HABERLER>İŞ DÜNYASI
2 Eylül 2019 Pazartesi - 10:51

'Ege Üniversitesi Modeli'ne iş insanlarından tam destek

İzmir iş dünyası örgütlerinin başkanları, Ege Üniversitesinde,  Rektör Prof. Dr. Necdet Budak’ın öncülüğünde, Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek olan   “Üniversite-Sanayi Güdümlü Projeler” modelinden memnuniyet duyduklarını yaptıkları açıklamalarla ifade etti.

 Ege Üniversitesi Modeli ne iş insanlarından tam destek

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener,  İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli,  Ege İhracatçılar Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ve  EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yaptıkları açıklamada; yeni modelin Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için hayati öneme sahip olan, üniversite sanayi işbirliklerine büyük katkı sunacağını vurguladılar.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve EÜ’nün, üniversite sanayi işbirliğinin daha ileri düzeye taşınması için yürüttüğü projelere bir yenisi eklendi. Rektör Budak’ın talimatıyla EÜ Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) tarafından geliştirilen proje kapsamında, sanayicilerin Egeli akademisyenlerle işbirliğinde geliştirecekleri projelerin yüzde 75’ine kadar üniversitenin öz kaynaklarından destek sağlanacak. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak açıkladığı “Üniversite-Sanayi Güdümlü Projeler” örnek modeline ilişkin iş dünyasından memnuniyet açıklamaları geldi.

Örnek modelin hayata geçirilmesine öncülük eden,  göreve geldiği günden bu yana üniversite- sanayi işbirliğine yoğun emek ve mesai harcayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür eden İzmir iş dünyası örgütlerinin başkanları; Türkiye’nin yerli ve milli üretim hedefleri kapsamında akademisyenlerin sanayicilerle birlikte yürütecekleri proje destek modelinin ayrıca Türk Yükseköğretim kurumlarına ve sanayiye örnek olacağını söylediler.

İzmir iş dünyası örgütlerinin başkanlarının yaptıkları açıklamalar şu şekilde;

“ÜNİVERSİTE-SANAYİ GÜDÜMLÜ PROJELERİ” DESTEĞİNİ BÜYÜK BİR MEMNUNİYETLE KARŞILADIK”

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener,  “Üniversiteler yenilikçi bilimin üreticisi olup, sanayi kuruluşları da yeni teknolojilerin ve ekonomik büyümenin yaratıcıları konumundadır. Üniversite-Sanayi arasındaki ilişkinin sağlanması da ekonomik büyümeyi besleyen önemli bir faktördür.  Bu kapsamda, EÜ Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) tarafından geliştirilen “Üniversite-Sanayi Güdümlü Projeleri” desteğini büyük bir memnuniyetle karşıladık. Sanayicilerin, Ege Üniversitesi akademisyenleriyle işbirliğinde geliştirecekleri projelerin yüzde 75’ine kadar üniversitenin öz kaynaklarından destek sağlanması, kentimiz adına girişimcilik ve inovasyona büyük katkı sunacaktır.  Söz konusu proje, inovasyon ve girişimcilik alanında Oda olarak ortaya koyduğumuz “İzmir’in İnovasyon ve Girişimcilik Kentine Dönüşümü” vizyonumuz ile de örtüşmektedir. Temel hedefimiz inovasyon ve girişimcilik alanlarında İzmir’i marka kent yapmak. Dijitalleşme, inovasyon, girişimcilik, teknoloji, Endüstri 4.0 gibi kavramlar Oda olarak son dönemde üzerinde önemle durduğumuz konular. Girişimciliğin temelini de bu kavramların oluşturduğuna inanıyoruz.

Bu alanda hayata geçirmeyi planladığımız iki önemli projemiz var: İzQ Girişimcilik Merkezi ve İnovasyon Merkezi Projeleri. İnovasyon Merkezimiz, Ar-Ge projelerini geliştirmesi için bir merkez vazifesi görecektir. Girişimcilik Merkezimiz ise İnovasyon Merkezimizin bir nevi fikir bahçesi olacaktır. Girişimcilerin, iş dünyasının sorunlarına çözümler üretecekleri projeler geliştirecekleri, problemi hedef alan çözüm odaklı bir merkez olacaktır. Girişimcilik Merkezimizdeki girişimcilerimizin, İnovasyon Merkezimizde yer alanlar başta olmak üzere büyük şirketlerin Ar-Ge Merkezleri ile buluşturulması, aralarındaki etkileşimin sağlanması hedeflenmektedir.

İnovasyon Merkezimizde, girişimcilik ekosisteminin en büyük eksikliği olan büyük firma-yeni girişimci etkileşimini yaratmayı, büyük şirketlerin sorunlarına girişimcilerin projeleri ile çözümler üretilmesi modeli hayata geçirilecektir, bunun için bir dashboard oluşturulacaktır, tüm firmalar yaşadıkları sıkıntıları bu dashboarda girecek, girişimcilerimiz de bu dashboard üzerinden sorunları görüntüleyerek projeleriyle çözüm sunacaktır, İzmir’deki nitelikli ve eğitimli kadronun inovasyona yönelmesi teşvik edilecek, ayrıca start-upların kendini gösterme noktası olacaktır, Üniversitelerdeki akademisyenlerin iş dünyası ile ortak projeler geliştirmelerine aracılık edilecektir. FabLab ile tasarım fikirlerinin prototipe ve somut ürünlere dönüşmesi için uygun ortamlar sunulacaktır. Kısacası, Ege Üniversitesi tarafından hayata geçirilecek olan proje, İnovasyon Merkezimizde sağlamak istediğimiz üniversite-sanayi işbirliği modeline de büyük katkı sağlayacaktır”

“ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNE YENİ BİR SOLUK KAZANDIRACAK”
Ege İhracatçılar Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Ege İhracatçı Birlikleri, bütün çalışmalarını AR-GE, İnovasyon, Tasarım sac ayaklarına oturtarak, katma değerli ürün ihracatını artırmayı hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda üniversitelerle işbirliğine büyük önem veriyoruz.   Ege Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın göreve başlaması sonrasında iki kurum arasında imzaladığımız işbirliği protokolü hedefimize ilişkin önemli bir adım oldu.  Sayın Prof. Dr. Budak’ın açıkladığı, “Sanayicilerin Ege Üniversiteli akademisyenlerle işbirliğinde geliştirecekleri projelere yüzde 75’e kadar destek sağlayacak” model öncelikle ülkemizde ilk olma özelliğiyle

üniversite-sanayi işbirliğine yeni bir soluk kazandıracak.  Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması için hayati öneme sahip olan, üniversite sanayi işbirliklerine büyük katkı sunacak olan bu yeni modelin ülkemize hayırlı olmasını temenni ederim”

ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ALANINDA EGE ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÖRNEK PROJE
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli,  “Türkiye olarak en önemli eksikliğimiz nitelikli üretim... Yani yükte hafif, pahada ağır üretim... Bunu sağlayabilmek için aklı ve bilimi kullanmak, ileri teknolojiye sahip olmak ve ARGE alanında ciddi mesafe kat etmek gerekiyor. Bu da ancak sanayi ile üniversite işbirliğini sürekli hale getirmekten geçiyor. Günümüzde 200 gram ağırlığındaki bir cep telefonuna 10 bin TL ödeyerek sahip olabiliyoruz. Yani cep telefonunun kilogram fiyatı yaklaşık 8 bin 600 dolara geliyor... Oysa Türkiye’nin bu yılın Nisan ayında gerçekleştirdiği ihracatın kilogram fiyatı sadece ve sadece 1, 11 dolar... Bir cep telefonu alabilmek için 7 bin 740 kilogram mal satıyoruz. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Konuya tarım alanından da bir örnek vermem gerekirse, İngiltere’nin buğdayda yakaladığı başarıya değinebilirim. İngiltere’de Tahıl Geliştirme Stratejik Program Konsorsiyumu’nda beş ayrı üniversite bir arada çalışıyor. Program için sadece 2015-2016 döneminde 675 milyon dolarlık bir yatırımla dünya standartlarında araştırmacılar görevlendirip laboratuvarlar kuruldu. Bin 600 araştırmacı ve 2 bin öğrenci tahıl üretiminde verimliliği araştırıyor. Bu sayede İngiltere hektar başına 8 ton buğday üretirken, Türkiye hektar başına 2,5 ton buğday üretebiliyor.

İzmir Ticaret Borsası olarak yıllardır Akıllı Tarım uygulamalarından rekolte tahminlerine kadar pek çok alanda ortak çalışmalar yürüttüğümüz Ege Üniversitesi’nin, üniversite-sanayi işbirliği alanında başlattığı projeyi yukarıda saydığım örnekler ışığında son derece faydalı buluyorum. Ülkemizin yerli ve milli üretim hedefleri doğrultusunda, Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) tarafından geliştirilen proje kapsamında, sanayicilerin Egeli akademisyenlerle işbirliğinde geliştirecekleri projelerin yüzde 75’ine kadar üniversitenin öz kaynaklarından destek sağlanacak olması çok ama çok önemli. Bu projenin hayata geçirilmesine öncülük eden Ege Üniversitesi’nin başarılı rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a ve emeği geçen tüm akademisyenlere teşekkürlerimi iletiyorum. Bu projenin tüm Türkiye’deki kentler ve üniversiteler için bir örnek model olmasını diliyorum”

FARK YARATMA YOLUNDA ÖNEMLİ BİR GİRİŞİM
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Ege Üniversitemizin üniversite-sanayi işbirliğine örnek teşkil edecek projesini memnuniyetle karşıladık. Biliyoruz ki, ülkemizin, sanayisi gelişmiş güçlü bir ekonomiye sahip olmasının tek yolu; öncelikli yüksek düzeyli ve kaliteli bir eğitim sistemine sahip olması ve ardından sahada da bu yeteneğin değere dönüşmesidir.

Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak; 2000 yılında imzaladığımız protokolle Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinasyon Kurulu’nu Bölgemizdeki üniversitelerin katılımı ile gerçekleştiriyor ve işbirliği adına yol almaya çalışıyoruz. Bugün İzmir’imizin gözbebeği Ege Üniversitemiz tarafından; sanayicilerle akademisyenlerin işbirliğinde geliştirecekleri projelerin yüzde 75’ine kadar destek sağlayacakları proje bu anlamda çok önemli bir adımdır. Özellikle de içinde bulunduğumuz ekonomik koşulların, sanayicimizin her geçen gün rekabet etme şansını gerilettiği bir dönemde bu adımın deniz yıldızının hikayesinde olduğu gibi bir firma için bile fark yaratabilmesi oldukça kıymetlidir. Sanayicilerimizin de, kapılarını Üniversitemize açarak ihtiyaçları doğrultusunda alacakları destekler ile katma değerli ürünler üretmesini canı gönülden diliyorum. Bu proje, aslında hem üniversitemiz, hem firmamız, hem İzmir’imiz, hem de ülkemiz için fark yaratma yolunda önemli bir girişimdir ve başarılı olması yönünde bizler de elimizden gelen katkıyı vermeye hazırız.Ege Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Necdet Budak ve ekibine, emekleri için teşekkürlerimi sunuyorum”

 
Büro İş'ten yeni adli yıl için açıklama
 
Dikili Festivaline muhteşem kapanış
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Y.E.YILMAZ 2 Eylül 2019 Pazartesi 12:52

BIRAKIN BU SAFSATALARI, YOK MEMNUNMUŞTA BİLMEM NE?!!! VATANDAŞA SORUN BAKALIM BİR DE, EGE ÜNİVERSİTESİNDE DÖNER SERMAYEYE PARA YATIRMADAN BİR İŞLEM YAPTIRABİLİYORLAR MI? HASTALARINI YATIRABİLİYORLAR MI? GÜNLÜĞÜ 100 LİRA OLAN ODALARA YÖNLENDİRİYORLAR DİREK, 5 AYDIR HABER BEKLİYORUZ HASTANEDEN! ENDER YORGANCIĞLU'NUN MAHMUT ÖZGENER'İN TUZU KURU TABİ, TABİ MEMNUN OLURLAR, KAÇ KERE MUAYENEYE GİTMİŞLER EGE ÜNİVERSİTESİNE SORUN BAKALIM!!!

Yorumu oyla      5      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narenciye ihracatında beklenti 900 milyon dolar
Narenciye üretimi ile ünlü İzmir'in Selçuk ilçesi katma değerli tarımsal ...
Dış ticaret açığı rakamları belli oldu
Ticaret Bakanlığı'nın açıklamasına göre dış ticaret açığı Ocak-Temmuz ...
Sabancı Holding'den şirket satış kararı!
Sabancı Holding, Yünsa'nın yüzde 57,9'una karşılık gelen tüm hisselerinin satışı için yetki verdi.
 
İzmir iş dünyası yangına karşı birleşti
İzmir'deki yüzlerce hektar alanın kül olmasına neden olan orman yangınlarının ...
Memur-Sen bugün iş bırakacak!
Memur-Sen, saat 15.00'te iş bırakma eylemi yapacağını duyurdu.
Fashion Prime 'Devleri' ağırlayacak
Hazır Giyim sektörünün buluşma noktası ve profesyonellerin merakla takip ...
 
Hak-İş bayram sonrası açlık grevi başlatacak
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Kurban Bayramı'ndan sonra, işten çıkarılan ...
EBSO Başkanı Yorgancılar'dan bayram mesajı: Acil yapılması gerekenler...
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı  Ender Yorgancılar, küreselleşmede tersine ...
Cari denge rakamları açıklandı
Cari işlemler hesabı haziranda 548 milyon dolar açık verirken, 12 aylık ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Fenerbahçe ne istiyor?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yarattı... Veda ederken ağlattı!
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Memleketin birinde insan manzaraları(!)
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Tükeniş!
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Kara kaplı defter!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Nereden nereye?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çanakkale artık barışın merkezidir!
Kemal ARI
Kemal ARI
'Cehennem savaşı'nda ne yediler ne içtiler?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bölgecilik, mezhepçilik ve inşaatçılık...
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Unutulmazlar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva