HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
17 Nisan 2015 Cuma - 11:57

'Foça Ege'nin en önemli markası olma yolunda'

“Foça, Ege Bölgesi’nin en önemli turizm markalarından birisi olma yolunda, ilçemize katkı sunan bu kadar kıymetli paydaşımız varken lider olmamamız için bir neden göremiyorum” dedi.

 Foça Ege nin en önemli markası olma yolunda

İZMİR - Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Dekanlığı, Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Foça Belediye Başkanlığı, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar (ETİK) Birliği, Ege Turizm Derneği ve Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaf Derneği (FOÇA TUDER) işbirliğiyle 39’uncusu düzenlenen Foça Turizm Haftası, akademisyenlerle, esnaf ve işletmecileri bir araya getirdi. 15-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenen etkinlikler kapsamında, “Turizmde Güncel Gelişmeler: Foça Turizmi ve Gastronomi” konulu panel, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde ilçenin kamu ve özel sektör idarecilerinin katılımıyla gerçekleşti.



Panelin açılışında konuşan Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Avşar Kurgun, “Foça’nın turizmde hak ettiği yeri alması için çalışan tüm dernek, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum ve Turizm Haftası’nın genelde ülkemize, özelde de ilçemize bereketli günler getirmesini diliyorum” diye konuştu. FOÇA TUDER Başkanı Işıl Dirim Kavitaş ise dernek olarak bu yıl ilk kez resmi paydaş kabul edilmelerinin sevincini yaşadıklarını belirterek, “Antik İyonya’nın en önemli kentlerinden birisi olan Phokaia (Foça), maalesef Aliağa ağır sanayi bölgesinin kurulmasından itibaren kirlilikle baş başa kalmıştır. Denizi, balığı, yelkeni ve 4 bin yıllık tarihi ile bu kültür mirasını korumalıyız. Foça Kalesi, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’ne geçici olarak girdi. Kalıcı olarak kültür mirası listesinde yer alması gündemde ve paydaşlarımızla önemli çalışmalara imza atmamız umut verici gelişmeleri beraberinde getiriyor. Hayalimiz, 70’li yıllardaki gibi turistlerin faytonlarla dolaştığı, insanların denizine rahatça girdiği Foça’yı geri kazanmak” dedi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, dünyada kimliğini korumayı başaran ender ilçelerden birisi olarak tanımladığı Foça için, “Ege Bölgesi’nin en önemli turizm markalarından birisi olma yolunda, ilçemize katkı sunan bu kadar kıymetli paydaşımız varken, lider olmamamız için bir neden göremiyorum” sözlerini kullandı. 2014 yılının Foça Turizm’i açısından oldukça verimli geçtiğini belirten Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, “Foçalı kadınların el emeği göz nuru olan ‘Yeryüzü Pazarı’ bölge pazarları içerisinde birinci seçilmiştir. Kalemizin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alması ve daha birçok sevindirici gelişme yaşanmıştır. 2015 yılı içinde birçok projemizi hayata geçirmeyi amaçlıyoruz. Öncelikle kaçak avlanma sonucu azalan balık çeşitliliğini artırmak için sürdürülebilir balıkçılığı yaşama geçirmeye çalışıyoruz. Deniz Feneri olarak bilinen yarımadanın 17. yy’daki özgün haline getirilip, rekreasyon alanı olarak hizmete girmesi diğer bir amacımız. Foça’nın birbirinden lezzetli yemeklerinin tanıtılması, hijyen ve kalite açısından belirli standartların koruması için çiftçilerimizle ve esnaflarımızla birlikte çalışmaktayız. Midilli Adası’na düzenlenen turların yeniden başlaması ile Ege’nin iki yakasının diyaloğunun güçleneceğini düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından geçilen panelin ilk oturumun başkanlığını Dokuz Eylül Üniversitesi Mali Koordinatörü ve Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Alp Timur yaptı. “Foça Turizm’i ve Çevre” başlıklı ilk oturumda; Avukat İlker Ünsever, Özel Çevre Koruma Şube Müdürlüğü’nden emekli Ayşe Sezer Göktan, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar (ETİK) Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Oteller Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ve Markalaşma Uzmanı Muhterem İlgüner panelist olarak yer aldı. Foça Turizminin gelişmesi için yapılması gerekenler ve mevcut sorunların tartışıldığı panel, akademisyenler, sektör temsilcileri ve esnaf derneklerinin temsilcilerinin katılımıyla gün boyunca devam etti.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yenifoçalı 17 Nisan 2015 Cuma 19:48

2014 harcamalara konulan 15 serhe bakınca herseyın sozde kalacağı söylenebilir. umut ederim bu dönemde bunun aksı gercekleşir

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çiğli Müftüsünden Başkan Arslan'a ziyaret
Çiğli Müftüsü ve beraberindeki heyet Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Çiğli ...
Dünya çocukları Karşıyaka’da buluşacak
Karşıyaka Belediyesi tarafından organize edilen Uluslararası Karşıyaka ...
Urla'da mutlu son: Dayanışma Parkı açıldı
Urla Belediyesi ve Yeraltı Mahallesi işbirliği ile yapımı tamamlanan 'Dayanışma ...
 
Bornova'nın yeni anneleri sertifikalarını aldı
Bornova Belediyesi’nin doğuma hazırlık amacıyla açtığı ‘Gebe Eğitim Sınıfı’ndan ...
Köy enstitülerinin 75. yılı kutlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, köy enstitülerinin 75. kuruluş yıldönümünü ...
Güzelbahçe çiçek açtı: 11 bin lale
Güzelbahçe Belediyesi, ilçedeki parkların yanı sıra, Seferihisar Kavşağı ...
 
Poligon’da hayata dönüş: Yeniden kesintisiz ulaşım
Metro inşaatı için açılan son şaftları da kapatan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ...
Başkan Kocaoğlu’ndan yoğun tempoya sanat molası
Başkan Kocaoğlu’nun son “sanat kaçamağı” Çetin Emeç Sanat Galerisi’ndeki resim sergisi oldu.
Yanlış protokol krizi: O tesis Ödemiş’e kaldı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi görevlileri Ödemiş’e giderek hal tesislerini ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva