HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
20 Şubat 2020 Perşembe - 15:45

'İki kıyı'nın belediyeleri ortak çalışacak

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Selanik’te sürdürdüğü ortak proje ve işbirliği görüşmeleri kapsamında Panorama Belediye Başkanı Kartezidis İgnatios’u ziyaret etti. Belediye Başkanı kimliğinin yanında Kıyı Belediyeler Birliği Başkanı da olan Abdül Batur, Yunanistan’da Orta Makedonya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini de yürüten İgnatios ile sadece belediyeler düzeyinde değil, belediyeleri bir araya getiren birlikler arası ortak çalışma kararı aldı.

 İki kıyı nın belediyeleri ortak çalışacak

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur Tekirdağ’dan Antalya’ya 104 belediyenin üye olduğu Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, 38 belediyeden oluşan Orta Makedonya Belediyeler Birliği Başkanı ve Panorama Belediye Başkanı Kartezidis Ignatios ile Selanik’te bir araya geldi. Ortak çalışma kararı çıkan buluşmada İki belediyenin ve iki birliğin işbirliği yapması konusunda çok istekli olduklarını ifade eden Ignatios, “Birlikte çok güzel projeleri hayata geçirebiliriz. Buna hazırız ve istekliyiz. Aramızda ciddi bağlar var. Bu güçlü bağlar bizi birbirimize bağlıyor. Benim dedelerim Trabzon’un bir köyünden buraya gelmişler. Selanik ile İzmir arasında feribot seferinin başlamasını çok istiyor ve önemsiyoruz” dedi.

Avrupa Birliği destek fonlarından yararlanarak iki ülke arasında önemli projeler yapılabileceğine dikkat çeken Ignatios, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yunanistan’da 334 belediye var. Sadece 6 tanesi AB Belediyeler Birliği üyesi. Bunlardan biri de 22 yıldır başında olduğum Panorama Belediyesi. Şu anda AB Belediyeler Birliği Başkanı Yunanlı ve benim iyi dostum. Bu ilişkilerimizle hem iki belediye olarak hem de birlikler olarak AB projelerine başvurup fonlardan yararlanabiliriz.”

“YÜZÜMÜZ SİZE DÖNÜK”
Ege’nin karşılıklı iki kıyısında olan Türkiye ve Yunanistan’ın birlikte daha çok proje üretmesi ve işbirliği yapması gerektiğini dile getiren Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Türk ve Yunan halkları dosttur. Bu coğrafyada birbiriyle karşılıklı duran iki kıyıyız; sizin bize olduğu gibi bizim yüzümüz de size dönük. Biz de ilişkilerin geliştirilmesi ve daha da ileriye götürülmesi için hazırız. Kültür, sanat, çevre, deniz kirliliğinin önlenmesi ve daha pek çok konuda belediye birlikleri olarak ortak çalışma yapabiliriz. Selanik İzmir arasındaki feribot seferlerinin başlamasını biz de istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen her desteği veriyoruz’’ diye konuştu.

BÜROKRASİ KÖPRÜSÜ
Abdül Batur ve Kartezidis Ignatios görüşmesinden çıkan işbirliği kararı için belediye başkanları ilk talimatı verdi. Konak Belediyesi ve Panorama Belediyesi’nin birlikte yürüteceği projeler ile ilgili iki belediyede bürokrasi köprüsü kurulması kararlaştırıldı. Özellikle kültür, sanat ve kentlerin sorunlarına yönelik çözüm önerileri içeren projeler üzerinde çalışılacak. İki belediye arasında iletişim ve bürokrasi altyapısını sağlamak üzere görevlendirilen ekipler sürekli iletişim halinde olacak.

MÜBADELE PARKI’NA AÇILIŞINA DAVET
Konak Belediyesi tarafından Atilla Mahallesi’nde yapımı süren Mübadele Parkı ile ilgili Panorama Belediye Başkanı Ignatios’a bilgi veren Batur, parkın içinde her iki yakanın da insanlarını temsil edecek bir anıtın yer alacağını söyledi. Batur, temmuz ayı sonunda bitmesi planlanan parkın açılışına Başkan Ignatios’u davet etti. Park fikrinin hayata geçirilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Başkan Ignatios, “Mutlaka geleceğim. Hatta park için Grebene’den de toprak getireceğim” dedi.

 
Dört dörtlük Karşıyaka
 
İzmirli çiftçiler eğitimde: İlk durak Kemalpaşa
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
sezarın hakkı sezara 20 Şubat 2020 Perşembe 17:35

Ben şeyi anlamıyorum . izmir belediyelerinin geçmişten beri selanik takıntısı nedir? Hiç bir ticari değeri yok bu şehrin. İzmir in kesinlikle dengi değil . zaten nüfusu da izmir'in en büyük ilçesinden biraz daha fazla. Gidenler bilir. bir ucundan diğer ucuna 2 saatte falan yürüyebileceginiz bir şehir selanik. İzmirin dengi Atina olur. zaten nüfus olarakta birbirine yakın şehirler. izmir net olarak 4.3 milyon nüfusa sahip atina ise yaklaşık 4 milyon nüfusa sahip. yani 2 şehrin ticari hacimleri bile neredeyse aynıyken nereden geliyor bu selanik ile anlaşma yapma sevdası?

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı’da türkü gecesi
Bayraklı Belediyesi’nin düzenlediği “Anadolu’nun Renkli Türküleri” konseri ...
Çiğli’ye Ar-Ge Merkezi geliyor
Bornova 3. Sanayi Sitesinde bulunan Bornova Oto Tamircileri Odası Ar-Ge ...
Sağlık alanında Küba-İzmir işbirliği
Küba’nın Ankara Büyükelçisi Luis Alberto Amoros Nunez, Büyükşehir Belediye ...
 
İZSU'dan Karşıyaka'da sel önlemi!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka’ya yağmur suyu için 3,5 metre derinliğinde ...
Tartışmalara nokta! Feribotun ismi Fethi Sekin oluyor
İzmir’de bu yıl içinde sefere başlayacak iki arabalı feribottan birinin adı Şehit Fethi Sekin olacak
Soyer’den 'Elektrik Fabrikası' çıkışı: Bize vermemek için takla atıyorlar!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, onayı gelmeyen, vakıf kurularak sanayi ...
 
Belediyelere yeni gelir kapısı: Değer artış payı!
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni imar kanunu düzenlemeleri kapsamında oluşacak ...
Çeşme 'Masal Evi' hizmete açılıyor!
Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, çocukların sosyal gelişimleri için ...
Narlıdere Belediyesi'nden ilk yardım eğitimi 
Kültürel ve sosyal projelerle öne çıkan Narlıdere Belediyesi şimdi de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva