HABERLER>POLİTİKA
18 Aralık 2020 Cuma - 15:40

'Katıksız bir faşizmin izlerini görüyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane Meydanı'nın açılışına Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan konuşmasında "Ağızlarını her açtıklarında demokrasiden, haktan, hukuktan, adaletten bahsedenlerin AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na yönelttikleri tehditlere baktığımızda katıksız bir faşizmin izlerini görüyoruz. Biz bunları ülkenin yerli ve milli sanayisini, ekonomisini, ticaretini, altyapısını engellemek için attıkları taklalardan biliriz" ifadelerini kullandı.

 Katıksız bir faşizmin izlerini görüyoruz

Kağıthane Meydanı'nın açılışına canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilçedeki metro hattının önümüzdeki bahar aylarında açılmasının planlandığını söyledi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan konu başlıkları şöyle:

İlçemiz (Kağıthene) için önemini bildiğim ve Seyrantepe'de inşası süren 620 yataklı hastaneyi inşallah yakında tamamlıyoruz. Son 18 yılda kurduğumuz güçlü altyapı üzerinde yepyeni bir Türkiye inşa ediyoruz.Millet bahçeleriyle yeşil alanlarıyla millet kıraathaneleriyle kentsel dönüşüm projeleriyle restorasyonlarla şehirlerimizin çehrelerini değiştiriyoruz.

Ülkemizin 4 bir yanında sözümüzü yerine getirecek yatırımları hayata geçiriyoruz. Şehirlerimizin çehrelerini değiştiriyoruz. Özel projelerle, sosyal destek programıyla milletimizin her kesimine hizmet götürüyoruz.

Salgın gibi küresel bir sağlık krizine ve bununla bağlantılı olarak giderek derinleşen ekonomik sıkıntılara rağmen Türkiye'nin hedeflerine doğru yürümekten vazgeçmemesi bazılarını şaşırtıyor, hatta çıldırtıyor.  Ağızlarını her açtıklarında demokrasiden, haktan, hukuktan, adaletten bahsedenlerin AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na yönelttikleri tehditlere baktığımızda katıksız bir faşizmin izlerini görüyoruz. İktidara gelirsek AK Parti'yi kapatacağız' diyorlar, 'destekleyen iş adamlarının şirketlerine el koyacağız' diyorlar, 'AK Parti'ye karşı muhalefet etmeyen medya kuruluşlarının kapısına kilit vuracağız diyorlar. AK Parti ile çalışan memurları işten atacağız', 'görev yapanların mallarına ve mülklerine el koyacağız' diyorlar. Daha bunun gibi pek çok zırvayı dillerine doluyorlar. Nerede kaldı sizin demokratlığınız, hukuk devletine bağlılığınız, insana saygınız. Biz bunları tek parti diktatörlüğü döneminden biliriz. Biz bunları 27 Mayıs'ta milletin seçtiği başbakanı ve bakanları alçakça darağacına göndermelerinden biliriz. Biz bunların ülkenin yerli ve milli sanayisini, ekonomisini, ticaretini, altyapısını engellemek için attıkları taklalardan biliriz. Biz bunları yıllarca milletimize inancından ve kültüründe, özellikle kız evlatlarımıza başörtülerinden dolayı yaşattıkları eziyetlerinden biliriz. Biz bunları herkesi benzer ithamlarla suçladıkları halde kendi partilerinin içindeki taciz, tecavüz, hırsızlık hadiselerine kör, dilsiz kesilmelerinden biliriz. Bu kadar, tacizler, tecavüzler oldu partinizin içinde çıkmadı. Biz bunların ciğerini biliriz, ciğerini. İnşallah 2023'e kadar milletimize hem bu gerçekleri hem de ülkemize kazandırdığımız hizmetleri bıkmadan usanmadan gece gündüz çalışarak anlatacağız. Biz bunların her darbenin muhtıranın, her cuntanın içinde ve veya arkasında yer almalarından biliriz. Biz bunları ülkenin yerli ve milli sanayisini, ekonomisini, ticaretini, altyapısını engellemek için attıkları taklalardan biliriz.

Türkiye'nin 2053 vizyonunu hayata geçirebilmesi için 2023'ün ne kadar önemli olduğu konusunda her vatandaşımızı ikna edeceğiz. Yürüttüğümüz mücadeledeki en büyük gücümüzün altına imza attığımız hizmetler olduğunu asla unutmadan, eser inşasına devam edeceğiz Açılışını yaptığımız Kağıthane meydan projesi işte bunun örneklerinden birisidir. Bir kez daha şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

AÇILIŞ KURDELESİNİ MURAT KURUM KESTİ
Erdoğan'ın konuşmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak meydanın açılış kurdelesini kesti.

Murat Kurum'da kısa bir konuşma yaparak, geçen yıl istinat duvarının çökmesinin ardından kentsel dönüşüme başladıklarını belirterek, "6 ay gibi kısa bir sürede yüzde 60'ını tamamladık" dedi ve Kağıthane Meydanı'nın hayırlı olmasını diledi.

 
Türkiye'den Yunanistan'a kınama
 
ABD’de aşı yasası: Zarar görenin bir hakkı yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Partili Sürekli'den CHP'ye 'Urla mektubu' salvosu!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Urla’da yaşanan mektup krizinde ...
CHP’li Sertel: İletişim Başkanlığı’nın gazetecilerle iletişimi yok
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Cumhurbaşkanlığı ...
AK Parti'den 'Menemen' çıkışı: Yerinizde biz olsaydık aday bile çıkarmazdık!
İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin Menemen Belediye Başkanvekilliği Seçimi’ni ...
 
MHP'den ihraç edilen Enginyurt, DP'ye geçti
MHP'den ihraç edilen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Demokrat Parti'ye (DP) katıldı.
CHP’li Beko: Bu bütçe halkın değil sarayın bütçesidir!
Mecliste 2021 bütçesi üzerine CHP Grubu adına söz alan CHP İzmir Milletvekili ...
AK Parti'li Dağ'dan Soyer'e 'karikatürist' tepkisi!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir ...
 
CHP İzmir'den Menemen çıkarması! ‘Bu bir hukuk skandalıdır’
Menemen'de yargı yoluyla iptal edilen kura ile ilgili düzenlenen basın ...
CHP'li Bakan'dan 'bürokrasi' isyanı: Gereğini yaparız!
Bakanlar ve müdürlükler tarafından gerçekleştirilen toplantılarda Cumhuriyet ...
Putin'den Erdoğan açıklaması: Özü sözü birdir!
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık basın toplantısında açıklamalarda ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva