HABERLER>POLİTİKA
7 Nisan 2021 Çarşamba - 12:19

'Kim ne der diye düşünmedik'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Akşener, 104 emekli amiralin Montrö bildirisi üzerine yaptığı "Zevzeklik" yorumu üzerine "Kim ne der kim ne düşünür diye düşünmeden hakkın ve hakikatin yanında durduk" dedi.

 Kim ne der diye düşünmedik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu.

Meral Akşener, 104 emekli amiralin Montrö bildirisi üzerine yaptığı "Zevzeklik" yorumu üzerine "Kim ne der kim ne düşünür diye düşünmeden hakkın ve hakikatin yanında durduk" dedi. Akşener "Bugün, vesayete kafa tutuyormuş gibi yapanlar, 28 Şubat’ta masaların altına saklandığında da,  biz yine dimdik duruyorduk" diye konuştu.

Emekli amirallere seslenen Akşener, "Türkiye’ye dair endişeleri olanların, bu endişeleri,  zamanını ve zeminini doğru ayarlayarak dile getirmelidir" diye belirtti. Akşener devamında, "Vesayetin üniformalısına da cübbelisine de karşıyız" ifadelerini kullandı.

Çin Büyükelçiliği tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş ve kendisinin hedef alınması üzerine konuşan Akşener, "Birader bunun anlamı ne? Çin tarafı haklı tavrını saklı tutuyor. Buyur buradan yak. Birader buyur bekleriz. Bak sen hele. Adresimiz bellidir. Bizim herhangi bir ülkenin egemenliği ile ilgili sorunumuz yok. Ama Çin'in Uygur kardeşlerimize yaptığı zulümle ilgili çok büyük bir sorunumuz var" diye konuştu.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Siyaset olanı biteni okuyabilme, gerçeği gösterebilme sanatıdır. Yaşananları doğru analiz etmek yetmez, akıntıya karşı kürek çekmeyi de gerektirir. O yüzden siyaset dürüstlük, kararlılık ister. Biz kutlu millet davasının neferleriyiz. En büyük gücümüz de milletimize asla yalan söylememek, hakikatten ayrılmamaktır. Şahsi menfaat hesaplarıyla değil, millet yolunda siyaset yapanlar hakkı söyler, hakikati söyler.

Son dönemde bir modadır aldı başına gidiyor, gece vakti ortalığı karıştırma modası... İstifa eden bakan mı dersiniz, görevden alınan bürorat mı, feshedilen anlaşmalar mı dersiniz... Gece uykusu kaçan ne yapsam da ortalığı karıştırsam diye iş başına geçiyor, bedelini ödemek de milletimize düşüyor. Bu modanın son örneği olarak Cumartesi gece yarısı 104 emekli amiral bir bildiri paylaştılar. İktidar darbe edebiyatıyla 4 gün daha milletin dertlerini konuşmaktan kurtuldu. Salı günleri partisinin grubunda konuşacak grubunda konuşmakta zorlanan küçük ortağa  yeni bir malzeme çıktı. Millet iradesinin gasp edildiği, getirdikleri kanun reddedildi ya, dünden itibaren görüşmeye açılan kanunla ilgili tutumlar, konuşmalar, farkındalar ortadan kalktı. Kanunu konuşanlar var mı? Bunun milli irade gaspı olduğunu...

'Biz söz de karar da milletindir' diyenleriz. Vesayetin üniformalısına da, cübbelisine de, lacivert takımlısına da karşı durduk. Durmaya devam edeceğiz. Millet seni oraya sarayda sefa sür diye oturtmadı. Allah aşkına bir kez olsun eşin, dostun, yandaşın yerine milletimize faydan olsun."

"İKTİDARIN DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAYIN"
"Türkiye'nin bunca sorunu varken, milletimiz siyasetçilerden çözüm talep ederken, Cumhur İttifakı'nın oyları her ay düşerken, kimsenin çıkıp da iktidarın değirmenine su taşımasına, milletinden tamamen kopmuş bitik siyasetine can suyu vermesine müsaade edemeyiz, etmeyeceğiz. Kimse de kusura bakmasın. Bu işler böyle yapılmaz. Ülkeye dair kaygıları olanlar bireysel olarak her platformda ya da STK şemsiyesi altında görüş ve önerilerini açıkalayabilirler ancak bunu gizemli gece yarısı bildirileriyle yapamazlar. Yapanlar da karşılarında bizi bulurlar. Biz söz de karar da milletindir diyenleriz. Dün 28 Şubat karanlığında da böyleydi, 27 Nisan gecesi de böyleydi, bugün de böyleydi. Vesayetin cübbelisine de, üniformalısına da lacivert takımlısına da her zaman karşı durduk, durmaya devam edeceğiz. Biz hürriyetin ve istikbalin partisiyiz."

BAHÇELİ'YE YANIT
"Nedense bu bildiriyle ilgili duruşumuza AK Parti değil, küçük ortağı daha çok bozulmuş. Sayın Erdoğan teşekkür etti diye olsa gerek, küçük ortak köpürdükçe köpürdü. AYM'den sonra hızını alamayıp yakında Deniz Kuvvetleri'nin de kapatılmasını isterse şaşırmayın. Allah Sayın Erdoğan'a sabır versin, çok içtenlikle yapıyorum bu duayı. Dün şerefsiz dediğine bugün mübarek deyip, dün mektup yazıp 'iktidarı uyarın' diye yalvardıklarına da bugün şerefsiz diyebilen tutarsız duruş ve söylemleriyle ülkeyi germekten başka fonksiyonu olmayan birinin üstünde gereğinden fazla durmak istemiyorum. Ama Sayın Erdoğan'ı uyarmak zorundayım: Sakın ola, öfke kontrol problemi olan küçük ortağının dolduruşuna gelip, bildiriyi yazanlara abuk sabuk cezalar verdirmeye kalkma. Buradaki anahtar kelime ver-dir-me. Sağduyuyla yürüttüğünü zannettiğimiz bu süreci, böyle şaibeli bir yola sokup da milleti huzursuz etme."

ÇİN'E TEPKİ GÖSTERDİ
"Birader bunun anlamı ne? Çin tarafı haklı tavrını saklı tutuyor. Buyur buradan yak. Birader buyur bekleriz. Bak sen hele. Adresimiz bellidir. Bizim herhangi bir ülkenin egemenliği ile ilgili sorunumuz yok. Ama Çin'in Uygur kardeşlerimize yaptığı zulümle ilgili çok büyük bir sorunumuz var."

 
İzmir'in umudu Altay ve Altınordu!
 
'Bildiri buram buram darbe kokuyor'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bittiniz! 7 Nisan 2021 Çarşamba 18:44

Yaptığınız yanlıştı, karizma gitti! Peşinizden koşmaya hazır milyonları elinizle ittiniz, yaptığınız size gönül vereceklerin gönlünü kırmak oldu! Bari susun artık, belki unutulur yaptığınız!

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan 'torba teklif' tepkisi: İktidar şimdi rapora göz dikti!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko AK Parti’nin Meclis’e sunduğu “torba ...
CHP'li Sındır'dan kırsal mahallelere: Tüm desteğe hazırım
Bergama Dereköy’de düzenlenen muhtarlar toplantısında konuşan CHP İzmir ...
İYİ Partili Çıray, 'zevzek' yorumuna ne dedi?
104 amiralin ortak imzası ile yayımlanan bildiri, İYİ Parti içinde tartışma ...
 
AK Partili Kırkpınar'dan bildiri açıklaması
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, bazı emekli amirallerin açıklamasına ...
Çin Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı
Çin Büyükelçiliği Twitter hesabından Meral Akşener ve Mansur Yavaş'a yönelik ...
AK Parti Menderes'ten 'katı atık tesisi' tepkisi ve Başkan Kayalar'a 'tavır al' çağrısı!
AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
Başkan Arda’nın hakaret davasında söz tanıklarda: Eşi Deniz Arda mahkemede ne dedi?
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı ...
İzmirli muhtar CHP kürsüsünde!
İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları öncesi hazırlanan planlama çalışmaları ...
CHP Lideri'nden Erdoğan'a 'Aslı Özkısırlar' tepkisi: Sorumlusu sensin!
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin haftalık ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva