HABERLER>GÜNCEL
7 Kasım 2018 Çarşamba - 14:47

'İrlandalı boksör' davasında yeni karar!

İstanbul Bölge Adliye Adliye Mahkemesi (İstinaf) 11. Ceza Dairesi, kamuoyunda "İrlandalı boksör" olarak anılan Muhammed Fadeldabbous'a sopayla vurarak yaraladığı gerekçesiyle yargılanan esnaf Şenol Palan'ı 2 yıl 2 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı.

 İrlandalı boksör  davasında yeni karar!

İstanbul Bölge Adliye Adliye Mahkemesi 11. Ceza Dairesi'nde görülen duruşmaya, sanık Şenol Palan ile avukatı katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan Palan, "Daha önce çalıştırdığım büfeye mağdur değil de bir başkası gelip alkol istedi. Ben de alkol satmadığımı, dükkanda bulunmadığını söyleyince 'var da bana satmıyorsun' dedi. Bu nedenle aramızda tartışma çıktı. Ben de bu tartışma sırasında 'satmıyorum git' dedim. O da kaldıkları otele gitmiş, Daha sonra yanında Muhammed Fadeldabbous ve 3 kişi ile geldiler. Fadeldabbous dolabın kapısını açarak 'bana da mı vermiyorsun?' deyip suları yere döktü." dedi.

Bu nedenle aralarında yeniden tartışma yaşandığını anlatan sanık Palan, "Yani suları kazayla döküp birden saldırmış değilim. İlk derece mahkemesi olayı yanlış değerlendirip bu şekilde ceza vermiştir. Beraatime ya da cezanın düşürülmesine karar verilmesini istiyorum." diye konuştu.

Sanık Palan'ın avukatı Yunus Yalçın da müvekkilinin meşru müdafaa sınırları içerisinde hareket ettiği kabul edilerek, beraatine karar verilmesini talep etti.

Daire Başkanı Tahsin Doğan, Muhammed Fadeldabbous'un 4 Nisan 2017'de yurt dışına çıkış kaydının bulunduğunun bildirildiğini tutanağa yazdırdı.

Cezası kesinleşti

Davayı karara bağlayan ceza dairesi, sanık Şenol Palan hakkında, İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesince verilen 3 yıl 6 ay 5 günlük hapis cezasının kaldırılmasına karar verdi.

Ceza dairesi, sanık Şenol Palan'ın olay tarihinde Muhammed Fadeldabbous'u, sopayla vurarak basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek ve vücudunda hayati fonksiyonlarını orta derecede etkileyecek şekilde yaraladığı gerekçesiyle "kemik kırığına neden olacak şekilde kasten yaralama" suçundan, 2 yıl 2 ay 7 gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Ceza dairesi, yasal şartları oluşmadığı için sanık hakkında verilen hükmün geriye bırakılması ya da cezanın ertelenmesi şartlarının uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

Öte yandan, ceza dairesi kararını kesin olmak üzere oy birliği ile aldı.

Duruşma sonrası karara ilişkin açıklama yapan avukat Yunus Yalçın, İstinaf'ın, ilk derece mahkemesinin kararını kaldırarak müvekkilinin cezasını düşürdüğünü, verilen bu ceza miktarı ile müvekkili Palan'ın cezasının kesinleştiğini söyledi.

Davanın geçmişi

Kamuoyunda "İrlandalı boksör" olarak anılan Muhammed Fadeldabbous ile 3 esnaf arasında çıkan kavgaya ilişkin görülen davada kararını 12 Temmuz 2017'de açıklayan İstanbul 54. Asliye Ceza Mahkemesi, müşteki sanık esnaf Şenol Palan'ı, "kasten yaralama" suçundan, 3 yıl 6 ay 5 gün hapis cezasına çarptırmıştı.

Mahkeme, müşteki sanık Muhammed Fadeldabbous'un eylemini ise meşru müdafaa çerçevesinde değerlendirerek ceza verilmesine yer olmadığına hükmetmişti.

Müdahil sanık Şerafettin Özbey'i aynı suçtan 5 bin lira adli para cezasına çarptıran mahkeme, diğer sanık Mohamad Raie'inin de 2 bin lira adli parayla cezalandırılmasına karar vererek, bu hükümlerin açıklanmasının geri bırakılmasına karar vermişti.

Yerel mahkemenin bu kararına sanık Şenol Palan'ın avukatı itiraz etmiş, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 11. Ceza Dariresi de davanın yeniden görülmesi için duruşma günü vermişti. (AA)

 
Eski Vali Mutlu cezaevine gönderildi!
 
Aydın Büyükşehir'de tiyatro zamanı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Vali Mutlu cezaevine gönderildi!
FETÖ'nün mülkiye yapılanması davasında yerel mahkemece "örgüt içindeki ...
İzmir Körfezi marul tarlasına dönmüştü: Kritik uyarı geldi!
İzmir Körfezi'nin özellikle Karşıyaka kıyılarında denizin yüzeyini kaplayan, ...
Akar'dan ABD'nin '3 terörist' kararına ilk yorum
Milli Savunma Bakanı Akar, Akar, ABD'nin PKK elebaşıları hakkında aldığı ...
 
Öğrenci servisi çocuklara çarpıp kaçtı: 1 ölü
Hatay'da bir öğrenci servisi iki çocuğa çarptı. Bir çocuğun öldüğü diğerinin ...
Öğretmen Atatürk'e 'hain' deyip fotoğrafını indirtti!
Antalya'nın Kepez ilçesindeki Şehit Çetin Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi ...
İzmir'de faciaya kıl payı!
İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında motor arızası yüzünden tekneleri ...
 
İzmir'de korkutan deprem: Şiddeti...
İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde  deprem meydana geldi.
İzmir'de DEAŞ baskını: Çok sayıda gözaltı!
İzmir’de, DEAŞ terör örgütüne finansal kaynak sağladıkları ve sosyal medya ...
'Özel okul teşviki kademeli olarak kaldırılacak'
Milli Eğitim Bakanı Selçuk, okullar arasındaki eşitsizliğin asgariye indirileceğini, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
N'oluyor o balkonda?
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Kazanan yok, kaybedenler Gazze’deki Müslümanlar
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İki yüzlü ahlak her yerde…
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Koltuklar devredilirken!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva