HABERLER>POLİTİKA
8 Aralık 2016 Perşembe - 01:14

'FETÖ ile irtibatlı 123 vakıf kapatıldı'

Başbakan Yardımcısı Kaynak: "FETÖ ile irtibatlı 123 vakıf kapatıldı, bunlara ait 2 bin 110 parsel taşınmaz Vakıflar Genel Müdürlüğüne intikal etti." dedi.

 FETÖ ile irtibatlı 123 vakıf kapatıldı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, FETÖ ile irtibatlı 123 vakfın kapatıldığını, bunlara ait 2 bin 110 parsel taşınmazın Vakıflar Genel Müdürlüğüne intikal ettiğini bildirdi.

TBMM Genel Kurulunda, Türki̇ye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Afet ve Aci̇l Durum Yöneti̇mi̇ Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Atatürk Kültür, Di̇l ve Tari̇h Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi̇, Türk Di̇l Kurumu ve Türk Tari̇h Kurumunun 2017 yılı bütçeleri kabul edildi.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, bağlı kuruluşların 2017 bütçesi hakkında söz aldı.

"15 Temmuz darbe girişimi gibi büyük bir hadiseyi olağanüstü halin bize verdiği hızlı ve etkin mücadele imkanı olmadan telafi edemeyiz." ifadesini kullanan Kaynak, "Türkiye'de, seyahat özgürlüğü, ticaret özgürlüğü, basın özgürlüğü, toplantı ve gösteri yürüyüşleri özgürlüğü, siyaset özgürlüğü, aklınıza hangi alanda gelirse gelsin bu özgürlükler sonuna kadar kullanılmaktadır. Olağanüstü hal bir olağanüstü durumdan neşet etmiştir ve tabii ki bir kısım olağanüstü tedbirler alınacaktır." dedi.

"4 bin 750 vakıf eserinin onarım çalışmaları tamamlandı"
2003-2016 yılları arasında il ve bölge ayrımı yapılmadan yaklaşık 4 bin 750 vakıf eserinin proje ve onarım çalışmaları tamamlandığını bildiren Kaynak, Vakıflar Genel Müdürlüğünün her ay 15 kalemden oluşan kuru gıda paketlerini 81 ilde 20 bin 315 ihtiyaç sahibine ulaştırdığını söyledi.

"FETÖ ile irtibatlı 123 vakıf kapatıldı"
Milletvekillerinin sorularını da yanıtlayan Kaynak, FETÖ ile mücadele kapsamında, 17-25 Aralık'tan sonra Devlet Denetleme Kurulunun harekete geçtiğini, çalışmaların o tarihte başladığını belirterek, "(Bir günde, bir haftada bunları nereden bilebildiniz?) sorusunun cevabı da budur. Hem personel hem de oluşumlar bakımından önemli mesafeler alınmıştı." dedi.

FETÖ ile irtibatlı 123 vakfın kapatıldığını bildiren Kaynak, bunlara ait 2 bin 110 parsel taşınmazın Vakıflar Genel Müdürlüğüne intikal ettiğini söyledi. Bunların arasında tavuk çiftliğinden roof bara, samanlıktan kahvehaneye, evden iş yerine kadar birçok taşınmazın bulunduğunu ifade eden Kaynak, bu taşınmazların ihtiyacı olan kamu kurumlarına verildiğini kaydetti.

"Fırat Kalkanı operasyonu amacına uygun yürüyor"
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, "Yüz günden beri Suriye üzerinden Türkiye'ye ne bir izinsiz geçiş ne bir terörist geçiş olmamıştır. Fırat Kalkanı operasyonu amacına uygun, çok doğru bir düzlemde yürüyor." dedi.

"3 bin 832 kişi afetlerden sağ kurtarıldı"
Kaynak, 2016 yılında Türkiye'de sel baskını, fırtına, yaralı tahliyesi, boğulma, kayıp gibi toplam 978 afet ve acil durum olayı meydana geldiğini, bu olaylara 4 bin 314 personelle müdahale edildiğini, 3 bin 832 kişinin bu afetlerden sağ olarak kurtarıldığı bilgisini verdi.

"21 milyona yakın poliklinik muayene gerçekleştirildi"
Kamp ve kamp dışında yaşayan mültecilere yönelik 21 milyona yakın poliklinik muayene gerçekleştirildiğini belirten Kaynak, şöyle devam etti:
"900 bin cerrahi müdahale yaptık. 180 binden fazla Suriyeli çocuk bizim topraklarımızda hayata gözlerini açtı. Eğitim çağındaki 900 binden fazla çocuğun 510 binini bu sene eğitim şemsiyesi altına aldık. "

"Mültecileri pazarlık konusu yapmayız"
"Asla mültecileri bir pazarlık konusu yapmayız, yapmadık da. Bunu nasıl pazarlık konusu yapabiliriz? Bu bizi insanlığımızdan utandırır." diyen Kaynak, 3 milyarlık mali yardımla ilgili herhangi bir duraklama ve kesinti olmadığını bildirdi. (AA)

 
İstanbul'da savcının aracına silahlı saldırı
 
Vali'nin koordinasyon açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eski Bakan ve Meclis Başkanı yaşamını yitirdi
Eski Bakan ve Meclis Başkanı İsmet Sezgin vefat etti.
Çavuşoğlu AB ile 2 kritik konuyu görüştü
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Brüksel'de görüştüğü AB yetkilileri ...
Böke: 78 milyon dolara niye uçak aldınız?
CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, dolar bozdurulması kapmanyası yapılırken ...
 
Almanya Elçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı
TBMM Başkanvekili Bahçekapılı'nın Almanya ziyareti sırasında yaşadıkları ...
Yıldırım: 2017 yılında kafa yoracağımız konu bu!
Rusya ziyareti kapsamında Tataristan'a giden Başbakan Yıldırım, burada ...
Flaş! Kılıçdaroğlu ertelenen açılış için İzmir'e geliyor
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin Sosyal Yaşam Kampüsü’nün ...
 
Erdoğan: Ekonomi silahını bir kez daha...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta ciddi hamleler yaptığı, ...
CHP'li Bayır'dan Akdağ'a 'Said Nursi broşürü' sorusu
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a, İzmir'deki ...
CHP İzmir’de alandan notlar: Örgütün 2 sorumlusu ne mesaj verdi?
Örgütlenmeden Sorumlu İl Başkan Yardımcıları Torbalı ve Kemalpaşa’da alan ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva