HABERLER>POLİTİKA
19 Mayıs 2019 Pazar - 19:59

'İstanbul'da seçimden sonra gördüklerim tüylerimi ürpertti!'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ümraniye'de mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Bakan Soylu, "Biz Ankara'yı kaybettik. Vatandaşın takdiri, başımızın üzerinde. Kaybettiğimiz ve kazandığımız başka belediyeler de oldu. Ancak İstanbul'da seçim akşamından sonra bir hafta içerisinde gördüklerim tüylerimi ürpertti" dedi.

 İstanbul da seçimden sonra gördüklerim tüylerimi ürpertti!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ümraniye Tantavi Sosyal Tesisleri'nde mahalle muhtarları ile bir araya geldi. Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Biz Ankara'yı kaybettik. Vatandaşın takdiri başımızın üzerinde. Kaybettiğimiz ve kazandığımız başka belediyeler de oldu. Ancak İstanbul'da seçim akşamından sonra bir hafta içerisinde gördüklerim tüylerimi ürpertti. Ufak tefek şeyler olabilir. Ahmet'in oyu Mehmet'e yazılır. Bu sehven de kötü niyetle de olabilir. Ben bu süreçlerin nasıl olduğunu bilen kardeşlerinizden biriyim. Binali abinin 207 oyu sıfır yazıldı. Bu bir yerde olabilir. Sandık sonuç tutanağına geçerken yanlış yapılmış olabilir. Bu İstanbul'un birçok ilçesinde aynı şekilde gerçekleşmiş. Sandıkların yüzde 10'u yeniden sayılmış. Açılan yüzde 10'unda 29 bin oydan 13 bin oya düşülmüşse burada daha önceden planlanmış ve koordine edilmiş... 'Eğer yapabilirsek bunu yapalım' diye birilerinin ittifak ettiği bir süreç yaşadık. Ben istatistik de okudum matematik de okudum. Şimdi yarı yarıya oyların bir torbanın içinden çıkardığınızda Binali abinin oyları ile Ekrem İmamoğlu'nun oyları birbirine benzer. Eğer bir hile olmamışsa sonuç böyle çıkar. Kimse kusura bakmasın vatandaşın oyunu korumak ve kendimiz açısından biz buna itiraz etmek zorundayız. Bize şunu söylerler, 'siz her şey mücadele ediyorsunuz, kendi hakkınızı savunamazsanız ne edelim derler.' ki doğrudur zaten."  

"YAŞLILAR BİZE EKSİK PUSULA VERİLDİ DİYOR"
Soylu, "Yaşlılar 'bize eksik pusula verildi' diyor. Bu da İstanbul'un tamamına yayılmış bir hile metodudur. Öyle bir şey oldu ki İstanbul'un huzurevleri de dahil olmak üzere eksik pusula verildi. Ümraniye'de 55'e 37 gibi bir sonuç var. Buralarda herkese bir adet eksik Büyükşehir pusulası vermek İstanbul'un tamamında önemli bir etki ortaya koyar." diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ 5 YIL BU ŞAİBEYİ İSTANBUL KALDIRAMAZDI"
Sandık kurulu başkanlıklarının devlet memuru olması gerektiği halde, birçok sandıkta bu kurala uyulmadığına belirten Soylu, "Sandık kurulu başkanlarından 96 tanesi CHP'nin üyesi çıktı. 3 bin 389 da sandık kurulu başkanlarının birinci derece akrabaları CHP üyesi çıktı. Bu devlet memuru olur buna bir şey diyemem. Ona söylenecek bir şey yok. Ama burada, bu anlayışla yerleştirilen sandık başkanlarında böyle bir mesele çıkmış oldu. Önümüzdeki 5 yıl bu şaibeyi İstanbul kaldırmazdı. İstanbul önemli bir şehirdir. Aynı zamanda Türkiye ve coğrafyanın önemli sembolüdür. O yüzden hem buna parti olarak itiraz ettik. Hem de bu seçimin şaibesinin üstüne yatırılırsa bundan sonraki seçimlere yönelik de ciddi bir problem çıkabilir." ifadelerini kullandı.

Soylu, "Cumhur İttifakı olarak şayet yüzde 52 oy aldıysak, millet bize şunu söyler, 'kardeşim sizin politikanızı beğeniyoruz. Ufak tefek eksiğiniz olabilir, onlarla ilgili mesajı almış olmalısınız' dedi ve bize yüzde 52 ile bize bir ruhsat verdi.  Şimdi, korkum şu, İstanbul seçiminden sonra sonuç ne olursa olsun, bunu bir ideolojik bir kavgaya dönüştürmeye çalışacak. Türkiye'nin siyasal istikrarını bir şekilde bozmaya çalışabilecek bir yapı oluşabileceğini bugünkü hal ve tavırlarından görebiliyorum. O yüzden İstanbullumuzu böyle bir anlayışın da esiri yapmamak bizim temel görevimiz olmalıdır düşüncesindeyim." Şeklinde konuştu.(DHA)

 
İzmirli motosikletçilerden 100. yıl korteji
 
Karabağlar'da 7'den 70'e coşkulu kutlama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liderlerden Samsun'da birlik pozu
Liderler 19 Mayıs nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Tören sonunda liderler böyle poz verdi.
CHP İzmir'den alternatif 19 Mayıs kutlaması
CHP İzmir İl Başkanlığı'nca düzenlenen kutlamada partililer, Gazi Mustafa ...
İnan: 19 Mayıs'ın ardından oluşan milli ruh, en kıymetli yol göstericimizdir
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan, 19 Mayıs Atatürk’ü ...
 
Karşıyaka'da gergin 19 Mayıs: AK Parti ve CHP'den karşılıklı sert açıklamalar
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Karşıyaka'da ...
İl Başkanı Sürekli’den ‘19 Mayıs’ mesajı
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, ...
Erdoğan: İZBAN'ı biz yaptık, İzmir'in su sorununu biz çözdük!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda gençlerden gelen ...
 
İki lider Samsun'da halkla iftar yapacak
CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ...
CHP'den Murat Boz açıklaması
Ekrem İmamoğlu'na bağış kampanyasıyla ilgili bilgi veren CHP İstanbul ...
Sürekli yeni ekibiyle yola çıktı: Listede dikkat çeken isimler!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yeni yönetim kurulu listesinde ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva