HABERLER>POLİTİKA
21 Ocak 2020 Salı - 14:14

'Erken seçimi gerektirecek bir sebep yok'

NTV yayınında soruları yanıtlayan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, erken seçim tartışmalarına ilişkin ''Türkiye'nin bugünkü siyasi şartları içerisinde hiçbir şekilde erken seçimi gerektirecek rasyonel bir sebep yoktur'' dedi. Kurtulmuş, Berlin'deki Libya Konferansı ile Hafter'e ''dur'' ve ''merkezi hükümetle yakınlaş'' mesajı verildiğini de belirtti.

 Erken seçimi gerektirecek bir sebep yok

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, NTV canlı yayınında Funda Görey'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, Berlin'deki Libya Konferansı'yla darbeci general Halife Hafter'e ''merkezi hükümetle yakınlaş'' mesajı verildiğini söyledi.

İstanbul Sultanbeyli'de cemevine yapılan saldırıya ilişkin de konuşan Numan Kurtulmuş ''Münferit olmadığı kanaatindeyim. Toplumun fay hatlarını hedef alıyorlar. Bir takım provokatif unsurlardır. Provokatif yaklaşımlara karşı dikkatli olmak lazım'' dedi.

FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmasıyla ilgili CHP'nin ''Meclis Araştırması kurulsun'' önerisine karşı çıkarak "Bu Meclis'in değil savcılıkların görevidir" diye konuşan Kurtulmuş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tartışmayı gündeme getirmesini de "Kayda değer bir dikkat çekme" olarak değerlendirdi.

Kurtulmuş'a yöneltilen sorular ve alınan yanıtlar şöyle:

Berlin zirvesi sonrası süreci nasıl yorumlarsınız?
Sayın Putin ile birlikte Libya konusunda farklı yerlerde duruyorduk. Putin Hafter'i biz meşru hükümeti destekliyorduk. Libya'da çözüm bulunması için bir adım atılması noktasında ortak noktaya gelindi. Hafter'e dur bakalım sen Libya'nın her tarafına hakim olamazsın mesajı verildi. Hafter'e dur ve merkezi hükümetle yakınlaş mesajı verilmiştir. Somut bir sonuç alınamasa da önemli bir adımdır.

Türkiye'nin asker gönderme adımları hızlanır mı?
Bu şartlara bağlı. Mühim olan TBMM'den bu kararın çıkmasıydı. Şu anda bizden beklenen oradaki askeri güçlere eğitim vermektir. Türkiye bir barış misyonu ile Libya'dadır. Türkiye dünyanın hiçbir ülkesine emperyalist amaçlarla gitmemiştir vekalet savaşı vermemiştir vermeyecektir. FETÖ'nün DEAŞ'ın arkasındaki siyasi strateji kimin aklıdır? Önce buna cevap versinler ondan sonra vekalet savaşları üzerinden Türkiye'ye laf söylemeye kalkmasınlar.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ''Bugün Türkiye'nin Rusya'ya bağımlılığı artıyor. Türkiye'nin dış politikasını Putin yönlendirmeye başladı'' diyor. Ne dersiniz?
Keşke milli konularda milli hassasiyetler çerçevesinde konuşabilme becerisine sahip olsa. Eski Türkiye değil artık Türkiye. Dünyanın denklemleri değişmiştir.

İdlib konusunu atlamamak lazım. Göç tehdidi var. İdlib'de kısa vadede çözüm bekliyor musunuz?
Artık siyasi mesele olmanın önüne geçmiştir, insani trajedidir. Rejimin katliamlarına seyirci kalınamaz. Rusya rejim üzerinde baskı kurarsa bu katliamları durdurabilecek güce sahip olduğunu düşünüyoruz. Bu insani bir şeydir. Ruslar insani trajediyi önlemeye gayret sarf etmeli.

FETÖ'nün siyasi ayağı iddiası tartışması... Sayın Bahçeli ''Yurtta Sulh Konseyi üyelerine bakın anlayabilirsiniz'' dedi. Siyasi ayak varsa nasıl ortaya çıkar?
Bu devlet millet düşmanı FETÖ 1970'li yılların ortalarından itibaren devlete sızmaya başlamış. Her yere girmişler. Muhakkak siyasetin içerisinde de var oldular. Cumhurbaşkanımız, 7 Şubat 2013 MİT krizi ile birlikte paralel devlet olarak tanımlayarak siyasal kararlılığı ortaya koydu. Hiçbir kimsenin siyasetçi diye muaf olması düşünülemez. Yoğun mücadele var. Nerede kim varsa ortaya çıkarılacaktır. Bu mesele Meclis Araştırma Komisyonu'nun görevi değil Cumhuriyet Başsavcılıklarının görevidir. Türkiye FETÖ'ye karşı bir mücadele veriyor.

AK Parti bu kadar kararlıyken Bahçeli neden böyle bir çıkış yaptı sizce?
Niyetini kendisiyle konuşmadığımız için bilmiyorum ama ben samimiyetle FETÖ meselesindeki endişesini dile getirdiğini görüyorum ve kayda değer bir dikkat çekme olarak bunu benimsemek gerekir diye düşünüyorum.

Sultanbeyli'de cemevine yönelik saldırı girişimi gerçekleştirildi. Soruşturma başlatıldığını biliyoruz. Bunları münferit olaylar olarak mı görüyorsunuz yoksa provokatif hareket mi planlanıyor?
Münferit olmadığı kanaatindeyim. Bir takım provokatif unsurlardır. Toplumun fay hatlarını hedef alıyorlar. Bunları karşı uyanık olmak lazım. Türk'ün Kürt'ten Laz'dan Arap'tan farkı yoktur. Hepimiz biriz beraberiz. Provokatif yaklaşımlara karşı dikkatli olmak lazım. Türkiye'de hiç kimse Alevi-Sünni meselesini kaşıyacak güce sahip olmayacaktır. Çünkü Türkiye'nin gönlünde böyle bir ayrılık yoktur. Birileri namussuzca gelip kapılara X koyuyor. Sen kimsin? Vatandaşlarımızın uyanık olmasını istiyoruz. Etnik fitnelerle koskoca cihan imparatorluğu dağıldı. Bu bir fitnedir emperyalizmin aracıdır.

Belediye başkanı transferi tartışması... 100 belediye belde ya da ilçe belediye başkanı AK Parti'ye katılacak denildi. CHP ''Bazı belediyelere kayyum atadılar şimdi icra göndererek tehdit ederek AK Parti'ye geçmesi için uğraşıyorlar'' diyor.
Külliyen yalandır. AK Parti'ye geçmek isteyen çok sayıda başkan var. AK Parti'ye uygun isimler üzerinde çalışma yapılıyor. 3'er 5'er isteyen arkadaşlarımızın arasından partimizin uygun gördükleri arkadaşlarla bu yolcuğu sürdürmeye kararlıyız. Defosu olmayan isimlerle yolumuza devam ederiz. Vasıfları halk tarafındaki karşılığı oradaki yerel siyasetle uyumlu çalışıp çalışmayacağı ahlakı bütün bunların hepsinin gözden geçirerek adım atmak durumundayız. Her partiden var. MHP'den yok. MHP Cumhur İttifakı'nın ortağıdır.

Erken seçim tartışması neden gündeme geliyor?
Türkiye seçim genel seçim cumhurbaşkanlığı seçimi 2023 belediye 2024 yılında yapılacak. Meselemiz Türkiye'yi 2023'e daha güçlü götürebilmektir. Türkiye'nin bugünkü siyasi şartları içerisinde hiçbir şekilde erken seçimi gerektirecek rasyonel bir sebep yoktur. (NTV)

 
CHP'li İnanır, Karşıyaka Gençlik Kolları'na adaylığını açıkladı
 
BM: Yarım milyar insan yeterli ücrette iş bulamıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Polat’tan AK Partili Kaya’ya ‘çöp’ kontrası: ‘İhanet' ise neden Pakdemirli onay verdi?
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, AK Parti ...
Akpınar’dan Başkan Tugay’a 'hikaye' yanıtı: Ruh halini anlamış değilim!
Karşıyaka eski Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, kendisi hakkında ...
Erdoğan'dan 'Burak Oğuz' yorumu: Bunların daha neleri çıkacak!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Urla Belediye Başkanı iken FETÖ'den tutuklanan ...
 
Menderes'e yapılması planlanan katı atık tesisine tepki
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Menderes ilçesi Çakaltepe Mahallesi, Gölova ...
İzmir’de gözler il kongresi ve PM’de: Başvuru yağmuru bekleniyor!
Mahalle delege seçimleri ve ilçe kongreleri geride kalırken gözler il ...
Erdoğan: Hafter'in imza atmaması manidar
Almanya dönüşü uçakta soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hafter'in ...
 
CHP’li Yücel’den AK Parti’li Dağ’a sert yanıt: Darbeye girişenlere kim referans olmuştu?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’den, CHP’ye Burak ...
CHP'li Sındır'dan 'DEÜ' çıkışı: Hastane için flaş iddialar!
İzmir Milletvekili Sındır, geçmiş süreçte Aliağa’da meslek hastalıkları ...
CHP'li Beko: Taşeron sistemi yasaklansın!
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Kani Beko, yaptığı yazılı açıklamada ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva