HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Şubat 2013 Çarşamba - 18:27

Kemalpaşa'da din görevlileriyle kahvaltılı buluşma

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Kemalpaşa ilçe merkezi, mahalle ve köylerde hizmet veren din görevlileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi.

 Kemalpaşa da din görevlileriyle kahvaltılı buluşma

İZMİR - Kemalpaşa, Kırmızı Değirmen Restaurant’ta verilen sabah kahvaltısına, İlçe Müftüsü Hayri Toksoy ile din görevlileri katıldı. Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’nın daveti üzerine bir araya geldiklerini ifade eden İlçe Müftüsü Hayri Toksoy, “Başkanımız sürekli olarak bir araya gelerek, fikir alış verişinde bulunmak istediklerini söyledi. Kısmet bugüneymiş. Öncelikle bu nazik daveti için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Başkanımız sağ olsun, bizlere her türlü desteği veriyor. Özellikle camii temizliği konusunda yapmış olduğu çalışma gerçekten takdire şayan. Bu vesile ile kendisine tekrar teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’da, göreve geldikleri günden beri ibadethanelere özel bir önem verdiklerinin altını çizdi. Karakayalı, “Camilerimiz ve cem evleri kutsal mekanlarımız. Böyle kutsal yerlerin temizliği çok önemli. Daha önce din görevlisi arkadaşlarımız vazifelerinin yanında bu işi de yapmaya çalışıyorlardı. Biz bu durumu ortadan kaldırmak için 2 ayrı ekiple camilerimizin temizlik işlerini üstlendik. İlçe merkezi ve mahallelerimizde belirli aralıklarla camilerimizin temizlik işi devam etmekte. Yeni kanun ile köylerde bizlere bağladı. Buradaki camilerimizin zaten temizliğini yapmaktaydık. Ayda bir köylerimize gidiyorduk. Köylerimizdeki camilerimizde de bu hizmetimizi devam ettireceğiz. Kısa bir süre içerisinde sanayi tipi bir halı yıkama makinesi de alarak ayda bir olmak üzere camilerimizin halılarını da yıkayacağız.” dedi.
 
Mezarlıklar ilgili başlatılan çalışmaların da devam ettiğini ifade eden Başkan Karakayalı, “İlçe merkezi ve mahallelerimizde bulunan mezarlıklarımızın İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yapılan çalışmalar ile düzenli hale getirmeye çalışıyoruz. Beldelerimizdeki mezarlıklarımızın büyük bir bölümünün girişleri ve çıkışlarının bakım ve onarım işlemleri tamamlandı. Parke taşı döşemek sureti ile daha güzel bir hale getirmeye çalıştık. Ayrıca tüm mezarlıklarımıza ses sistemi kurarak cenaze zamanlarında hocalarımızın seslerini ulaştırmalarını sağladık. Mezarlıklarımızda oturma yeri problemi vardı. Bununla ilgilide çalışmalar yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Şimdi yeni kanun ile köylerinde bizlere bağlanması ile köy mezarlıklarını da elden geçireceğiz. Yenmiş köy mezarlığını yeniledik ve gerçekten çok güzel bir görünüme kavuştu. Diğer köy mezarlıklarımızda bu şekilde bakımlı ve düzenli hale getirilecek.” dedi.
 
Konuşmaların ardından, kahvaltıya katılan din görevlilerinin sorunlarını dinleyen Başkan Karakayalı, çözüm için gerekli birimlere talimat vererek sorunların çözüleceğini belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir’de dava etkisi: Sabuktay’a sürpriz görev
Mahkeme süreci sonrası Büyükşehir Belediyesi kadrolarda hareketlilik başladı. ...
İzmir'in çehresini değiştirecek marina yola çıkıyor!
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, İzmir Körfezi’nin farklı ...
CHP'li Başkan'dan cami müjdesi
İlçe Merkezine modern bir cami yapımı için harekete geçen Kemalpaşa Belediye ...
 
Gaziemir Belediyesi patron yaratıyor
Gaziemir Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle yürütülen girişimcilik eğitimlerine ...
Başkan Sındır’a ‘çevre’ onuru
Avrupa Belediye Başkanları Sözleşmesi’ne imza atarak ilçedeki karbon salınımını ...
Selçuk’un 40 yıllık boruları yenileniyor
İZSU Genel Müdürlüğü, Selçuk’un içme suyu şebekesini yenilemeye hazırlanıyor. ...
 
361 bin binanın imarı bir tık uzaklıkta
İzmir Büyükşehir Belediyesi, taşınmazlara ait imar durum belgelerini internette ...
Köylerin geleceği Bergama'da tartışıldı
“Geleceğin Köylerinde Kooperatifçilik ve Yeni Belediye Yasası” paneli ...
Büyükşehir'deki ihale krizlerine sendika çıkışı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ESHOT başta olmak üzere İZELMAN, İZENERJİ ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva