıran, bir çok olumsuzluk içeren ev eksenli çalışma bu yasa ile yaygınlaştırılmak istenmekte.Tasarı yasalaşırsa İş barışı bozulacak. Örgütlü örgütsüz tüm sendikalara çağrımız, ortak mücadele anlayışını sınıf adına vermek için alanlara çıkalım" dedi. Basın açıklamasına DİSK Genel Başkanı Yardımcısı Cafer Konca da katıldı. (dha)

TÜRK-İŞ DE EYLEM YAPTI
Türk-İş üyesi yaklaşık 300 kişi, bugün saat 19.00'da Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde toplandı. Gruptakiler, 'Zafer, direnen işçilerin olacak', 'Direne direne kazanacağız' ve 'İşçi memur el ele genel greve' diye slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım, kamuoyunda 'Kiralık işçi yasası' olarak bilinen 'İş Kanunu ile Türkiye İş Kurumu Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na tepki gösterdi. Yıldırım, "Meclise sevk edilen kanun tasarısı ile ilgili taleplerimiz bilinmektedir. Türk-İş olarak Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda 81 ilde imza kampanyası düzenledik. Vazgeçmediler, vazgeçmiyorlar. İşçiyi bir meta haline getirerek, insan olma onurunu inciterek sürdürülen politikalara dün de karşı çıktık, bugün de karşı çıkıyoruz. Türk-İş olarak görüşümüzü bir kez daha ilan ediyoruz. Kiralık işçilik bu haliyle çalışanlara yeni bir tehdittir. İşçi sınıfı ve örgütlü gücü, gündeme getirilmek istenen ve hak kayıplarına yol açacak hiçbir düzenlemeyi kabul etmeyecektir" dedi. Açıklamanın ardından grup dağıldı.

 
Bahçeli’den teşkilatlara 5 sayfalık genelge!
 
Vali Bektaş’tan ‘saldırı’ açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş! Nusaybin’den acı haber: 1 asker şehit
Mardin’in Nusaybin İlçesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında ...
'Umuda yolculuk' karada da hız kesti!
Daha iyi bir yaşama başlamak ümidiyle Avrupa'ya geçmeye çalışan göçmenlerin ...
İzmirli Eski Başkan’dan ülkeye örnek bağış!
Doğruyol Partisi İzmir eski Milletvekili ve Narlıdere eski Belediye Başkanı ...
 
Soyer’den sonra mimarlar durdurdu: O plana yargı freni
İşadamı Soyer'in 2014 yılında aile fertleriyle anlaşan müteahhidin 38 ...
Kiraz'da bilim fuarı
İzmir’in Kiraz İlçesi'nde bir ortaokul tarafından Türkiye Bilimsel ve ...
Kilis'e 3 roket atıldı: 1'i polis 2 yaralı
Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden sabah saat 07.50'den itibaren ...
 
Ve iddianame hazır: Savcı Karabağ’ı ne ile suçladı?
Şok operasyon sonrasında başlayan süreçte iddianame hazırlandı. İddianamede ...
Başına 4 milyon TL ödül konan PKK'lı öldürüldü
Örgüte 1992 yılında katılan Batman doğumlu Azad Sised kod adlı Ekrem Güney, ...
Elçi'nin nasıl vurulduğunu bilirkişi de bilemedi!
Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesiyle ilgili hazırlanan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva