HABERLER>POLİTİKA
17 Mayıs 2018 Perşembe - 11:04

'Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday olmam'

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı olamaması halinde, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkmayacağını söyledi.

 Kılıçdaroğlu nun karşısına aday olmam

İnce, seçilirse Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la da çalışmayacağını belirterek, “O yapıdaki insanlarla çalışmam mümkün değil” dedi.

FOX TV’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce şunları söyledi:

"Ola ki kazanamadım... Sayın Genel Başkan ‘gel danışman ol’ derse danışman olurum, yardımcı ol derse yardımcı olurum. Asla karşısına aday olmam. 

Türkiye’nin anayasası şu an AYM tarafından rafa alınmış durumda. Bir kişinin sınırı var, her şeyi o belirliyor. Yargıyı, yasamayı, yürütmeyi tek başına yürüten birisi var. TEOG kaldırılsın diyor, kaldırılıyor. Üniversiteler bölünsün diyor, bölünüyor. Ekonomi alarm veriyor. 

Bir onarım süreci gerekebilir. Hesap vermekten kaçılmamalı. Örtülü ödenek kullanmaya mecburum. Peki ben örtülü ödenek kullanırken AK Partili bir milletvekiline neden hesap vermeyeyim. Kurarsınız bir komisyon, ‘örtülü ödenekten devletin güvenliği için, istihbarat için bu örtülü ödeneği kullandım’ gösterir sonra imha edersiniz. Demokrasi bir hesap verme rejimi diyorsanız yaparsınız bunu. Ama Sayın Erdoğan bu konuda kimseye hesap vermiyor. 

(Kürt sorunu) Bakın bu sorunu çözmek için ilerici, çağdaş adımlara ihtiyaç var. Türkiye’nin en gerici partisi AK Parti değil mi? Türkiye’nin en gerici partisinden ilerici çözüm bekliyorsunuz. Kürt sorunu kültürel, ekonomik, siyasallaşmış bir sorundur. Ama Kürt sorunu en önemlisi siyasi ahlak sorunudur. AK Parti neden beceremedi, bir defa milletten gizli yaptı. Bizim önerimiz milletin gözünün önünde olsun, parlamentoda olsun, taahhüt altına girilmesin. 

Dolar yükseliyor. 2017 orta vadeli programda 2018 sonunda 3.70 olacak diyor, 2019’da 3.92 olacak, 2020’de 4.02 olacakmış. 2018’in beşinci ayındayız 4.40, hesap tutmuyor demek ki. ‘Bizi dolarla terbiye etmek istiyorlar’ diyor. Hayır sen onların suç ortağısın. O köprülere geçişi dolar üzerinden anlaşmayı kim yaptı. Geçmediğimiz köprünün parasını ödüyoruz, yatmadığımız hastanenin, uçmadığımız uçağın parasını ödüyoruz. Dış mihraklar diyor ya onların tam da ortağısın. Nasıl çözeceğiz, soygun düzeni, yağma düzeni, bunu engelleyeceğiz. 

Ne işi var Genelkurmay Başkanı’nın, aday olur olmaz, Abdullah Gül’ün evinin bahçesine helikopterle iniyor. Kimsin sen? Sök apoletlerini, giy kravatını, aday ol çık karşımıza. Her şey siyasallaşmış. 

(Seçilirseniz ilişkiniz ne olacak?) Geçici süreli kendisiyle çalışırız, çok kısa süreli. O yapıdaki insanlarla çalışmam mümkün değil benim. 

(Taşeron işçi) Son vereceğiz.” 

İNCİRLİK'İ KAPATIRIZ
“(ABD’ye) Fetullah Gülen’i iade et, etmiyorum derse, İncirlik’teki askerleri Noel için Amerika’ya göndeririz. (Kapatırım diyorsunuz?) Yani, giderler aileleriyle birlikte.”

EKONOMİ KURUMLARI ÖZERK OLMALI
Muharrem İnce, yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurda gelinen seviye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın faiz ve Merkez Bankası ile ilgili söylemlerini “Çok yanlış! Memleketi uçuruma götürüyor” diye yorumlayan İnce, şöyle konuştu: “Merkez Bankası’nın bağımsız olması gerekiyor. Diğer ekonomik kurumların özerk olması gerekiyor. Kuralların işlemesi gerekiyor. Yani Erdoğan bunları ideolojik saplantılarla yapıyor. Bu bilime aykırı bir davranıştır. Onun için Türkiye yanlış yöne gidiyor. İnşallah 24 Haziran’da kazanacağım; o zaman bilimi, hukuku uyguladığımızda bu gidişe dur diyeceğiz. Bilim bunu diyor, dünya bunu diyor, ekonomi bunu diyor. Komplekse de gerek yok.” (Reuters)

 
Hava Kuvvetleri'nde dev operasyon!
 
Devlet Bahçeli'den yeni af açıklaması
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Lombak 17 Mayıs 2018 Perşembe 12:20

Daha önce söylediğim gibi CHP maalesef Batı'nın hdpsi anlayışına teslim edildi. Muharrem Bey kendisini Kemal Beye feda etti. CHPlilere geçmiş olsun.

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'den yeniden aday mı oluyorlar?
İzmir Milletvekili olan Başbakan Yıldırım ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ...
Kocaoğlu ve Yücel’den 'ithal aday' mesajı
İl Başkanı Yücel ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Ankara ziyaretleri ...
AK Partililerin imzasına açıldı! Trump'a mektup
ABD'den, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilen mektuplara cevaben, ...
 
Erdoğan'dan peş peşe kritik görüşmeler
Cumhurbaşkanı Erdoğan Filistin'deki son gelişmelerle ilgili peş peşe çok ...
AK Partili Özkan'dan CHP'li o isme tepki: Siyaset mezarlığına gömülmüş kişiler...
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Özkan kendisi hakkında açıklamalarda ...
CHP’de SKM’nin başkanı Yüksel konuştu: Biz tamamlayıcı olacağız!
SKM Başkanı Yüksel yol haritasını anlatırken süreci il başkanlığının yürüteceğini ...
 
Genel Merkez'de liste savaşları: Kimler potada?
Genel seçim öncesinde milletvekili kesin aday listelerini belirleme çalışmalarında ...
CHP İzmir, zulme sessiz kalmadı: İsrail tecrit edilmelidir!
İl Başkanı Deniz Yücel, Filistin’de yaşanan katliam karşısında İsrail’e ...
Cumhurbaşkanlığı adaylık sıralaması: İşte o pusula
Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) çekilen kuraya göre, 24 Haziran’daki seçimde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva