HABERLER>EKONOMİ
27 Mart 2019 Çarşamba - 16:40

'Kağıtsız ihracat uygulamasına geçiyoruz'

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "İhracatta çok büyük bir dönüşümü gerçekleştiriyoruz, tüm işlemlerin elektronik yapıldığı kağıtsız ihracat uygulamasına geçiyoruz. Her türlü iletişim artık elektronik ortamda ve kayıt altında" dedi.

 Kağıtsız ihracat uygulamasına geçiyoruz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ankara'da düzenlenen 'İhracatta Dijital Gümrük Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Pekcan, yüksek gelirli ülkeler ligine yükselmekte 3 temel hedeflerinin bulunduğunu söyledi. Bakan Pekcan, "Bunlardan birisi, rekabetçi olduğumuz alanlarda daha fazla markalaşma ve tasarıma ağırlık vererek dikkatli hale gelmek. İkincisi, dünyanın dijitalleşme çağına geçildiği bir dönemde iç ve dış ticarette gümrüklerde, dijitalleşmeyi sağlamak ve e-ticaretten daha fazla pay alabilmek. Üretimde ise yeni nesil teknolojileri yakalamak, ihracatta da katma değeri yüksek ürün ihracatını arttırmak" dedi.

Bakan Pekcan, 2019 yılının Ticaret Bakanlığı için icraat yılı olacağını vurguladı. Bu yıl içerisinde yapım aşamasında olan bir kaç programın yıl sonuna kadar devreye gireceğini belirten Bakan Pekcan, "2019 yılı küresel ekonomik riskler ve 2018 Ağustos-Eylül döneminde yaşamış olduğumuz kur hareketliliğinin neticesinde Türkiye bu yıl 2.16 büyüme gösterdi. Biz bu ortamda Türkiye'de Ticaret Bakanlığı olarak bu yılı ihracatçılarımız ile birlikte 168 milyar dolar Cumhuriyet tarihinde bir ihracat rekoru ile kapattık" dedi.

'GÖREVE GELDİĞİMDEN BERİ EN BÜYÜK HAYALİM'
Bakan Pekcan, göreve geldiği günden beri en büyük hayalinin 'kâğıtsız ihracat' olduğunu belirtti. İhracatta çok büyük bir dönüşümü gerçekleştirdiklerini söyleyen Bakan Pekcan, şöyle konuştu: "Tüm işlemlerin elektronik yapıldığı kâğıtsız ihracat uygulamasına geçiyoruz. Her türlü iletişim artık elektronik ortamda ve kayıt altında. Kâğıtsız gümrük uygulamasına geçiş kapsamında 154 belgeyi elektronik ortama taşıdık. Sistemin ilk denemelerini 13 Mart'ta Esenboğa Havalimanı'nda başladık. Daha sonra Ambarlı ve Atatürk Havalimanı'nda 18-19 Mart'ta devam ettik. En sonunda Ankara gümrüklerinde 20 Mart'ta başarılı bir şekilde tamamladık. Türkiye üzerinde tüm gümrüklerde kâğıtsız ihracata 30 Nisan itibariyle geçiyoruz. Bu tarihten itibaren ticaret erbabı yol ve zaman masraflarına katlanmadan ihracat beyannamesinin eklerini kendi ofisinden görebilecek, dosyalarını ofisteki bilgisayarından başlatıp, sonuçlandırabilecek. Kâğıtsız beyanname uygulamaları ile gümrük işlemlerinde hem bakanlığımız hem de ihracatçılarımız arşivleme maliyetinden kurtulmuş oluyor. Bu dönemde ihracatın tüm süreçlerinde gerek ihracatçı, gerek bakanlığımız bütün gümrük işlemlerini online olarak takip edebilecekler. Hangi işlem hangi aşamada herkes görebilecek. Bu vesile ile hepimize tüm ihracat ailemize, bakanlığımıza, Türkiye’mize hayırlı uğurlu olsun."

Bakan Pekcan, konuşmasının sonunda, sisteme nasıl geçiş yapıldığını göstermek amacı ile Esenboğa’da gümrük müdürlüğüne bağlanarak elektronik ortamda ihracat beyannamesi onayladı. (DHA)

 
Lisede dehşet! Arkadaşının boğazını bıçakladı
 
Gülşen'e yapılan çanta şikayetinde, savcılık 'İddialar soyut' dedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altında taksit dönemi geri dönüyor!
Altında geçen ağustos ayında kaldırılan kredi kartına 4 taksit geri geliyor. ...
İşte doların hızla düşmesinin nedeni!
Cuma aniden yükselişe geçen Dolar/TL kuru, haftasonu kapanış sonrası bir ...
O bankalar ağır ceza ile karşı karşıya!
Cuma günü kurlarda gerçekleşen spekülatif atak sonrası Türk Lirası’na ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar bu sabah, 5.36 TL'den işlem görüyor.
Eski başkan Demirtaş'ın projesine yargı freni!
TMMOB Mimarlar Odası’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir ili Urla ...
Bakan açıkladı: Marketlerde tanzim satış dönemi
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Tarım Kredi Kooperatifleri'nin ...
 
İzmir'de renkli indirim kampanyası
İzmir'de renkli indirim kampanyası
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Dolar/TL yeni güne 5.57 TL seviyesinden başladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez ...
Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'dan açıklama
Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya "Rezerv gelişmelerinin orta vadeli trendlerle ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva