HABERLER>DÜNYADAN
2 Mart 2021 Salı - 09:04

'Ermenistan halkından özür diliyorum'

Ermenistan'da ordunun istifasını talep ettiği Başbakan Nikol Paşinyan, düzenlediği mitingde "Hem hükümetimiz hem de şahsım olarak yaptığımız tüm hatalar nedeniyle Ermenistan halkından özür diliyorum." dedi

 Ermenistan halkından özür diliyorum

Askeri darbe girişimiyle karşı karşıya kalan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, düzenlediği mitingde "Ermenistan halkından özür diliyorum" dedi. Paşinyan, parlamenter sistemden yarı başkanlık sistemine geçiş yapılması için de referandum yapmayı planladıklarını söyledi.

Ermenistan'da ordunun istifasını talep ettiği Başbakan Nikol Paşinyan, bunu "darbe girişimi" olarak nitelendirerek destekçilerini meydanlara çağırmıştı. Geçtiğimiz hafta yaşanan olayın ardından artan yüksek tansiyon devam ederken, Paşinyan hem darbe girişimine karşı hem de 1 Mart 2008 yılında Ermenistan’da yaşanan olayların yıl dönümünde düzenlediği mitingle destekçilerine seslendi.

 

"ÖZÜR DİLİYORUM"
Paşinyan, yaklaşık 10 bin destekçisine seslendiği konuşmasında kendi hükümetinin de hatalarda bulunduğunu ve af dilediğini belirterek, "Hem hükümetimiz hem de şahsım olarak yaptığımız tüm hatalar nedeniyle Ermenistan halkından özür diliyorum. Hem ben hem de hükümet olarak yaptığımız bu hatalardan dersler çıkarmaya çalışacağız" dedi.

Paşinyan'ın özür açıklaması meydandaki binlerce kişiden büyük alkış alırken, Paşinyan’ın konuşması sürekli atılan sloganlarla kesildi.

DARBE GİRİŞİMİNDEN ESKİ CUMHURBAŞKANI SARKİSYAN'I SORUMLU TUTTU
Başkent Erivan'daki Cumhuriyet Meydanı'nda destekçileriyle bir araya gelen Paşinyan, Ermenistan ordusunun darbe girişimine karşı sert mesajlar verdi.

Paşinyan, darbe girişiminden eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ı sorumlu tutarak, "Direkt olarak söylemek isterim ki, Genelkurmay Başkanlığının açıklaması eski hükümetlerin, özellikle de Serj Sarkisyan'ın nüfuzunun bir sonucu. Genelkurmay başkanı, bu açıklamasıyla yasayı ihlal etti ve istifa etmesi gerekiyor. Bu kaçınılmaz ancak bu gelecekte ordu kademelerinde bir kan davası olacağı anlamına gelmez. Sarkisyan ve eski hükümetler, orduyu meşru hükümetlere karşı harekete geçirmeye çalışıyor" dedi.

Paşinyan, Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanların, kendisini istifaya çağıran bildiri yayımladığını anımsatarak, "Genelkurmay Başkanı, bu bildiriyle yasaları ihlal etti ve kendisinin istifa etmesi gerekiyor. Bu kaçınılmazdır." diye konuştu.

Eski Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın da orduyu kendisine karşı kışkırttığını savunan Paşinyan, "Genelkurmayın bildirisi, eski yetkililerin ve özellikle de Sarkisyan'ın etkisi sonucu yayımlandı." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ın Genelkurmay Başkanı'nı görevden alan kararnameyi imzalayacağı umudunu paylaşan Paşinyan, erken parlamento seçimlerine gitmeye hazır olduğunu vurguladı.

PAŞİNYAN, YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINI DUYURDU
Paşinyan, Cumhuriyet Meydanı'nda yaptığı konuşmada, ülkedeki parlamenter sistemden yarı cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş yapmayı planladıklarını belirterek, "Ekimde, yeni anayasanın kabul edilmesi veya anayasada değişikliklerin yapılması sürecini başlatmamız gerekiyor. Yarı cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş senaryosu da mümkündür." ifadesini kullandı.

Bunun için referandum yapmayı planladıklarını belirten Paşinyan, "Yeni sistem, Ermenistan'da istikrarı garanti altına alacak ve gelecekte siyasi krizlerin çıkmasını engelleyecek." değerlendirmesinde bulundu.

CUMHURBAŞKANI SARKİSYAN VE PAŞİNYAN GÖRÜŞTÜ
Öte yandan Ermenistan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sarkisyan ve Başbakan Paşinyan'ın bir araya geldiği belirtildi.

Görüşmede, ülkede oluşan siyasi durumun ele alındığı ifade edilerek, Cumhurbaşkanı'nın Ermenistan Anayasası ve ulusal çıkarlar doğrultusunda hareket ettiği kaydedildi.

 
Eriğin fiyatı çeyrek altını solladı!
 
Alex De Souza heykeline otomobil çarptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İran Dışişleri'nden Türkiye açıklaması!
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade, ülkesinin Bağdat Büyükelçisi'nin ...
ABD'de Johnson&Johnson aşısının dağıtımına başlandı
ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) yetkilileri, ABD Gıda ...
Kaşıkçı raporu tutuklu Suudi Prensese umut oldu
Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da kızıyla birlikte tutuklu bulunan ...
 
Eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'e hapis cezası!
Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, yolsuzlukla suçlandığı "telekulak" ...
Barcelona'nın eski başkanı tutuklandı
Barcelona'nın eski başkanı Josep Maria Bartomeu, Barçagate operasyonu kapsamında tutuklandı.
Kokpite girdi, uçağa acil iniş yaptırdı
Kedi, mürettebata saldırdığı için pilot uçuşu tamamlamaktan vazgeçip Hartum'a döndü.
 
Suriye'nin savunma sistemi İsrail saldırısını önledi!
İsrail, Suriye'nin başkenti Şam yakınlarında hava saldırısı düzenledi. ...
Yunan basınından flaş 'Mısır-Türkiye' iddiası!
Mısır'ın, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirdiği ...
Trump'ın 2024 adaylığına yeşil ışık
Eski ABD Başkanı Trump, Cumhuriyetçi Parti içinde etkin rol alacağını ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haramilerin saltanatını yıkacağız!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
80’lik güzeller zamana nasıl ‘dur’ dediler?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
En popüler üçüncü içecek
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler (2)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva