HABERLER>SPOR
21 Temmuz 2010 Çarşamba - 00:00

İşte derbi haftaları

Üç büyükler aynı hafta İstanbul’’da maç yapmayacak. Ayrıca, lig heyecanının hiç kaybolmaması için derbi karşılaşmaları 4-5 hafta aralıklarla oynatılacak.’

 İşte derbi haftaları

Üç büyükler aynı hafta İstanbul’’da maç yapmayacak. Ayrıca, lig heyecanının hiç kaybolmaması için derbi karşılaşmaları 4-5 hafta aralıklarla oynatılacak.’
 
Süper Lig’’de 2010-2011 sezonunun fikstürü bugün saat 14.00’’te İstanbul Haliç Kongre Merkezi’’nde çekilecek. Oluşturulan şablon doğrultusunda yeni sezonda üç büyük takım arasındaki derbi maçları 4, 9 ve 14. hafta oynanacak. Futbol Federasyonu, çeşitli kriterler doğrultusunda Süper Lig şablonunu belirledi. Maçların güvenliği ve yayıncı kuruluşun talebi doğrultusunda önemli kararlar alındı.
 
3 büyüklere 3 ayrı numara
 
Mevcut şablon gereği üç büyük takıma üç ayrı numara verilecek. Bu şekilde üç büyük takımın aynı hafta İstanbul’’da maç yapma olasılığı ortadan kalkacak. En az biri o hafta deplasmana çıkacak. İki Ankara takımı Ankaragücü ve Gençlerbirliği’’nin yanı sıra, Süper Lig’’deki diğer İstanbul ekipleri Kasımpaşa ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor için de aynı uygulamaya gidilecek. Özellikle üç büyük takımın aynı hafta İstanbul’’da maç yapmasının güvenlik, hasılat ve canlı yayın konusunda büyük sorunlar çıkaracağı düşüncesi ile böyle bir uygulama yapılıyor.
 
İstanbul’’daki 5, Ankara’’daki 2 takımın numaraları önceden belli olduğu için geri kalan 11 takımın numaraları kulüp yöneticileri tarafından kura ile belirlenecek.
 
Bu sezon derbi maçları 4, 9 ve 14. hafta oynanacak. Yani, çekilecek numara sonucu Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’’ın ligin ilk yarısında kendi aralarında yapacağı karşılaşmalar 4, 9 ve 14. hafta oynanacak.
 
Derbiler peş peşe değil
 
Bu sezon Süper Lig’’de her hafta 9 maç canlı olarak ekrana geleceği için yayıncı kuruluşun istekleri ve önerileri de dikkate alındı. Şampiyonluk seyrinin son haftaya kadar devam etmesi ve heyecanın hiç kaybolmaması amacı ile derby maçları 4 veya 5 hafta aralıklarla oynanacak.
 
Süper Lig’’de ve Bank Asya Birinci Lig’’de takımı bulunan şehirler için de düzenlemeye gidildi. Örneğin Gaziantepspor kendi sahasında maç yaparken, aynı sahayı kullanan Gaziantep BŞB o hafta deplasmana çıkacak.
 
Anadolu takımlarının, 3 büyük kulüple peş peşe maç yapmamaları için, üç büyüklerin kura numaraları ardışık olmayan numaralardan oluşacak. Bu numaralar geçen sezon
2, 6 ve 18 idi.
 
3 Büyük tesadüf
 
F.Bahçe-Trabzonspor
 
F.Bahçe ile Trabzonspor son üç sezondur üst üste son hafta karşılaşıyor. Böyle bir tesadüf 4 bin 913’’te 1 oluyor. Bu sezon da iki takım 17. haftada oynarlarsa 83 bin 521’’de 1’’lik olasılık gerçekleşmiş olacak.
 
İlk derbi 5. hafta
 
Son 8 sezonda F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş arasındaki derbi maçları en erken 5. haftada oynanıyordu. 2010-11 sezonunun ilk derbisi 4. hafta yapılacak ve bu da yıllar sonra bir ilk olarak tarihe geçecek.
 
Milli maç ayarı
 
Milli Takım’’ı oluşturan 3 büyüklerin oyuncularının sakatlık, moral bozukluğu gibi sorunlar yaşamaması için son 5 sezondaki derbiler, milli maçların bir hafta öncesine veya sonrasına denk getirilmiyor.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayserispor, hazırlık maçını Cangele ile kazandı
Avusturya'da kampa giren Kayserispor, yaptığı hazırlık maçında ...
Gaziantepspor'un Hollanda kampı
Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Gaziantepspor, ...
A Milli Basketbol Takımı Kaptanı Hidayet Türkoğlu, Amerikan Profesyonel ...
 
GS Pino’’yu renklerine bağladı
Kolombiyalı yıldızın transferi mutlu sonla bitti. Sarı-kırmızılılar, ...
FB Guiza’’yı dışladı
Sarı lacivertliler, Daniel Güiza’’yı tamamen dışladı. Şimdi, 25 kişilik ...
Göztepe ve Altınordu’’nun rakipleri belli oldu
TFF 2. Lig ve 3. Lig gruplarının belirlendiği kura çekimi Maslak Sheraton ...
 
Ersan Adem Gülüm Beşiktaş'ta
Beşiktaş, Adanaspor'un stoperi Ersan Adem Gülüm'ü 1 yıllık ...
15 milyon dolarlık kaçamak
Yıldız futbolcu bir gece birlikte olduğu genç kızı hamile bıraktı. ...
Kaderleri Vikingur maçına bağlı
Beşiktaş'ta gönderilecek yabancılar, Vikingur ile perşembe günü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva