HABERLER>YAŞAM
22 Mart 2017 Çarşamba - 09:59

'İş Batırdım Geceleri-Fuckup Nights İzmir' hız kesmiyor

İzmir’in ve Ege bölgesinin önde gelen Girişimcilik ve Network platformu İş Batırdım Geceleri’nde (FuckUp Nights, kısaca FUN) hız kesmiyor. FUN İzmir bu ay ünlü girişimci Alphan Manas, oyun yazarı Özlem Lale ve Girişimcilik Hikayeleri kitabı ve platformunun yaratıcısı  Perçin İmrek’i konuk etti.

 İş Batırdım Geceleri-Fuckup Nights İzmir  hız kesmiyor

Türkiye’de ilk defa Ocak 2015’te ve ilk defa İzmir’de toplanmaya başlayan FuckUp Nights, Türkçesi ile İş Batırdım Geceleri adından söz ettirmeye devam ediyor. FUN İzmir bu ay ünlü girişimci Alphan Manas, oyun yazarı Özlem Lale ve Girişimcilik Hikayeleri kitabı ve platformunun yaratıcısı Perçin İmrek’i konuk etti.

Her geçen gün artan bir katılımcı kitlesi ile büyüyen FUN İzmir, pazartesi günü konuşmacı olarak Türkiye’nin bir çok konuda önde gelen girişimcisi Alphan Manas’ı ‘Deniz Otobüsü’ projesi ile konuk etti. Ünlü bir girişimcinin de çok rahat ‘FuckUp’ yapabileceğini samimiyetle anlatan Manas izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. 

BATIRMA HİKAYELERİNİ ANLATIYORLAR

Her ayın üçüncü pazartesi akşamı , 3 ya da 4 FuckUper (konuşmacının) onar dakika içinde kendi başlarından geçen batırma hikayelerini onları pürdikkat dinlemeye gelen insanlarla paylaşırken aynı zamanda FuckUp Nights buluşmaları geniş bir bağlantı kurma etkinliği olarak gerçekleştiriliyor. 

Katılımcılar arasında yapılan çekiliş sonunda eğitim, seminer gibi hediyelerinde verildiği girişimcilik platformunu Türkiye’de ilk defa İzmir’de başlatmaktan mutluluk duyduklarını belirten İnsan Kaynakları Danışmanı ve FUN İzmir Koordinatörü Banu Güsar, aktiviteyi şöyle özetledi:

"Dünya değişti. Artık insanlar başarının bir defada gelmeyeceğini, bunun deneme-yanılma sürecinin parçası olduğunu biliyor. Bu nedenle ‘Başarı Hikayeleri’ merak uyandırmıyor. Bununla beraber başarısızlıktan ders alacak çok daha fazla şey var. Ve dahası, nasihat çekme platformu olmadığımız, güldürürken düşündürdüğümüz için de kulakta küpe ile ayrılan bir çok takipçimiz var.

Bu hikaye Meksika’da başlamış ve 5 yılda 70in üzerinde ülke ve 204 şehre ulaşmış. Her ay binlerce insan bir cafe, bar veya lokantada FuckUp dinlemek istiyor. İşin başında 30'ar 40'ar kişilik gruplar olarak buluşuyorduk. Ne mutlu ki bugün sayımız 200'ü aştı, toplanacağımız mekana sığabilecek miyiz bunu tartışır hale geldik. Tabii böyle olunca girişimcilere ya da aklında girişim fikri olup nasıl başlayacağını bilemeyenlere daha da yardımcı olmaya çalışıyoruz.

'BU MAYA TUTTU'

Mesela son aylarda çok merak edilen ‘Melek Yatırımcıları’ getirmeye başladık. Ocak 2017’de Scorp gibi çok önemli StartUp’ları fonlayan Ömer Erkmen konuğumuz oldu. Ayrıca Oya Demir’den Girişimcilik Yapılandırması Atölye Çalışması, Dr. Zeynep Lembet’ten Pazarlama ve Marka Yönetimi Eğitimi veriyoruz. Ben de İş Modeli Kanvası ve Değer Doğrulama Eğitimini verip ‘Bakalım aklımızda güzel bir fikir mi var, yoksa onun müşteride gerçekten karşılığı mı var?’ çalışması yaptırıyorum. Özetle FuckUp Nights Türkiye'ye de 'başarısızlıklardan ders alma' yönünde ciddi, espritüel ve samimi bir konsept olarak tuttu. İzmir özeline gelince, tüm FuckUp Nights şehirlerinden daha iddialı ve sıkı bir network fırsatı yaratıyoruz. Bu da tuttu ve yine önemli bir açığı kapattı. Benim için en güzeli ise çok keyifli bir ekip olduk. Begüm Tatari, Tugay Gürler, Zeynep Lembet, Aşkın Kirenli, Çağkan Aydoğan, Gürkan Basar... Bir araya geldiğimizde ve hatta gün içinde mesajlaşırken bile havada çılgın fikirler uçuşuyor. Ekipçe çok yoruluyoruz ve çok eğleniyoruz. Yapacağımız çok güzel şeyler var. Kulağa biraz iddialı gelecek ama ‘hataları konuşabilme kültürü’nü oturtacağız. Şimdiden gençler arasında ‘Günün FuckUp’ı diye bir söz çıkmış. Bu da demektir ki maya tuttu!"

 
Anadolu'nun kayıp şarkıları İzmir'de bulundu!
 
Kuzey Kore'nin füze denemesi başarısız oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koşucular Selçuk'taki parkurlara hayran kaldı
Selçuk Efes Ultra Maratonu ilk kez 18 Mart Cumartesi günü düzenlendi. ...
İzmir 'Kalplerimiz Bir' projesi için tek yürek!
İzmir sanat, spor, siyaset ve cemiyet hayatının tanınmış isimleri “Kalplerimiz ...
Serdar Ortaç şarkı verdi yarış atı aldı!
Yıllardır yaptığı parçalarla pop müzik listelerinin zirvesinden düşmeyen ...
 
İzmir'in yüksek kesimlerine kar sürprizi
İzmir'in Tire, Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Kınık ve Bergama ilçelerinin yüksek ...
Angelina Jolie 'hoca' oldu!
Angelina Jolie’nin misafir öğretim görevlisi olarak London School of Economics’te ...
E.Özgörkey'den eğitime büyük katkı
Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Ekim 2017’de ...
 
Ateş'in müzik aşkı engelleri yıktı!
Otizmli Ateş, tek parmakla çalmaya başladığı piyano sayesinde keşfedilen ...
İzmirli fotoğrafçı atletten ödül rekoru 
İzmirli master atlet ve fotoğrafçı Barış Barlas 9 fotoğraf ile katıldığı ...
Oturduğu sandalyeler kırılıyordu: 60 kilo verdi!
AFYON'da pazarlamacı Yunus Şahin, aşırı kiloları nedeniyle müşteriye gittiğinde ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva