HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
9 Temmuz 2020 Perşembe - 10:12

'İzmir'de vaka sayısı neden azaldı?' sorusuna yanıt!

KalDer İzmir Yönetim Buluşmaları’nın konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Koronavirüs salgını çıktığında bu daire başkanlığımız önderliğinde bilim kurulu oluşturduk. Bilim kurulunun bize çizdiği rota ile birlikte çalışmalara başladık. Bütün dünyayı sarsan bu krizin hasarlarını azaltmak için kent ittifakını ortaya çıkarttık.Kentin bütün dinamiklerin yer aldığı kriz üst yönetim kurulu ile birlikte kriz sürecinde çözümler ürettik. İzmir’de vaka sayısının pandeminin başında yüksek sonrasında Türkiye ortalamasının altına inmesi bu çalışmalarımızın mahsulüdür" dedi.

 İzmir de vaka sayısı neden azaldı?  sorusuna yanıt!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Türkiye Kalite Derneği İzmir Şubesi’nin (KalDer) düzenlediği İzmir Yönetim Buluşmaları’nın konuğu oldu. “Yeni Normal Süreçte İzmir’in Sürdürülebilirlik Yaklaşımı”nın ele alındığı çevirimiçi seminerde Başkan Soyer,KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıc¸’ın sorularını yanıtladı. İzmir’i sosyal ve ekonomik açıdan nelerin beklediği yönündeki sorulara detaylı yanıtlar veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yeni normal denilen dönemde rotayı öncelikli olarak tarım ve turizm sektörüne çevirdiklerini belirtti.

Tarım ve turizmde anahtar olacak
Pandemi döneminin tüm dünyada kendi kendine yeten bir ekonomi için tarımın önemini bir kez daha ortaya çıkardığını hatırlatan Başkan Soyer, şunları söyledi: “Üretimimizi artırmak, yerli tohumu güçlendirmek, küçük üreticiyi örgütleyerek kooperatif çatısı altında buluşturmak, tarımsal ürünü sanayi ürününe dönüştürmek için çalışıyoruz. Turizmde de yeteri kadar güvenli ve hijyenik bir hizmet sunamıyorsanız kültürel, doğal, gastronomik değerlerinizin bir kıymeti olmuyor. İzmir’in güvenilir, sağlıklı bir kent olduğu algısını ortaya çıkartmak, iç ve dış turizmi canlandırmak için ‘turuncu çember’ uygulaması başlattık. Ortak akılla hazırladığımız turizm stratejik planı doğrultusunda çalışıyoruz. İzmir’i tüm değerleriyle hem yurt içinde hem yurt d ışında tanıtacak Visit İzmir mobil aplikasyonu hazırlıyoruz.Tarım ve turizm politikamızla, hayata geçirdiğimiz uygulamalarla kent ekonomisinin büyümesine ve istihdamın artmasına da katkı sağlamış oluyoruz. Yeni normalleşme dediğimiz dönemde hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Her şeyi yeniden normalleştireceğiz ve bu dönemin anahtarı tarım ve turizmdeki yeni kriterler olacak.”

İzmir’de vaka sayısı nasıl azaldı?
“İzmir’deki vaka durumun diğer kentlerimize oranla düşük olmasının en önemli faktörleri nelerdir” sorusuna Başkan Soyer, “Biyoçeşitliliğin azalması, küresel iklim değişikliği, doğanın tahribatının getirdiği afet riskleri üzerine çalışma yapmak için pandemi söz konusu değilken Toplum Sağlığı Daire Başkanlığı adıyla yeni bir daire başkanlığı kurduk. Koronavirüs salgını çıktığında bu daire başkanlığımız önderliğinde bilim kurulu oluşturduk. Bilim kurulunun bize çizdiği rota ile birlikte çalışmalara başladık. Bütün dünyayı sarsan bu krizin hasarlarını azaltmak için kent ittifakını ortaya çıkarttık.Kentin bütün dinamiklerin yer aldığı kriz üst yönetim kurulu ile birlikte kriz sürecinde çözümler ürettik. İzmir’de vaka sayısının pandeminin başında yüksek sonrasında Türkiye ortalamasının altına inmesi bu çalışmalarımızın mahsulüdür. Farkındalık çalışmaları, mücadele önlemleriniz, dayanışma ağını güçlendirmek için yaptıklarımız hepsi bir araya gelince böyle bir tablo ortaya çıktı”.

Asli görevimiz tarihsel mirasımızı geleceğe taşımak
“Sürdürülebilirlik geçmiş ve gelecek arasındaki adalettir” tanımını çok beğendiğini, 8 bin 500 tarihi olan kentin zenginliğini, doğasını, tarihsel mirasını geleceğe taşımanın öncelikli görevi olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “Eğer sürdürülebilirlik diyorsak geçmişin mirasını gelecekle buluşturmak mecburiyetindeyiz. Onun hakların korumak ve geleceğe o hakları teslim etmek gibi bir mecburiyetimiz var. Geçmişle gelecek arasındaki adaleti sağlamak bizimasli görevimizdir” diye konuştu.

Başkan Soyer’e teşekkür
Kadınlar ve gençlere yönelik yeni projeler üzerinde de çalıştıklarını aktaran Soyer, şeffaf ve hesap verebilirlik ilkesi ile hareket ettiklerini bunun demokrasinin en temel göstergesi olduğunu söyledi. KalDer İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Senem Kılıc¸, pandemi süreci boyunca düzenledikleri seminerlerin sonuncusunda Başkan Soyer’i ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, kalite çalışmalarına verdiği destekten ötürü kendisine teşekkür etti.

 
Bornova'da zararlı haşere harekatı
 
Konak’ta bir tarih daha kurtuldu: Belediye Meclis binası oluyor!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Fuliz kardelen 9 Temmuz 2020 Perşembe 22:59

Hes prgramina gire iznirde kirmizi bolge cok.korkumuz devam ediyor ben korona konysunda sadece bakandan bilgi aldin belediyemizi ne ilde ne ilcemde hic hissetnedim

Yorumu oyla      2      3  
İzmir farkı 9 Temmuz 2020 Perşembe 16:56

Alınantedbirlerin yanında İzmirlinin olaya duyarlı yaklaşması da farkı yarattı. Geçen gün aracımın vizesi için Bornova'daki muayene istasyonuna gittim. Çok kalabalık olmasına rağmen maske ve mesafeye herkes dikkat ediyordu. İşte İzmir farkı diye düşündüm

Yorumu oyla      5      3  
HÜSEYİN BAYER 9 Temmuz 2020 Perşembe 15:11

SAYIN BAŞKANIM BU ZOR VE DAR GÜNDE BUCA YILDIZ MAH.YAPMIŞOLDUĞUNUZ HERTÜRLÜ YARDIMLARINIZDAN DOLAYI MAHALLEM HALKI ADINA BAŞTA SİZ VE EKİBİNİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERSAYGILAR DİLERİM BÜYÜK BAŞKANIM

Yorumu oyla      5      4  
HÜSEYİN BAYER 9 Temmuz 2020 Perşembe 15:02

SAYIN BAŞKANIM

Yorumu oyla      3      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da zararlı haşere harekatı
Bornova Belediyesi hava sıcaklıklarının etkisini arttırması ile birlikte ...
Çiğli’de sosyal mesafeli taekwondo antrenmanı
Covid-19 salgını nedeniyle uzun süredir antrenman yapamayan Çiğli Belediyespor ...
Karabağlar’da kaçağa geçit yok!
Karabağlar Belediyesi, toplum ve çevre sağlığını korumak için izinsiz ...
 
Şanghay ve Chengdu’ya İzmir ofisi kuruluyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, SODEV’in bu yıl ilk kez ...
Güzelbahçe’de can dostlara yeni yuva
Güzelbahçe Belediyesi 2011 yılında Yelki Mahallesin’de açmış olduğu “Sokak ...
Buca zabıtasından Ova bölgesine güçlü takviye
Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçedeki olaylara daha hızlı müdahale ...
 
Bayraklı'da kiracı zulmü: Evden 1,5 ton atık çıktı!
Bayraklı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çiçek Mahallesi'ndeki ...
Bergama Belediyespor 3.’ncü ligde
Geçtiğimiz sezon uzun yıllar mücadele ettiği profesyonel liglere veda ...
Ödemiş’te hayırseverlere teşekkür plaketi
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecindeki ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Daha önceleri nerelerdeydiniz?
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Boşanan aileler ve çocuklar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva