HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
9 Haziran 2017 Cuma - 19:35

'İzmir’in kalbi'ndeki arazi satış vitrininde: İşte kritik tarih!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’in Konak ilçesinde Tariş’e ait alanları kapsayan arazinin yarısını konut ve ticaret-turizm alanına çevirmesinin ardından satışa çıkardı. İhale 12-14 Haziran'da yapılacak.

 İzmir’in kalbi ndeki arazi satış vitrininde: İşte kritik tarih!

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- Alsancak Stadı’nın arka bölümündeki Tariş ve TCDD’ye ait arazileri kapsayan dev arazi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yeniden planlama yapmasının ardından satış için son viraja girildi. Emlak GYO’ya devredilen arazi ile ilgili olarak 12 ve 14 Haziran tarihinde iki etap halinde ihaleye çıkılması kararlaştırıldı.

NE OLMUŞTU?
İlk olarak mülkiyeti Tariş Birliklerini oluşturan SS. Tariş İncir Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, SS. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, SS. Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ile Tariş Yemta Yem Hayvancılık San. ve Tic. A.Ş’ye ait araziler Emlak Konut GYO A.Ş’ye devredilidi.

YARISI KONUT, TİCARET-TURİZM ALANI!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arazilerin birleştirilmesine yönelik itirazı ve sonrasında açtığı dava neticesinde İzmir 4. İdare Mahkemesi planları iptal edilirken Bakanlık, “bölgenin plansız kaldığı” gerekçesiyle yeni planı doğrudan kendisi yaptı.  Önceki planda “kentsel yerleşik alan” kategorisinde kalan arazide yeni planlama kararına göre, 127 dönüm alanı kapsayan arazilerin yarısı ticaret-turizm ve konuta ayrıldı. Geriye kalan alan ise kamu, yeşil alan ve eğitim alanı olarak belirlendi. Planlama ile alanda AVM, rezidans, otel, konaklama tesisleri, konut alanı vb. yapılmasının önü açılmış oldu.

BELEDİYELERDEN ŞERH
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan son yeni plana İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İzmir İl Müftülüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü “uygundur” görüşü verirken Konak Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi çeşitli nedenlerle plana şerh koymuştu.

Emlak GYO’nun satış planına aldığı liman arkasındaki bu arazilerin değer tespitlerinin yapmasının ardından ihale için harekete geçildi ve alanın 127 dönümlük  bölümünde iki etap halinde satış yapılmasına karar verildi. 

KRİTİK TARİH 12-14 HAZİRAN
1.Etap ihale için 47 bin metrekarelik alan belirlendi. Planlamada 32 bin metrekarelik bölümde yapı inşa edilecekken 14 bin metrekarelik alan, cami ve park alanı olarak belirlendi. Alanın yüzde 5’inde kültürel işlevli alan yapılması kararlaştırılırken alanın yüzde 40’na kadar konut yapılabilecek.

Arazide yapılması düşünülen büro tipi yerler için ise en az 100, en çok 5000 metrekarelik yapılabilecek.

12 Haziran’da yapılacak olan 1. Etap ihalesinde iki ayrı oturum yapılacak. İlk oturumu “açık ihale usulü” ile “kapalı zarf teklif alma” usulü ile gerçekleştirilecek. İkinci oturumda ise açık arttırma yapılacak.

2. Etap ihalesi için  78 bin 558 metrekarelik alan belirlenirken 43 bin metrekaresinde yapı inşa edilecek iken, 11 bin metrekarelik alan iki ayrı eğitim tesis alanı ve geri kalan 24 bin metrekarelik alanın park alanı olarak düzenlenmesi kararlaştırıldı. 14 Haziran’da yapılacak satış için 1. Etap için yapılacak olan satış yönteminin aynısı izlenecek.

FOLKART KATILMIYOR
Uluslararası statüde olmayan firmaların giremeyeceği ihale için dev firmaların şimdiden sıraya girdiği öğrenilirken İzmir’den üç firmanın ihale için adı geçiyordu. Folkart A.Ş.’nin uzun süredir gündeminde olduğu bilinen arazi için önemli bir adım geldi ve firmanın ihaleye katılmayacağı öğrenildi.

İzmir’de dev projelere imza atan Selim Gökdemir’e ait Megapol A.Ş. ile İzmir’de son dönemde önemli ihaleleri alan Sabri-Niyazi Memur kardeşlerin Mapeks ile Malatya merkezli Nimeks şirketiyle kurulan konsensüsün ihale ile adları anılırken ihale için henüz adım atıp atmadıkları bilinmiyor. Mapeks-Nimeks ortaklığı geçtiğimiz günlerde TRT Blokları için yapılan ihaleye en yüksek teklifi vermiş ve ihaleyi kazanmıştı.

 
Başkan Sesli'den başarılı öğrencilere destek
 
Foçalı minikler tatili şenlikle karşıladı
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
9 Haziran 2017 Cuma 20:58

umarım doğru düzgün bir proje(ler) yapılır.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’in o ilçesine TOKİ müjdesi!
İzmir’in Torbalı ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ...
İzmir'de yaşamın yeni adresi: Uzundere LİVAHOME'da satış zamanı!
Folkart’ın Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’ndaki LİVAHOME isimli projesinde ...
İzmir'in merkezinde milyonluk satış: Teminatı bile dudak uçuklattı!
Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İzmir’de Atatürk Stadyumu’nun ...
 
Başkan Olgun'dan 'demirde indirim' çağrısı: Kartelcilere sert uyarı!
Ekonomi Bakan Zeybekçi, demirdeki gümrük vergisinin yarıya indirildiğini ...
İki dev liman özelleştiriliyor
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), iki dev liman için ihaleye çıkıyor. ...
Bakan Özhaseki: En büyük hırsızlık imarda!
Bakan Özhaseki, "Cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza ilettik. İmar uygulamaları ...
 
Çeşme'de tartışma yaratan ruhsatsız yapı için flaş karar!
İzmir'in Çeşme İlçesi'nde, Gücücek Koyu'nda yapımı süren Beach Clup'ta ...
Büyükşehir’den dönüşüm hamlesi: İzmir’in o ilçesinde acele kamulaştırma!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karabağlar/Uzundere Mahallesi'ndeki ...
TMSF dev AVM'deki o mekanları satıyor
Antalya’nın en büyük alışveriş merkezi olan MarkAntalya AVM’de yer alan ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva