HABERLER>SPOR
17 Ekim 2019 Perşembe - 13:44

'Fırtına' durdu, amatörde dibe vurdu

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 10'uncu Grup'ta mücadele eden Bucaspor, adeta dibe vurdu. Bir dönem yetiştirdiği futbolcular ve yakaladığı sportif başarılarla tüm Türkiye'ye adını duyuran sarı-lacivertliler son yıllarda çöktü.

 Fırtına  durdu, amatörde dibe vurdu

Bu sezon grubunda oynadığı 4 maçta puanla tanışamayan ve eksi 12 averajla son sırada yer alan Bucaspor, taraftarını kahretti. 'İzmir'in fırtınası' olarak anılan Bucaspor, ilk olarak 2008-2009 sezonunda 2'nci Lig'de şampiyon olup tarihinde ilk defa 1'inci Lig'e adını yazdırdı. Aynı sezon yeni stadına da kavuşan sarı-lacivertliler, 2009-2010'da 1'inci Lig'de kaliteli kadrosuyla rakiplerinin korkulu rüyası olup, tarihi bir başarıya imza attı ve Süper Lig'e yükseldi. Ancak Bucaspor'un çöküşü büyük umutlarla geldiği Süper Lig'de başladı.

MADDİ KRİZLERİ AŞAMADI
Kadrosuna yüksek maliyetli yabancı futbolcuları dahil eden Bucaspor, Süper Lig'e çıktığı gibi devler arenasında küme düştü. O dönemden sonra sürekli maddi sorunlarla uğraşan ve özellikle eski yabancılarına olan borçları yüzünden FIFA dosyalarıyla boğuşan Bucaspor, her sene transfer yasağı ve puan silme cezalarıyla karşı karşıya kaldı. Bucaspor, 2012-2013 sezonunda toparlanıp 1'inci Lig'de Play-Off oynasa da ayağa kalkamadı. Artık maddi krizleri aşamayan sarı-lacivertliler birçok yıldızı yetiştirdiği altyapısına da sorunları yansıttı. Eğitim gören futbolculara erzak ve malzeme bulmakta dahi zorlanan Bucaspor, 2014-2015'te 1'inci Lig'e veda etti. 2015-2016 ve 2016-2017 sezonunda 2'nci Lig'de kıl payı kalan Bucaspor, ertesi sene ise 3'üncü Lig'in yolunu tuttu. Geçen sezon 3'üncü Lig'de 28 puanla sonuncu olan İzmir ekibi, 35 yıl sonra amatör kümeye döndü.

KADERİNE TERK EDİLDİ
Adeta kaderine terk edilen Bucaspor, zorluklar ve apar topar kurduğu kadroyla katıldığı BAL'da da ilk 4 hafta umduğunu bulamadı. Yıllar sonra yeniden Buca İlçe Stadı'na dönen takım, Çiğli Belediyespor'a 4-0 yenilerek sezona başladı. Buca, sonraki haftalarda Gebzespor'a 5-0, Bağcılarspor'a 2-0 ve Atlasspor'a 2-1 yenildi. Alınan kötü sonuçların ardından teknik direktör Nedim Akgül istifa etti. Bucasporlu futbolcuların ve teknik ekibin ise sezon başından bu yana paralarını alamadıkları iddia edildi. Taraftarlar ise sosyal medya üzerinden isyan bayrığı açarak Bucaspor'un sahipsiz bırakıldığını ve takımın hızla Süper Amatör Lig'e sürüklendiğini vurguladı.

Geçen sezon Bucaspor'un başkanı seçilen Cihan Aktaş, yaz başında Tire 1922 Spor'un yarışmacı haklarını satın alıp Ci Group Buca'yı kurmuştu. Şirketleşen, logosu da Bucaspor'un armasına benzeyen Ci Group Buca, 3'üncü Lig 1'inci Grup'ta şampiyonluk için mücadele ediyor. Daha önce gündeme gelen Ci Group Buca'nın adını Bucaspor olarak değiştireceği planı da gerçekleşmedi. (DHA)

 
Refüje çarpan otomobil devrildi: 4 yaralı
 
Türkiye ile ABD arasında kritik görüşme
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'dan gidenler amatörde top koşturuyor
TFF 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta Karşıyaka'nın sezon öncesi ve geçen sezon ...
Süper Lig'de 8. haftanın perdesi açılıyor
Futbolda Süper Lig'in 8. haftası, yarın yapılacak tek maçla başlayacak.
Tamer Tuna: Çıkışımız sürecek
Süper Lig'de sezona kötü başladıktan sonra son haftalarda çıkışa geçen ...
 
İzmir derbisi ilklere sahne olacak
TFF 1. Lig'de pazar günü oynanacak Altınordu-Altay derbisinde iki takımdan ...
Nüvit TOKDEMİR yazdı... Umudu çoğaltanlar
Nüvit TOKDEMİR yazdı... Umudu çoğaltanlar
MSB'den, 'Mehmetçiğe selam gönder' kampanyası
Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekâtı nedeniyle sosyal medyada ...
 
Türkerler Holding Göztepe'ye 4. kez sponsor oldu
Türkiye’de İnşaat ve enerji sektörünün öncü firmalarından Türkerler Holding, ...
Altay'da tam gaz derbi mesaisi
TFF 1. Lig'de zirve takibini sürdüren Altay, pazar akşamı Altınordu ile ...
Karşıyaka'ya özel 'susmayan forma'
Karşıyaka, bu sezona özel susmayan forma tasarladı. Türkiye'de ilk kez ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva